Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, December 15, 2011

Ada Apa Dengan CampFire Blogger Perak @ Pangkor

Assalamualaikum…

Entry yang lepas, kakakecik tak de cite sangat ada apa dengan Campfire Blogger Perak kan…best sangat ke yang kakakecik sanggup pergi dari Kedah tu… YA MEMANG BEST SANGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT SANGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT dan BERBALOOOOOOOOOOI BALOOOOOOOOOOOI walaupun terdapat benda yang di luar jangkaan kita semua…tapi itu la yang dinamakan pengalaman…walau apa pun semua nya telah selesai dah kita semua telah selamat pulang ke destinasi masin-masing dengan kenangan yang terpahat di hati…mungkin ini adalah sebahagian kenangan terindah dalam hidup kita yang join Campfire…

Bagi kakakecik sendiri…banyak kot pengalaman kenangan yang kakakecik dapat sepanjang campfire ini…jom kita kira bape banyak yang kakakecik dapat :

  1. Menunggu wakil daripada pihak chalet hampir 2 jam : ini mengingatkan kita betapa pentingnya masa dan pengurusan masa…mengajar kita erti kesabaran…(Pihak chalet lepas nie kena lebih cekap dalam melaksanakan tugas)
  2. Sistem tiket Pulau Pangkor tidak sama dengan sistem tiket feri ke Pulau Langkawi…kakakecik siap borak-borak kot dengan pak cik yang jaga gate tu…huhu…terlebih ramah plak
  3. 1st time jejak kaki ke Pulau Pangkor tapi xde kenangan dengan perkataan “PANGKOR” konon time balik baru nak pose kat jetty tu….sekali balik naik jetty lain..Iera pun tak dapat pose kan kat stu…huhuhu
  4. Dapat jumpa adik-adik blogger yang kebanyakan nya baru pertama jumpa kecuali Reena, Angah, Aten, Bro Framestone semua nya sporting moting….dorang siap gua lu gua lu habaq mai…
  5. Reena dan Mama nya : thanks a lot coz layan akak yang terbaik…rasa macam 1 family saja…sori reena if akak drive malam tu membuatkan reena terkejut jaga dari tido..Mama siap basuh kot baju kelawar kakakecik..huhuhu..dah tu tunggu kakakecik sampai malam sebelum g pangkor baru nak dinner…time tu dah kul 11 malam…so soriiiiiiiii ye Mama, reena, hanie, aten n ieda
  6. Pisyek  : yang banyak persamaan…pertama kali datang ke pangkor, ada lesung pipit (dia de sebelah je tapi dalam sangat..Amalina dan Asyraful Naim kak ada adik baru la), tak makan ikan dalam kari, hari last kami pakai baju wana merah…dia jugak minat pink…
    DSCN7332
  7. Syamsid : Nama yang bila di tambah A akan jadi nama kakakecik..NurSHAMSHIDA…Syam shid a…….bila panggil dia macam tu dia wat tatau…uwaaaa dia ingat teman main-main huhuhu…nama akak la syamsid
    DSC04789ss
  8. Nia : yang panggil teman KAKAKECIK dan Ruzz  yang panggil kome KAK ADISH 
    DSCN7337
  9. Al : akak tak sampai la nak peluk dan laga pipi dengan kamu..nampak sangat akak ni rendah kan
    DSC04788
  10. Iera dan Hani : teman sebilik sekatil..borak sampai pukul 2pagi…Aten & Ieda : kita sama-sama pikir apa yang nak jawab dengan pak guard
  11. Sesat pergi dan balik dr Taiping…Sesat dalam UiTM Permatang Pauh
  12. Soalan Maut Merujuk kepada pertanyaan Bro Framestone dan Fadil Penyu. “ Akak dah bertunang ke ?” – pertanyaan Fadil Penyu.." Bila nak tukar hak milik ?” – pertanyaan Bro..2x kot tanya malam masa pecah ais dan pagi ahad..huhu
  13. Bila bagitau umur yang kakakecik ni baru 13 tahun dorang macam tak percaya…pisyek tanya ulang kali kot..kakakecik siap gtau num ic lagi tanpa 4 digit belakang tu..kalau xpercaya gak mau kakakecik tunjuk ic kat dorang hehhe….JUJUR IKHLAS umo akan capai 31 pada 23 DISEMBER nanti…hehehee paham2 la ye
  14. Terpaksa drive kereta manual di malam hari mula2 rasa tak yakin..bila dah boleh tekan tu rasa macam best lak…hampir setahun kot tak drive keta manual..angah minta nak drive pun tak nak kasi
  15. Gelagat Rahim dengan teddy bear     DSCN7328 dan Safwan dengan lolipop nye…mencuit hati teman
  16. Main nenek dan sukaneka di usia….30an
  17. Memaksa dan memberanikan diri bonceng motor hingga ketar lutut..dengan hujan basah kuyup dibuatkan
  18. Takde gambo dengan Fadil…dia siap sms kot..akak tak de pun gambo kita berdua..dulu takde..skrg pun xde..xpe padil tu tanda nya kita akan jumpa lagi
  19. Tak puas pergi pangkor sebab tak dapat keliling pulau naik motor….huhuhu. dah tu tak dapat join unggun api..coz dah tido
  20. Jadikan belon sebagai pelampung…boleh angkat kaki bukan main seronok nya sampai bawak ke dalam mimpi…2 malam berturut2 kot mimpi BP
  21. Chalet yang hanya ada lampu bila malam..sebab guna generator…memang pengalaman kot bergelap je..tapi apa pun best sebab kawasan chalet tu privacy sangat2….tak kisah la lampu hanya waktu malam…
  22. Al dan Rahim terkejut bila dengar suara kakakecik yang dikuatkan masa mintak /tanya pinggan kat adik di chalet waktu lunch ari ahad (GARANGNYA kata dorang) …lepas tu boleh plak suara lembut ayu je…hahahahhaha..PINGGAN MANA…
  23. Reez yang comel dengan mimik muka dan aksinya…Safwan dan Adib yang agak pendiam hanya senyum je…cheq pun naik segan malu dengan depa

cukup la 23 sebab 23hb nanti besday kakakecik..nak hadiah nak hadiah

 

Korang yang tak pergi tu jangan jeles yer…BEST KE TAK MEMANG BEST BAGI DIRI KOME Nie……tak puas la….nak lagi nak lgi next gath plz…

6 comments:

syamsid dhuha said... [Reply]

hehehehe tbe2 suke ngan entry :) . ngehehehe

Rozuan Ismail said... [Reply]

pergh,pergi bercuti.seronoknya

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

wahh bestnyer...membaca sambil senyum2..

Cik Reena Tan said... [Reply]

terbaik kan akak? sebab tu bila BP buat gath je. rasa rugi gile kalau tak join. akan cuba sedaya upaya untuk pergi. :)

Red said... [Reply]

untung laa tak ajak... :(

kiera'sakura said... [Reply]

kome = kamu

teman = saya

:)