Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, January 31, 2011

Kami Blogger Utaqha


assalamualaikum adik2 kakak2 abg2 pak cik2 mak cik2...semua la...
apa khabaq...sehat ka semua.....chek arap ampa semua sihat la no...
aik awat shida cakap utara nie....tu ampa nampak x gambaq ataih tu..
ada bendera kedah, penang, perlis, perak....
n3 nie bukan saja2 chek wat...tp utk memenuhi impian / hajat cik adik GKSB
untuk kumpui blogger belah utara tak kira la ampa dari penang ka..perlis ka...perak ka....janji utaqha...tak kisah la ampa dok ngaji sini ka...keja ka...x keja ja..janji dok utara no....
tujuan GKSB nie utk memudahkan kalau nak wat gathering or apa2 event senang la....
kalau sapa2 nak join dan nak tau lebih lanjut ampa tekan la kat sni...UTARA

chek nie memang anak jati kedah...
mak ayah chek org kedah
lahiq pun kat kedah
kod ic chek 02
la pun dok kedah
dok tang mana
la chek kat pendang..
syuuuuh diam2 tau...hehe

jom kawan2..kita pakat ramai2 kumpui geng utara....nak gak kenai...



Hot TicKet Maxis = CeLeBraTe BesdaY


Arini last utk tukar hot ticket hotlink ngan piza
ala yg beli topup rm 20 leh tukar piza hanya tanpa rm1 je tu
kalau rm 10 kena 2 keping....
abg mie abg ipar shida la dok beli hot tcket, shda x suka sebab macam x best je...
kami tukar 4 keping piza 6" semalam...
byk ke....skit je kot....
boleh 4 kpg pun sebab mak cik bg 3 ke 3 kpg ntah ticket...
malam td kat pizza alor setar penuh beratur sampai luar pakat nak tukar hot tcket
shida ngan abg2 kakak2 adik n anak2 buah sampai sana dlm kul 8 gtu...
lama jugak la menunggu nyer.... dkat sejam lebih..
hahahhaa....
kami malam td dalam 12 org rasa nyer egt2 apa yg abg din gtau masa nak cr meja nak duduk tu...jap2 shida nak kira
abg mie
kak ja
abg din
kak niroh
shida
adik
ayie
angah
tiah
aiman
afiq
aisya

bukan apa ni sume konon2 nak clbrte besday ayie semalam..pastu yg lain bulan 1 pun tumpang sekaki(abg mie, adik n kak niroh)...bulan januari dalam family shda ada 5 orang ikut tu..tp shahira tak pegi mlm d....ala kami makan2 je xde pun potong2 kek ke tiup lilin ke...malas nak penuh meja yg dah penuh....

layan mushroom soup dulu....

spaghetti selepas balun sweet & spicy chicken wing, hut platter n xtra large criss cut fries
mau lak ngan rivive....
licin sume nie....lama sangat tunggu 6 biji pizza nak sampai
afiq, aiman n aisya sat kuar sat masuk dok p main kat playground kfc n pizza

elok pizza sampai acik ilah plak kol
jeles kawan...sempat g ayie makan ngan borak ngan acik dia...
jgn marah aciiiiik kami makan macam2 malam td...
pizza baru tu pun depa makan...req oleh ayie...besday boy kata kan...
gpun mgu depan ayie dah nak masuk asrama....

aisya pun kalut nak makan sama....

ini baru 4 beradik...
blm g 6 beradik kami + mak ayah

upin n ipin....tatau la sapa ipin sapa upin
budak 2 orang nie tak leh renggang
kalau jupe ada je depa borak...siap bisik2 g...

masing2 dah kenyang pakat peluk tubuh la yer..

apa pun thanks yer kak niroh n abg din blnja kami makan malam td..
moga2 tambah rezeki ampa berdua.... AMIN

i-ciTy KedaH


Assalamualaikum....bertemu di hari terakhir bulan januari 2011
sapa dok kedah angkat mouse...kalau guna lappy angkat apa erk....
sapa tau i-city kedah di mana...
pict shida kat atas tu kat icity kedah la..bukan icity s/alam sana nuuuu
malam td shida g i-city kat alor setar.....
i-city nie kecik je...xbyk lampu sgt....
korang jangan pandang kedah sebelah mata
kerana aloq staq pun dah ada taman lampu lampi ala2 i-city s/alam tu

tatau ke di mana......
shida pun tatau selama nie....abg la gtau masa otw nak p pizza....
i-city alor star kedah nie kat depan wisma negeri n masjid zahir...
(nampak x masjid zahir)
dekat jam besar lama tu....
kalau dulu situ orang panggil PARIS....percaya lah... PARIS kat Kedah
betul2 simpang 4 jalan putra...


rasa shida setiap malam ramai org kat sni..kalau dulu muram kelam je kat sni...
la ha amik ampa dah de icity gtu.....
yang frust nyer tmpt parking x de sgt..sebab yg tapak depan balai besar negeri kedah tu di tutup...shida tatau la sebab apa
mungkin sebab nya ia betul2 depan masjid zahir masjid negeri kan....
bila parking xde sgt...jadi jammed la..pastu keta plak bersusun tepi jalan
pak terapik pun vroom sana vroom sni berenti tulis surat cinta.....

jom layan pic kami adik beradik kat i-city kedah

adik, aisya n kak ja

adik benda alah tu beli utk aiman la...ang bukan reti main

adik ala2 model la konon...

aiman n aisya with cu

aiman habis macho la aik wat gaya mcm tu
awat ateh nampak mcm gemuk je ni.....

aiiii peluk sakan nampak 2 orang ni...
dah kawen ke belum...


ok kawan2 lepas nie kita lepak ramai2 kat sni erk....
tapi rasa nyer lagi best kalau dorg wat kat area menara alor star



Sunday, January 30, 2011

ShiDa daN BuaH LiMau


Limau limau ini limau ada manis.....
dah dekat2 raya cina nie tak perlu g beli buah limau kan...
boleh dapat free je...ada ke org nak kasi kat shida nie...
korang dah dapat ke limau free....
shida baru je dapat tadi...
semalam auntie Kay Chin kol shida
Aunty : aloooo cida....ada mana...arini ada kuar mai kota tak...
Shida : tak dak la aunty...esok ada la shida pegi alor star
Aunty : ok cida mai sini kedai aunty amik limau...1 bagi hj wahab, 1 bg hatiah, 1 bagi umi kalsom, 1 bagi zaiti....
Shida : ok aunty esok pagi shida pegi amik lepas balik astar
Aunty : pukul bape shida mai pukul 12....ada macam itu ke
Shida : aunty kalau awal skit boleh la yer..pukul 11 macam tu p
Aunty : ok2...cida pegi alor setar buat sume keje siap...ati ada senang baru mai sini ok...
Pagi tadi dah stle sume keje...Hygiene World, Car Wash Auto, TM, Gpel, Perkeso...terus ke kota...sampai kedai aunty tak dak plak tempat nak parking keta..terpaksa la ke depan skit selang 2 kedai..masa park dah pk dah cmne ni 4 kotak limau nak kena bawak mai ke kereta jenuh angkut...dah la kedai aunty pintu auto....bila menantu dia nampak je shida terus dia gtau aunty....Sapa aunty nie...aunty nie tauke kedai emas d kota sarang semut...kira turun temurun la kami beli emas ngan dia...dr tok wan dulu sampai la kami adik beradik...tu yang dia bagi sorg 1 kotak...hahaha....kotak besar tu...aunty cepat2 je suruh shida bawak masuk dlam keta dia kata t org lain mai..sume nak kotak besar plak...utk org lain dia bagi kotak kecik je....hehehhee....aunty aunty....kami dia bgi kotak besar sebab mmg da customer tetap dia...hahahhaha

Dah bawak masuk 4 kotak limau dlam keta masuk smla kedai aunty nak tgok rantai white gold..berkenan la tp mahaiiiiiiiiiiiiiiiii.uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mak mesti x bgi nyer shda beli...hahahaha....aunty pun dah tau...nanti2 la beli..hehehe....bila nak kuar balik aunty bagi lagi 1 kotak kecik utk kak ja....hehehe....kira nyer skrg shda ada 4 kotak besar 1 kotak kecil limau mandarin....alahai last2 tgl 1 kotak je..nak kena agih kat org lain..yg aunty kirim...hehehehe...

limau aunty kota bagi.....

shida suka limau yg kecik2 nie...2x ngap je...habis...
dah la comey manis plak.....
ini bukan aunty kasi ok...
yg nie mak ke ayah ntah beli kat pasar malam


Toche Toche Aunty....HAPPY CHINESE NEW YEAR......

Saturday, January 29, 2011

eN. BeN aShaaRi

ssalamualaikum....entri sebelum balik....
esok gath SB..mesti ada yang tengah pk baju mana yang nak pakai esok kan
tapi dah de ada sorg blogger nie...dah siap gosok baju nyer....
korang tak tahu ke sapa...si SR...syafiq rosli

eh eh eh
bukan shida nak cite pasal si syafiq patner nyah si azfar aka ujang vespa tu...
ini nak cite pasal EN BEN ASHAARI la....
en ben kita kan de masuk majalah RAPI...
edisi februari....pegi la korang terjah mana2 kedai yang jual majalah di tempat anda ok..
shida 2x pegi...1st pegi tak de lagi...
so smlm pegi lagi kedai kak nab kat pendang nie..
tengok tengok dah ada majalah RAPI Edisi Februari
terus rembat....oppppppps shida bayar ok...
masuk je dalam kereta...selak punye selak dr belakang sampai depan...
depan ke belakang tak jupe pun pages en ben punya...
adik kata ada majalah RAPI yang tebal...shida yg jakun ni xpenah beli majalah RAPI
kuar keta pegi tanya kak nab ada x majalah RAPI lain...dia kata xde..ada yang itu je...
uiiiit tak puas hati nie...

tapi akhirnya.....shida jupe jua page en ben....rupa2nya di helaian ke2 terakhir kalau tak silap shida....hahaha...itu pun belek semula masa berenti nak beli topup(dok tunggu dapat topup free segmen en ben x dapat2)...sampai kena bebel dengan adik jugak la yangdah tunggu di luar sana...
ni yang dicari dalam MAJALAH RAPI EDISI FEB'11

Tampan, ‘smart’ dan bergaya! Inilah lambang lelaki moden hari ini. Ben Ashaari, 34, memang bertuah kerana beliau adalah personaliti lelaki pertama yang menghiasi ruangan GAYA HIDUP. Menyusuri kecintaan Ben Ashaari atau lebih mesra disapa sebagai Ben terhadap dunia kecergasan dan blog membuatkan kami sangat kagum dengannya. Percayalah, bukan calang-calang orang boleh menjadi sepertinya. Hanya semangat dan keinginan yang tidak berbelah bahagi sahaja mampu membawa dia ke tahap ini. "

itu la gambaran penulis ruangan GAYA HIDUP untuk en ben....

apa yang pasti....malam td sapa je datang umah shida gtau..ini la en ben yang chek masuk segmen tu...hehehe...

RESPON DARI MAK SHIDA
" Mak tengok macam anak mami je"
- Memang pun mak..en ben ni asal orang balik pulau...

penang mai la jugak....

RESPON DARIPADA KAK JA SORANG2 NyeR KAKAK SHIDA
"bfst kacang panggang....lunch x makan nasi..makan oat aje...malam baru makan nasi...ermmmm...kak ja tengok dia nie baya2 kak ja je..."
-ye la kak ja...en ben 34...ang tu 33..


ATHIRAH : betui ke kawan ateh nie....ensem la ateh..badan dia ketul2....angah tengok ni kawan ateh badan dia ketul...(T-ah...kawan blog aje...x penah jupe pun..hehe)
itu la antara ungkapan2 yang dikeluarkan oleh mak, kakak n anak buah shida bila baca RUANGAN GAYA HIDUP RAPI yang menceritakan tentang kehidupan en ben sebagai blogger....dr ruangan nie jugak shda dapat tau en ben dah 10 tahun ngan gym dan suka subjek bahasa melayu masa sekolah dulu...kalau nak tau lebih lanjut beli la RAPI edisi feb 2011.....

Akhir bicara...tiada pantun tiada madah pujangga...shida tak pandai macam en ben...hehhee
terima kasih en ben ashaari
cahayanurqasih blog shida tersenarai
dalam buah cempedak di luar pagar
shida hargai sangat2...tqsm....

Thursday, January 27, 2011

aPa YaNg 25 BerKaiTaN nGaN sHiDa

Najaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........AMPUN kan Shida....
shida kena tag dengan NAJA 22hb aritu tp arini 27hb..
sudah 5hari baru la shida wat n3 nie...
n3 nie sebenarnya berdasarkan kenyataan berantai di bawah

Once you have been tagged,you are suppose to write a note, with 25 random thing, fact, habits or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."
puas jugak la shida memikir..kalau congak2 kira2...sehari 5 la...5hari x 5 benda dapat la 25...
Jom kita tengok apa dia yg 25 berkaitan dengan shida nie...

1. Nama sebenar shida mak sedara shida yang pilih...sebenarnya dia nak letak NURSHAMSHIDAR..tp ntah mcm mana penghulu tertinggal R..

2. Shida selalu kena buli di dapur...kira adik2..kakak pe selalu suruh shida masak...hehhe..

3. Geli dengan benda2 berbulu..tak kira la kucing ke, arnab ke...teddy bear ke...asalkan berbulu...meremang je bulu tengkuk nie bila pegang

4. BAB BILIK TIDUR :Tak boleh tdo tanpa bantal busuk, selimut n tuala kecil....terpaksa bawak kalau pegi ke mana2...kalau xde kena cr apa2 yg boleh dipeluk dan selimutkan badan..kalau boleh shida x nak org lain tdo guna bantal tdo shida....boleh nangis ooo...pastu suka tido tepi...tdo ujung2 bantal je :P

5. Tak suka tengok cerita seram..takuuuuuuuuuuuut maaaaa

6. Rasa2 nye shida nie jenis pancing (tak boleh benda2 kotor) mcm time makan kalau de sapa2 sebut benda yg meloyakan mcm MUNTAH ke akan hilang selera

7. Alah pada sejuk dan habuk....ayah je selalu sapu sampah di rumah

8. Tak boleh ada orang cakap kat belakang akan geli pinggang..rasa tercucuk2 je kat pinggang tu

9. kalau drive tak suka kereta depan bawak slow....hway sokmo line kanan je...tak suka trfc jammed n lampu merah..jika shda sbg penumpang kalau dok belakang akan duduk seat kiri...hahaha

10. yang nie jangan plak korang egt shida nie perasan muda ok...sokmo org akan tanya umo bape nie...bila shda gtau umo sebenar org x percaya...dorg egt shida MUDA dr umo sebenar...smpai kena tunjuk IC...hehhee...AWET MUDA :)

11. teringin nak wat laser mata teringin pakai gigi besi

12. tak suka orang yang tipu..tapi x nak mengaku n akhirnya shida dapat tau sendiri nahas la dia tu..so hati2..shida suka menyiasat

13. shida boleh nampak kesalahan/ kesilapan pada sesuatu benda

14. family shda kata shda nie pengarah sebab selalu bg arahan n kalau boleh nak org ikut apa yg shda kata..hahahhaa

15. shida seorang yang sensitif tp org tgok secara luaran shda nampak kasar...hati mudah tersentuh nie...mudah kuar air mata

16. shida rasa shida nie friendly

17. kalau shda terasa or sentap automatik bulu tangan shda akan meremang

18. tak suka emas kuning...suka emas putih or silver

19. SaY NO...soya, horlicks, susu, mayonis, cornflakes

20. tak suka org yang lambat...kira tak suka tunggu orang lama2

21. suka kacau orang sebelum tido..akan sms or kol sesapa...

boleh sembang di phone sampai 4 jam hahahhaha

22. ramai kawan di luar sana ramai kawan di alam cyber

23. kalau on pc tak de INTERNET mcam xde makna bg shida...

24. shida mudah percaya orang tapi sekarang x mungkin lagi dengan pengalaman yang lepas2

25. kata kan TAK NAK kepada ROKOK...shida alah pada bau rokok...akan bersin...leh kata kan kat umah shida ZON LARANGAN MEROKOK...ayah, abg, abg ipar, adik ipar x merokok....

haaaaaaaaaaaaaaaaaah dah abis pun...dah cukup pun 25


apa kena tag 25 orang yang lain....x leh kurang ke..hehehee





ahhhhhhhhhh dah xmampu g nak cari mangsa...sapa2 yang berminat sila la wat n3 ok...

memandang kan ada yang komen tak cukup 25 so shida tambah lagi 4...
sapa yang kena adalah fadzli (timeless), syarq, Acik Na, AdaM

GEGAR BLOG : Soalan ke-5

sapa2 nak dapat hadiah sila la ke sni ok

~BEN ASHAARI BLOG~


Assalamualaikum...

hampir 2jam telah berlalu en ben membuat pengumuman bahawa dia akan bubarkan bloglist yang dia ada sekarang sebab dah exp date....bloglist dia hanya utk 3bulan....so arini dia war2kan kepada blogger yang hendak tersenarai dalam bloglist nyer sila la wat n3, letak header blog BA n jawab soalan yang dia tanya....shida terpaksa korban lagi masa utk turut serta...en ben nak 100 je...tatau la shida tersenarai or tak.....harap2 tu tersenarai la....

Berapa kali shida update sehari dan jumlah entri sehingga kini?
...Untuk pengetahuan en ben dan kpd pembaca2 blog shda...shida update tak tentu...kadang 2-3 n3 sehari bergantung kepada keadaan smda aritu shda sibuk or tak..tp kalau x sbuk xde idea nak menaip pun tak boleh jugak...buat masa skrg dah 255 n3 yang shida post....macam2 ada...

Kenapa ye shida nak tersenarai dalam bloglist en ben?
...sebab sebab sebab sejak shida join segmen en ben la shida dapat lebih ramai kawan dan en ben kira idola bagi shida...setiap ari shida akan baca n3 en ben...tak kira yg sebelum2 nie.......
so shda pun nak gak en ben tau pkembangan shida....

Apakah perkara yang ingin shida lakukan sekiranya blog shida popular?
...Ya Allah tak de plak shida terpikir CahayaNurQasih ni akan popular....tapi kalau popular shida egt sebab apa shida popular sebab nya shda join segmen en ben..dari stu shida popular...shida akan wat entry khas untuk menghargai en ben.....bukan nak kipas ek...i'allah shida akan bantu rakan blogger lain supaya mereka pun akan popular jugak....



Wednesday, January 26, 2011

TERKEJUT TERKEJUT TERKEJUT

assalamualaikum....

Ya Allah...tak dapat shda gambarkan nak naip lagi la susah betapa terkejut nyer shida...sebab shida memang tak sangka sama sekali dengan apa yang shida nampak petang nie...sambil shida wat keje shida jengok2 SB (Sahabat Blogger) sekali terpandang/ terlihat/tertengok qaseh komen kat post n3 en ben...

menang2

komen qaseh : shida syg menang yeyy

dlm pkrn shida lain maksud nyer….

so shida terjah la n3 en ben tu….KEPUTUSAN SOALAN 3

sekali haaaaaaaaaaa amik ko

menangmuka shida terpampang kat n3 en ben….sebab apa…

SEBAB SHIDA MENANG SOALAN KE 3

untuk SEGMEN GEGAR BLOG….

biar betul shida menang nie…macam tak percaya je…sejak join segmen en ben ini la PERTAMA KALI shida menang tau...rezeki..alhmdlah....betul-betul shida tak percaya dan shida tak sangka bukan apa sebab shida 2x bagi jawapan…utk soalan pertama tu…itu pun shida terpaksa kodek2 blog isteri dr hafiz…iaitu DR AZLINDARITA…dan blog yg di kedudukan 312 dalam list GEGAR BLOG…iaitu http://azzeyatin.blogspot.com/2011

Soalan yang mencabar

Soalan pertama: Di manakah tempat pertama kali blogger ini bekerja?

Soalan kedua: Senaraikan apakah nama empat gambar yang anda lihat disebelah kiri paling atas blog blogger ini ?

Soalan ketiga ... jeng jeng jeng.. dari aku sendiri .. Sila rujuk blogBENASHAARI II untuk mendapatkan jawapan ...

Soalannya > 78 + 78 + 78 + 78 = ENTRI TERKININYA ...

eh2..mesti korang tertanya2 kan sapa la dr hafiz tu…DR HAFIZ tu la penaja hadiah utk soalan ke3 ni…dia seorang doktor perubatan dan terlibat aktif dalam HaiO Marketing SDN BHD..pangkat tertinggi CDM (Crown Diamond Manager)

Alhamdulillah rezeki shida rezeki PHS shida jugak…tak sia2 shida korban sedikit masa utk mencari jawapan2 bagi soalan yang mencabar itu…2 kali shida bg jawapan soalan 1..…tu yg terkejut bila di umumkan pemenang….

Thanks EN BEN sebagai penganjur segmen

TQSM Dr Hafiz selaku penaja HADIAH

GEGAR BLOG : Soalan ke-4 Bernilai RM 30

soalan sila klik di sini...
hadiah topup rm 30
dok nak topup free je ni


Kerja..kerja….kerja….

work

byk nyer keje nak kena stle 

penat yg smlm pun blm habis...

arini masih lagi berkunjung tiba keje...

rasa2nya kalau nak diikutkan hati mmg dah penat letih lenguh…

tp shda tak leh kata TIDAK….

shida tak boleh rungut2 sgt ok...

sebab sume ni rezeki....

shda kena bersyukur...

keje manyak jawapan nyer masyuuuuuuuuuuuuuk

alhmdlah rezeki yang Allah berikan kepada shida....sykur

 

Sori ye kawan2 shida tak sempat nak BW….bila shda dah xde keje t shda BW yer…ok shda nak sambung wat keje…

GEGAR BLOG : Soalan Ke 3

soalan ke 3

jom pakat2 jawab

Tuesday, January 25, 2011

Soalan Bernilai RM50



Berdasarkan dari blog penaja http://azyaleeya92.blogspot.com/

Soalan bernilai rm50.00 tak mau lepas...paksa kan diri jawab gak....harap2 dpat...


1. Berapa jumlah bloglist dari mata hati?
2. Siapa follower ke-337 blog ini?
3. Dah berapa lama owner blog berkawan dengan bff dia ( rujuk page BFF)
4. cita-cita besar blogger ini?

Dan satu soalan dari aku (En Ben) .. hehehe ..

5. Bilakah segmen GEGAR BLOG ini dilancarkan ?



Sunday, January 23, 2011

RaHsia DisEbaLiK biBiR WaNiTa



Bibir wanita memang penuh tarikan...
namun di sebalik keindahan yang dipaparkan....
terdapat suatu misteri atau rahsia tentang watak si pemiliknya...

BIBIR SEGAR DAN KEMERAHAN
  • wanita yang mempunyai bibir segar dan kemerah-merahan secara semula jadi menandakan dia mempunyai tubuh badan yang sihat dan pandai menjaga kesihatan diri
  • sifat : terbuka, manja dan periang
  • ramai yang suka berkawan dengan wanita ini kerana pandai menyesuaikan diri dan ramah dalam pergaulan
  • mampu memberikan keriangan kepada pasangannya dengan sifat semulajadi sebagai wanita
  • wanita ini suka dimanja dan mahukan kasih sayang yang penuh kehangatan
  • akan kecewa sekiranya mendapat pasangan yang kaki dan tidak tahu memanjakannya
  • biasanya, mempunyai raut wajah yang menarik selari dengan kecantikan bibirnya yang sentiasa mengundang rasa senang dan mesra kaum lelaki

BIBIR YANG MUNGIL
  • mempunyai gaya dan pesona yang mendebarkan lelaki
  • mempamerkan gaya keanak-anakan dan bersifat manja
  • suka didampingi dan dibelai oleh pasangan
  • suka bergantung kepada orang lain, tidak mempunyai pendirian yang mantap lantaran selalu bersikap ragu-ragu dengan apa yang dilakukan
  • lelaki mudah mengambil kesempatan untuk menggodanya
  • mudah dijinakkan jika pandai membaca kelemahannya
  • tetapi wanita ini boleh diharap menjadi ibu yang baik dan suri rumah yang bertanggungjawab
  • suka beleter dan merungut jika tidak mendapat apa yang diingininya

BIBIR YANG NIPIS
  • tipis bukan bererti nipis!
  • banyak mulut dan suka membicarakan hal-hal yang kadangkala boleh disifatkan sebagai tidak wajar
  • suka melakukan sesuatu dengan cara nya sendiri tanpa memperdulikan apa kata orang lain
  • pandai memujuk rayu dan tahu juga berpura-pura dalam memainkan peranan demi kepentingannya
  • mempunyai nafsu yang cukup besar dan memerlukan belaian yang penuh kehangatan dari pasangannya
  • bersikap optimis dalam menjalani kehidupannya
BIBIR YANG TEBAL
  • dikatakan mempunyai nafsu yang kuat
  • sukakan kemesraan dan kehangatan
  • bersikap agak bebas dan terbuka apalagi jika dikaitkan dengan persoalan cinta dan seks
  • mampu memberi keseronokan dan kesenangan kepada pasangannya, namun boleh juga menimbulkan suasana yang sebaliknya lantaran sikapnya yang suka mecemuh dan memalukan di khalayak ramai
  • tidak suka sikap yang berpura-pura
  • jika diamanahkan kepada nya suatu rahsia, dia boleh menjaganya dengan baik dan mengunci rapat
  • bagaimanapun, jika dia mula membenci seseorang, kata-kata yang dihamburkan menyinggung perasaan orang dan terburailah segala rahsia orang yang dibencinya
  • begitu mementingkan kecantikan dan bersolek lama
  • bersikap pemboros
  • tidak pandai menguruskan rumahtangga dan anak-anak
  • bersikap queen control
BIBIR YANG BIRU (PUCAT)
  • tidak kira apa juga bentuk bibir wanita ini, cahaya kelihatan kebiruan, biasanya wanita ini tidak begitu boleh diletakkan kepercayaan
  • kata-katanya tidak boleh dipegang, selalu bersifat ingkar dan cuai terhadap tanggungjawab dan kewajipannya
  • cerewet dan suka menimbulkan perselisihan dengan pasangannya

BIBIR SENTIASA TERBUKA
  • mempunyai keinginan yang tinggi dari segi kehidupan dan juga seks
  • dalam soal kerja atau tanggungjawab,mereka cukup berdisiplin dan mencapai prestasi yang membanggakan
  • ramai wanita jenis ini memperoleh kedudukan yang baik dalam kerjaya kerana mampu berjaya dalam setiap bidang yang diceburinya
  • optimis dan bermatlamat
  • mudah jatuh cinta dan berusaha sedaya upaya untuk memiliki atau memenangi hati lelaki yang dicintainya
  • tidak segan atau malu untuk meminta apa yang dihajati dalam perhubungan
  • pandai memanfaatkan keistimewaan diri
pssst : yang mana 1 bibir kita erk...diam2 bila dah baca tu pegi tgok kat cermin...adakah bibir segar & kemerahan, bibir mungil bibir tipis, bibir tebal, pucat or sentiasa terbuka...rahsia kita tau

diMaNaKaH LoKasi Sg. PuDaNg PaSinG?????


DIMANAKAH LOKASI SG PUDANG PASING?????


sebab apa shida tanya lokasi sg nie....
ini semua kerana gara2 kesilapan ejaan signboard di sungai jalan masuk ke kg shida...
shida perasan mlm td masa dalam perjalanan balik ke rumah dalam pukul 9.00mlm...
malam tu shida leh perasan g...shida nie mmg rabun tp benda2 remeh (remeh ke) shida leh perasan...sebab nyer shda suka dan akan baca signboard yang dipasang...jgn curi spek shda ok....
apa pun shida tatau la salah siapa....
kontraktor yang dapat bekal signboard tu ataupun technician JPS...
jangan sebab kesilapan 2 huruf aje dorg buat pejam mata...
bagi pendapat shida tak boleh sewenang2 nye dorg pejam mata sebab ini akan menggelirukan orang....

singboard yang dipasang dr arah padang pusing ke jalan masuk kg shida
sg pudang pasing....
sebenarnya nama sg padang pusing...
nama tempat ni padang pusing....di daerah pendang....



signboard dr arah kg shida ke padang pusing
ini ejaan betul...

korang terpikir tak...orang yg buat signboard ni tak perasan ke ada kesalahan ejaan..kalau 2-2 salah ejaan lain cerita...ini 1 arah betul 1 arah lagi salah......pelik betul la shida....sampaikan malam td shda balik tanya mak...nama sungai padang pusing tu pudang pasing ke....mak tanya awat lak..padang pusing la...mak da dpt agak sure signboard depa pasang silap kan...pandai pun mak..

ini kali kedua shida perasan kesalahan pada signboard,sebelum nie sblm banjir besar melanda utara tanahair...signboard selepas tesco alor star...sblm simpang 4 jalan putra...tanda arah....shda report dengan sinar tak de pun dorg siarkan...amik alternatif lain...anta sms kat harian metro...arini siar esok dah tukar pun tanda arah tu....

Wahai pengguna-pengguna jalan raya di luar sana...peka la dengan signboard di jalan anda lalui...sama2 la kita prihatin....kepada pihak yang berkenaan pulak...sila la ambik perhatian semak dahulu sebelum memasang....


ok nak kol JPS..hahhaha..wat aduan....tunggu respon dr pihak jps...

shida dah kol..depa boleh je gelak2...hahhaa...takpe takpe shda dah gtau dah masuk kan dalam blog...n nak tgok bape lama dorg nak amik tindakan...hehehhe

Saturday, January 22, 2011

SeCaNgkiR koPi...............

Siapa di sini x minum kopi...
kamu..kamu..kamu...
alahai rugi la korang....
sebab apa shida kata rugi...
sebab secangkir kopi yang hitam itu mampu memberikan kita nikmat yang tidak terperi..mahu pulak dapat menghirup nya di kala waktu sangat2 diperlukan..
Terasa ia mengalir suam (kalau minum kopi suam la kan) di kerongkong dengan campuran pahit dan manis sekaligus....umppppppppppppppppppph...

Tahukah kawan-kawan??

Sebatang pokok kopi mampu hidup sekitar 50 ke 70 tahun tidak kira di mana sahaja lokasi ia di tanam kecuali di lokasi mempunyai musim sejuk atau bersalji...

Dalam minuman kopi terdapat kafein yang mana MAMPU MENGURANGKAN RISIKO KANSER KULIT DAN PARKINSON.. Selain itu, kafein juga mampu menghilankan rasa sakit sama seperti menggunakan parasetamol dan aspirin..Kafein bukan sahaja boleh ditemui dalam kopi malah terdapat juga pada teh, coklat dan minuman soda.

Kopi jugak dapat MENGURANGI KEMUNGKINAN MENDAPAT SERANGAN JANTUNG. Ia mampu menghindarkan anda daripada berhadapan dengan serangan maut itu yang kerap datang secara tiba-tiba. Ini kerana terdapat kesan anti-inflamasi pada kopi.

Setelah anda bersukan mahupun berjalan jauh sehingga menyebabkan otot-otot mula terasa sakit dan sengal, boleh lah mengambil secawan kopi.. Ia bukan sahaja bertindak sebagai penghilang dahaga malah paling penting dapat melegakan dan meregangkang kembali otot-otot.

Sementara itu, kopi dapat membantu kita yang bermasalah dalam menyimpan memori jangka pendek. Kesan stimulasi kafein dalm kopi dapat memberi reaksi dan memori jangka pendek berfungsi dengan lebih baik lagi,

Bagi mereka yang begitu gemarkan kopi..boleh teruskan mendapatkannya berikutan secawan kopi mampu meningkatkan rasa ketenteraman dan kebahagian dengan kandungan dopamin yang banyak.

Namun begitu, perlu berhati-hati berikutan jika terlebih minum, ia mampu meningkatkan risiko rasa panik dalam diri...Ok yer...sekarang kita dah tahu kopi bukan utk hilangkan mengantuk aje...ia baik utk kesihatan jugak...jooooooooooom minum kopi...mai kopi secawan....

Thursday, January 20, 2011

LeLaki MeniPu...ALasaN NyeR

awal2 nak mintak maaf siap2 kat geng2 lelaki..

Perempuan kena tipu dengan lelaki...selalu sgt la kan...tak percaya la shida kalau korang sume xpenah lagi ditipu oleh lelaki...lelaki pun xsume nyer penipu...tetapi ada lelaki yang jenis kaki menipu......macam2 la alasan yang akan di bagi kan...tapi apa pun mesti si pasangannya akan rasa kecil hati apabila dia tahu dirinya ditipu..lebih2 lagi ditipu oleh orang yang disayangi nyer.

Lelaki kalau dah menipu tu ada la sebab nya kan..tak semua penipuan yang dibuat tu adalah keburukan kerana ada kalanya perkara itu je yang mampu menyelamatkan keadaan daripada genting....

Antara sebab mengapa lelaki menipu :

1. TIPU KERANA EGO
Lelaki menipu sebab bimbang sekiranya tak menipu makan perkara yang boleh menjatuhkan maruah atau merendahkan statusnya akan terbongkar. Konon dengan menipu, menafikan kebenaran yang sememang nya berlaku dapat la mempertahankan maruah or status nya.kalau lelaki menipu nie kan kita dapat lihat dr wajahnya kerana adakala nyer mereka akan tersasul atau menggelabah bila tanya dengan lebih terperinci. kadang2 tu muka mereka akan bertukar kemerah2an...sume ni akan tergambar di wajah lelaki yang menipu....

2. TIPU KERANA SAYANG HUBUNGAN
Ada jugak lelaki menipu sebab sayangkan hubungan yang telah terjalin. Penipuan yang dilakukan bukan sengaja dan dirancang kerana kon onya ia berlaku secara spontan demi hubungan dan kasih sayang maka lelaki terpaksa la menipu.Lelaki menipu untuk wanita untuk insan yang mereka sayang

3. TIPU KERANA TERTEKAN
Lelaki akan menipu jika mereka tertekan..mungkin disebabkan masalah pasangan yang tidak memahami..cemburu buta or masalah kewangan... lelaki nie kan mempunyai tanggungjawab serta komitmen yang tinggi tu yang buat mereka tipu....bukan untuk kepentingan sendii tetapi untuk kepentingan bersama di masa depan....

Boleh dikatakan hampir2 90% la lelaki di dunia nie menipu(cukup x 90% tu). yang tak menipu tu skit je...tetapi wanita nie tak sedar atau jarang sedar bahawa dirinya telah ditipu..tetapi sebagai wanita tak boleh salahkan lelaki 100% kerana kebanyakan penipuan nie adalah untuk menjaga hati dan perasaan.

Eh lelaki lelaki di luar sana....apa lagi erk sebab korang sume menipu haaaaaaaaaaaaaaaaaa..tolong gtau shda......baik korang ngaku cepat sebelum shda humban korang ke lombong...hehehhee

Chat Room uTk BloGgeR

wah wah wah arini shda jalan2 kat blog areliff...
leh pegi sana sebab tertarik ngan n3 dia pasal jodoh...hehehe
sekali terpandang chatroom mcm kat ym nyer
apa g main terjah je tegur dorg...
shda tatau BCR nie connect ngan sume blogger yang letak meebo..
hahha...bila masuk bloggers Chat room baru nampak betul2 mcm chatroom ym...
shda nie mmg kaki hantu chat xmau la lepas peluang yg ada kan
kalau korang nak letak chatroom box nie sbg widget boleh la isi borang kat BCR..nanti JT(jejaka terhangat) akan update blog kita kat bloglist BCR....shda dah daftar pun....

lebih kurang sama je kan dgn chatroom ym tp myb d sni tak leh vc la..

untuk tutorial boleh la ke blog NURUL....klik DSINI SINI SINI ok....nurul ada terangkan cara2 nak install sume..alahai korang pun terror sume kan..mesti tau cara...best tau rugi...kat BCR nie macam kat chat room ym gak kita leh pm(private msg)...klik je id yg mana kita nak chat la dgn dia...nak ngorat ke apa ke...ikut suka la yer...hehehe....

apa pun ada keistimewaan BCR nie bg pendapat shda la...sebab ia dapat mengeratkan silaturrahim ant blogger...blogger dapat kenal ngan lebih mesra gtu...dapat bertukar2 pendapat....apa yg penting kemesraan terjalin ant blogger
ok la erk shda nak chat dgn dorg nie..bye2 jupe di BCR ok....
shda guna id adish.shida..





Wednesday, January 19, 2011

Bloglist QDA


sambil balas2 komen kat fb ngan qaseh...
sambil2 terjah senarai blogger yg join JOM GEGAR BLOG segmen en ben
jeling2 fb ada nampak qaseh mengidam
iiii qaseh ngidam apa nie...
hahhahahha....
korang jgn terkejut erk qaseh dah mngidam....
angkara siapa nie qaseh
x mo kecoh2...bukan apa sebenarnya
qaseh kan
qaseh kan
qaseh kan
qaseh mngidam nak rombak bloglist dia

so x mau la lepaskan peluang yg qaseh bg nie
qaseh nie ant blogger fofulooor jugak...
suka lepak kat dia nyer blog

jom rakan2 jebak diri dlm bloglist qaseh

JOM GEGAR BLOG


wah wah en ben wat segmen pengumpulan lagi.....
shida pun nak join la.....
eh2 korang nak join ke...
jom la ramai2....
kalau nak terjah je kat SINI SINI SINI ok.....
kita gegar


Wooooow RapaT2 Jeeeeeeeeer 3BloggEr Nie

woooooooooooooooooooooooow pewiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit...
pg td on je Fb tak appear offline utk chat box....
tetiba td tergerak hati nak on9 chat box
sekali tgok kat bahagian kawan2 yg on9
3 blogger nie dok dekat2 je....
nak tahu x sapa
tgok la pic di bawah



























ooooiiiii shida mana nie....








ok2 kejap la...
















tengoooooooooooooooooooooook
EN BEN
UJANG
QASEH
1 line je dorg
dekat2 rapat2...
tu yg tepi sebelah kiri...
yang sebelah kanan plak....
ujang tak lepas2 dok ikut en ben
ikut rapat plak tu....
amboi2 ujang ko dok menuntut ilmu ngan en ben ke....
jauh ko tgl kan qaseh erk....
x percaya tgok la di bawah nie


ujang ujang...hahhahaa....tp skrg en ben dah offline...
ok2 bye2....nak BW plak...
xde BW palsu2 yer

update terkini................
en ben on9
ujang pun on9 jugak
tp tgok la....
apa dah jadi...



ujang masih lagi sebelah en ben...
tp di sbelah kanan ujang dah jauhkan diri dr en ben
mesti dah byk ilmu dia dapat nie....

tp skrg kul 2.23pm...qaseh on9...
dorg masih lagi dekat2 kat sblh kiri walau bukan lagi 1 line....
TAPI...kecian qaseh
tp di sebelah kanan qaseh jauh ditinggal kan lagi....


kihkihkih
apa pun lawak je en ben, ujang n qaseh...
suka suki....


tp skrang shda pelik plak...
hingga ke saat iniiiiiiiiiiiiiiii
en ben dah off9 tapi
masih ada en ben di sisi ujang n qaseh....
ujang ngan qaseh dah letak gam ke kat vontot en ben nie
korang x percaya tgok la pict tu
hahahhaa

jom ramai2 join en ben nyer segmen terbaru
JOM GEGAR BLOG