Coretan Terbaru KakakeciK

Saturday, April 9, 2011

Kyerul Gelabah…Terima Kasih Cikgu Niq

Assalamualaikum…

Dalam kul 3ptg tadi…shida lepak2 kejap kat Group Sahabat Blogger (SB)..sekali ada mamat nie post status blog dia arini visitor dia tak ramai…pastu saja nyakat dia nak terjah tapi x de url..mamat nie pun cepat2 la bg dia nyer url…wooow dah tukar ke dot com tu…tetapi keadaan menjadi kelam kabut bila shida tak dapat masuk dia nyer blog…

kyrul

tak de plak blog mamat nie…terus shda post kat SB

kyrul2

mamat nie dah cuak benar..siap suruh budak muncet dan myboss try terjah blog dia…tak cukup dengan 2 org mamat tu…dia suruh kakak dia plak bila shda ngusik myb dia bg org yg berdot com je kot…

kyrul3

Tapi….cikgu niq telah menyelamat keadaan dia telah memberi tips cmne nak selesaikan masalah ini…

So lepas ni kalau sapa2 ada masalah macamana shida tak dapat masuk blog mamat nie…korang leh ikut step yang cikgu niq gtau tu

  1. Klik start menu
  2. Klik kat "RUN" dan taip "cmd"
  3. Akan terkeluar macam skrin hitam kan…
  4. Taip "ipconfig/flushdns" dan ENTER
  5. Restart LAPTOP , PC

Untuk gambaran yang lebih jelas sila la ke Entry mamat nie..

3 comments:

darxniq said... [Reply]

sy cikgu ker??hahahhaa...nape pggl sy muncet..hahahhaa....

nelly said... [Reply]

berguna o0o !!

Sunah Mohammad said... [Reply]

sebab dns tak habis setup lagi tu..