Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, January 10, 2011

blOglist blOgger 2011

As'salam.....baru je lepas baca n3 fadzli yang mana fadzli telah di tag oleh sunah utk n3 bloglist blogger 2011. segmen ini dibuat khas oleh diana sempena besday dia 14hb t....b4 ni tgok kat blog sunah x bape teruja sgt...arini bila tgok n baca kat fadzli teruja plak nak join walau x de sapa yang tag...shda tebalkan muka yang x bape tebal nie...tag diri shda sendiri....muka x malu betui la minah sorg nie......biar la janji dapat ramai kawan...bak kata nasihat dr en ben blogger nie kena peramah...so nie di ktgeri peramah la kan...peramah+muka x malu.. nsib baik duedate nyer 14hb t sehari sblm besday adik shda yang bongsu....

macam biasa la kan bila de segmen..mesti de syarat2 yang perlu kita patuhi.....syarat2 yang ditetapkan oleh diana...ini sume utk memudahkan kita kenal mengenali antara 1 sama lain kan..walau x penah jupe...itu tujuan diana wat segmen nie...tak rugi ramai kawan...

diana....sila la baca yer (opppppppppppps yang lain pun leh je baca...supaya kita akan lebih rapat n mesra kan)

-nurshamshida nama diberi oleh mak ayah selepas dilahirkan pda 23.12 (jam 11.30 hampir2 ke time tenghari rembang tu) beberapa puluh tahun yang lalu...uols leh panggil saya ngan panggilan SHIDA....

-num 4 dr 6 beradik.... mempunyai 2org abang..sorang kakak n 2 org adik perempuan...
- anak jati kedah kod ic 02..

- dah lama habis belajar skrg keje kat kedah.....tinggal serumah dengan mak ayah sekarang nie...hehe..jgn lak uols kata shda anak manja erk

- status belum berkahwin la sebab tu dok ngan mak ayah :P

- nama blog shda nie baru je tukar bulan ramadhan yang lepas...sebelum ni shda guna adishshida...tapi ntah la cmne shda boleh tukar kepada nama ni..cahayanurqasih...shda sudah lama jatuh cinta dengan nama ini...nama shda mmg ada nur...nur bermaksud cahaya....qasih tu sama je bunyi ngan kasih....huruf Q tu shda suka sgt..kalau boleh n i'allah ada rezeki bila berumahtangga t nak letak nama anak ngan pangkal huruf Q...hehehhe..angan je lebih shda nie..



-header nie telah menjadi pilihan en ben...header romantik katanyer...thanks en BEN ASHAARI...tp apa pun header nie shda pilih stelah shda tukar nama utk blog shda nie...lilin sinonim ngan cahaya..lilin menyinari kehidupan..header ni bukan shda wat sendiri...shda hanya pilih dr web....kalau nak diikutkan shda nak tukar header ni..tp x jadi la...hehehee..

-selamat berkenalan kepada rakan blogger..singgah2 la blog shda yang seberapa..membaca entry yang mana kita leh kongsi bersama kita kongsi...(ini saja je wat ucapan aluan walau diana x suruh..jgn marah diana,peace...)

-shda nak tag....serai, apesz, syarq..alahai apesz dah join...so tag ms linda la...hehehee...

"happy birthday diana...semoga panjang umo..dimurahkan rezeki n hidup diberkati dunia akhrat..."

14 comments:

Cik Diana said... [Reply]

salam kenal.. thanks cOz sudi join segmen nieyh..
sgt setuju dgn kata2 anda n abg bens.. ;)
sO.. hope dpt kenal2 jgk dgn they'Olls yg dh join segmen nieyh.. list name ade kt blOg sy..

aDisH.sHidA said... [Reply]

DIANA: i'allah shda akan follow n kenal ngan blogger lain yang join

sissyira said... [Reply]

salam, sama-samalah kita memeriahkan bloglist cik diana

salam perkenalan dan follow ur blog :D

apezs shah said... [Reply]

salam

jangan marah yea hehe..;)

mss fix89 said... [Reply]

alamak first time kena tag lerr.....huhu..try join u oll okey...:)

mss fix89 said... [Reply]

tq tag...:)

Sunah Mohammad said... [Reply]

akaklah paling best!! sebab tak perlu ditag terus join! *thumbsup!*

aDisH.sHidA said... [Reply]

sunah...hahhaa...akak muka xmalu...tebalkan je muka ni..ringankan jari jemari type =))

aDisH.sHidA said... [Reply]

apesz...marah xmarah apesz kena lanjer makan...leh x
mss fix:89 wat la yer..x rugi pun

... said... [Reply]

as salam..
teruja lepas baca entri saya?

o_o"

mesti saya ada kat sesuatu yang menakutkan

x_x"

oo..dah tahu serba sedikit.syukran :)
apa salahnya join kalau dah minat ;)
sedikti sebanyak, menaikkan trafik blog.canggih~

... said... [Reply]

rawsanya disebabkan gambar mr. bean..?

0_0"

aDisH.sHidA said... [Reply]

wslm fadz...teruja utk menyertai myb sebab mr bean la kot..empunya blog x nampak kan..nampak mr bean je...up trfc..mskd awk?

... said... [Reply]

empunya blog, berada di alam nyata :)
up trafik tu, setiap kali kita (dari link blog/dshboard kita) pergi ke mana2 tapak web, blog dan sebagainya dalam dunia internet, akan menaikkan trafik bagi web/blog tersebut.secara tidak langsung, menambahkan peratusan yang tinggi dalam carian google dan yahoo contohnya :)

aDisH.sHidA said... [Reply]

oooh ye ke en fadz....cheq tatau sgt....terima kasih atas maklumat yang diberikan..egtkan uptrfc utk dpt rm yg nuffnang tu...

berasa di alam nyata n pijak di tanah yang rata or curam nie