Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, February 28, 2011

Mee Udang Berasap..Sungai Baru, Tanjung Piandang, Kuala Kurau, Perak……


mee udang

Mee udang berasap!!!!

Sungai Baru???

Tanjung Piandang??

Kuala Kurau???

Ada sapa sini orang PERAK…KSP (Kirin Selama Perak)..ADI SUDAEN ANGAH…jangan buat2 xmau ngaku plak erk…sekeh kepala satg baru tau….(sebabnya ni kawasan dorang aje)

Korang ber3 biasa makan tak mee udang berasap tak???

Belum erk…apa nie..shida yang dok kedah pun dah 2x pegi makan kat stu…KSP..ADI SUDA dan En ANGAH

tatau ke area mana nie…ok2 tahu x Sg Baru nie kat ne…tatau yer….kuala kurau….ban pecah…tanjung piandang..kalau tatau gak mai sni amik shida di kedah shida nak bawak tunjuk….Sg Baru nie…Antara Kuala Kurau, Ban Pecah dan Tjg Piandang…ia tengah2….Kat Sungai Baru nie ada 1 gerai makan KAK ROS MEE UDANG BERASAP…walau gerai kecik je tetapi sedap makanan di sni…macam2 ada bukan aje mee udang berasap ok…tp mee udang berasap nie la paling top kat gerai tu…..murah plak tu…gerai nie buka pukul 3 petang tutup 11 malam….kalau nak senang gerai nie depan TADIKA KEMAS SG BARU….Dewan UMNO Sg Baru…

Sebenar nya bulan satu (1) aritu shida dah pegi makan..dah amik gambar mmg dah gtau mamat di kedai tu nak masuk kan dlm blog….tetapi malang nyer gambar tu x masuk dlm memory card camera shida….so malam jumaat baru2 nie kebetulan nak p angkat barang2 dik ilah nak pindah ke ipoh…adik ilah plak nak open table sebab besday dia so kami dari kedah g makan kat kedai kak ros mee udang berasap nie la….4 mee udang berasap..1 nasi grg pattaya..1 nasi grg kampung+udang+telur mata, nasi grg ayam, 2 nasi goreng udang+air air air…korang teka bape rm…x sampai pun RM50.00 murah x…murah kan….udang pun banyak..sedap plak tu….

Yang shida tau ada mee udang berasap biasa, banjir dan special…kalau biasa ada dlm 5 ekor udang, banjir xtra udang..special shda x pasti la…Harga untuk mee udang berasap biasa RM4.00 tp kalau bungkus RM3.00 sahaja sebab x berasap..

Jom kita tengok berasap sangat ke mee udang nie….x sama macam kat taiping ngan pulau sayak tau

DSCN5231berasap kan….. DSCN5234 dah makin hilang asap nyer

DSCN5236

sedia utk di makan…

DSCN5239

licin…..ini tanda nyer sedap…..

memang kena dengan selera kami sekeluarga…

DSCN5243

DSCN5240 keadaan gerai kak ros mee udang berasap nie

DSCN5252

ini la kak ros nyer…tukang masak masa nie kak ros dtg bagi bisnes card dia kat shida…so shida mtk la nak snap pic dia..dia malu2 tp leh senyum lagi kira ok la tu kan….(kalau kak ros pakai tudung lagi ok kan)

so sapa2 nak pegi makan mee udang berasap nie…bawah nie shida kasi alamat dan no. telefon kak ros ok

KAK ROS MEE UDANG BERASAP

Lot. 1704, Jalan Pantai, Sungai Baru, 34250 Tanjung Piandang, Perak. Tel : 017-4399065

crd

mode : tatau la bila lagi dapat pegi sana..sebab dik ilah dah tukar ke ipoh…dah x keja lagi kat poliklinik komuniti kuala gula….

sebenarnya ada kisah di sebalik gerai makan ini….tgu next entry…zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas

Terima Kasih En Ben Ashaari dan Rizi Biz Shop

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ari Khamis shida ada post entry yang bertajuk….Ku Terima Panggilan Dari???

So..arini shida tak mahu korang semua tertanya2 lagi daripada siapa panggilan tersebut….sebenar panggilan tersebut daripada RIZI BIZ SHOP

riziAlhmdlah arini shida telah terima 1 sampul surat plastik berwarna hijau ada tulis CITYLINK….…

ctlink

URGENT!!!

sepatutnya shida terima ari jumaat tapi memandangkan shida berada di luar kawasan so lewat la shida dapat…pihak city link alor setar kol masa shida on the way naik cameron highlands…shida plan nak g amik ari sabtu or ahad..tup tup x jadi p amik sebab penat sgt sabtu tu..semalam kol city link suruh dorang je mai anta barang tu ke shida…so arini baru la dapat…Eh eh bukan shida beli barang ngan RIZI BIZ SHOP erk…sebenarnya shida telah MENANG MENANG MENANG MENANG segmen Mencari Harta Karun 500Blog yang EN BEN ASHAARI buat hujung tahun lepas…RIZI BIZ SHOP merupakan penaja utama…alhmdlah rezeki shida menang untuk SOALAN TERKUMPUL…kalau x silap shida…QASEH bakal mak mertua shida pun menang jugak…(yg anta jawapan 4 orang je…QASEH, SHIDA, UJANG, AWANGKU JOHAN)…..UJANG n AWANGKU JOHAN dapat x….eh eh QASEH dapat apa yer..sama dengan shida x…..jom kta tgok apa barang yang shida dapat sama tak dengan qaseh nyer barang…

semua  ini barang2 yang shida dapat daripada RIZI BIZ SHOP….8 barang semua nyer……

kain pasang thai silk, sabun delima, beras, pandan ke apa ntah warna hijau, H/p purse yg ada batu2 bentuk love + crown, coin purse, beg makep, purfume kot yg botol kecik tu Switzerland mari……TQSM RIZI BIZ SHOP

kain psg waaaaaaaaaaaaah ini yg best nie dapat kain pasang…thai silk rasa nya..warna hijau tua..warna yang shda belum ada…errrrm pk kejap shida nak wat baju apa erk..kurung moden boleh la ya…pakai kenduri adik yadi nanti sebab tema turqose (kain dia krim turqose) so ok la kan…esok kena g anta kat yani nie…takut x sempat plak nak pakai nanti….

Terima Kasih shida ucapkan kepada En Ben Ashaari yang menganjurkan segmen ini…kepada En Riz (RIZI BIZ SHOP) selaku penaja utama yang sudi memberi hadiah2 yang shida dapat ini..tak lupa kepada rakan2 blogger lain yang support segmen MKH 500 blog terutama nye AWANGKU JOHAN…kami berdua sama-sama memikir jawapan dan kongsi maklumat yang kami tahu…TQSM..semoga kita semua mendapat keredhaan daripada Nya…Amin

 

pssst : RIZI BIZ SHOP merupakan gedung on9 yang membekal dan menjual berbagai jenis barang….sapa nak jadi pengedar boleh ke website ini….http://rizi-biz.com/

Sunday, February 27, 2011

"Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest"

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

menyahut cabaran,memenuhi impian dan menyokong jiran sepagar shida..ADYBUDIKA yang buat contest Program TV Saya Sendiri esok duedate utk contest ini…

Syarat2 yang ditetapkan oleh Ady
◙ Letak header Ady Budika "hanya ilusi dapat menyatukan langit dan bumi" dalam entri anda.
◙ Tajuk entri : "Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest" , Linkkan ke entri ini.
◙ Dalam Entri anda : Ok aku taknak banyak benda... Just nak korg luahkan idea yang terpendam itu.... Andai kata korg diberikan peluang untuk mencipta program TV sendiri...

  1. Program macam mana korg nak terbitkan?
  2. Nama Program tersebut?
  3. Kalo leh terangkan sikit konsep program itu
  4. Station TV mana yang korg nak siarkan
  5. Bagaimana korg nak tarik penonton korg???

ilusi

Nama Program : Diari Blogger

Konsep :

  • Membincangkan isu2 yang berkaitan dengan dunia blog
  • Menjemput blogger untuk berkongsi maklumat, pengalaman, tips dan sebagai nya tidak kira dari segi masakan, fesyen, ilmiah, bisnes, photographer, wedding planner…janji beliau adalah blogger…
  • Segmen terjah menerjah blogger…mungkin boleh terjah ke dapur blogger lelaki..suruh dia masak…juri mesti la MAT GEBU
  • Hip Blog : ranking blog secara undian…
  • Menyelitkan segmen memartabatkan budaya warisan kita…dari segi pakaian, makanan, permainan…blogger memainkan peranan dalam segmen ini..

Stesen TV Pilihan : TV3 inspirasi hidupku….sebab ady keja dengan media prima :P

Tarik penonton : guna tali la ady….xde la lawak aje…Iklan kat TV, Radio, website, Facebook, suratkhabar, majalah…apa aja janji medium pengiklanan….

ok ady….jiran sepagar menyokong mu dari tepi…

Sunah Mohammad Lagi Berat Dari Ady Budika!!!!!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ya allah sunah mohammad nie..tgok orang nyer macam kecik je rupa2nya berat jugak dia banding Adybudika dan kami ber3 nie shida, qaseh dan dik ina….

tak pe myb ada sebab yang menyebab sunah berat dari kami semua kan..sunah kalau ikut dia nak ringan macam kami semua…tapi apa kan daya dia kan…

korang x percaya tengok la nie..betapa berat nyer sunah kalau nak di bandingkan dengan kami….

sunah berat kan sunah nie…

jom tengok kami punya plak….

inadik ina lesung batu  pun leh tahan gak berat dia..almaklum la lesung batu kan

qaseh

si bakal mak mertuaku qaseh dalia..berat kita lebih kurang je qaseh

cnq 

ini shida punya berat plak…paling ringan dalam semua2 dorg

 

APA YANG PENTING!!!!!!!!!!!!

Jiran sepagar shida…Adybudika..lebih ringan ringan ringan dari kami semua…

ady 

ringan kan ady nie..leh lambung2 dia….blog ady la yg ringan :P

 

ini adalah berat blog kami aje…kalau berat badan betul tu tatau la sapa yg berat kan..hehehehe…ntah2 shida gak yg terendah pe…

kalau td korang check saman…kali nie…mai kita check berat blog plak….kat SINI ok

Dapat Hadiah Daripada Tunang Ujang9897….Terima Kasih Yana Mib..

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Terima Kasih YANA_MIB empunya blog http://ctliyana86.blogspot.com tunang UJANG vespa atau lebih di kenali Ujang9897 si kentut merata2

kalau sapa2 ada baca entry shida yang INI pasti tahu sebab shida ucapkan terima kasih kepada YANAMIB…..sebenarnya shida ada join  GA YANAMIB sempena besday dia 8hb Januari airtu….so shida antara yang bertuah dapat something dari YANA 

 env yanaapa agaknya isi dalam sampul berwarna coklat ini ya

jom kita tengok apa yang yana kasi kat shida nie…mana yang tahu dok diam2 erk x mau kecoh2 hehehe

yana1 note dari yana…comey je tulisan dia..mcm tuan nyer jugak…..

aiiik x kan yana kasi note ini aje…..

tak kan kot kan

jom kita scroll down mana la tahu ada yang yana kasi kan

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

yana 

wooooow yana kasi shida handphone la….jangan jeles erk kawan2..siap ada pic shda dh tu…

eh eh tak de la tu hp buruk shida…yana bagi shida masker…

yana, masker tu baru je sampai tengahari tadi..so i’allah malam nie shida leh la manja2 kan muka shida nie…tak sabar rasa nyer….

TQSM yana….semoga yana akan dimurahkan rezeki n hidup diberkati…..

 

UPDATE!!!!!!

SUNAH telah jeles dengan shida…dia xmo baca entry ini…wakakka

Onie aka meaw nak amik hp shida

NaK BaYaR SaMaN……

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

sebelum ni shda ada wat entry pasal saman kan…alahai entry lagi lima (5) hari tu….memang dalam fikiran shida nak bayar arini..sekali pg tadi kol abg ipar..dia kata ramai orang beratur panjang sampai ke pagar area pejabat dia..abg mie suruh bayar on9… so shida try la nak bayar on9..shida memang dah daftar dengan MYEG tapi tgok la apa yang shida dapat….puas menunggu mengalahkan beratur kat balai…haha..kalau di balai panas…ini x panas sgt……sebab ber’aircond’

saman

tp ntah mana silap nye pun tatau…waduh waduh esok dah last due date nyer…harap2 shida dapat la bayar ptg nie or pagi esok..apa saman yang shida kena sampai rm330 tu…..

samanaku

2 saman laju 1 saman parking..tahun 2007 dan 2008…2011 baru ang nak bayar no shida…baguih baguih :P dah tu 1 saman dah black list…hahhahaa..

ok sapa2 ada saman jom kita pakat2 p bayar….arini ari ke2 terakhir utk dapat diskaun 50%….

pssst : sapa nak check saman leh ke sini ok http://reloadmaster.webs.com/JPJ.htm?pw1=901206035232

lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik

Thursday, February 24, 2011

EnTry TeraKhiR

entry terakhir utk arini…..i’allah kalau line memuaskan dan shida punya kesempatan di perak shida akan update…

kejap lagi shida nak gerak ke perak..ke kuala gula rumah adik shida…nak kemas2 angkut barang2 dia ke ipoh…dia dah dapat tukar ke ipoh…best la dia tak de g PJJ…kira dia wat PJJ 3 bulan aje la…rezeki dia…dapat tukar duduk dengan en suami nya…sebelum ke kuala gula shida akan singgah ke penang dulu…hantar barang kat adik bongsu yang belajar kat psp…..KSP..dan ADI SUDA…..tak mau kirim salam kat orang kampung ke di Selama dan Kuala Kurau tu…..

Alolololo cik meaw aka onie kita dah sms shida…”kak shida..mai la jmp onie..hehhe” onie sori la akak ngan mak…nie pun mak dah kol suruh balik takut terlewat..ok bubye semua.,….japg nak g makan mee udang berasap kat sg baru, tjg piandang….tatatat

 

doakan shida selamat perjalanan pergi dan balik erk

 

update: onie sms x bg jupe adi…uwaaaaaaaaaaa..onie takut adi curang ke..ini kakak la onie..jgn risau eh

Ku Terima…….Panggilan dari ????

as'salam

telefon ku berbunyi berbunyi dengan ringtones lagu tak mungkin kerana sayang nyanyian alyah…ku lihat nombor yang tertera nombor line kl…sapa plak yang kol ini….

Pemanggil : “Hello, ini cik nur……shida ke?”

Shida : Ye….saya…ini dari mana yer…

Pemanggil : saya nak mintak maaf la sebab lambat…cik ada menang segmen BEN kan? (dia tak jawab plak dr mana)

Shida terpikir sejenak….

Shida : Eh..eh segmen yang mana yer…hahahhaa…

Pemanggil gtau la dr mana ……………

Shida : oooo oooh ok…

Pemanggil : kami i’allah akan pos hadiah yang cik menang……nilai dalam RM…….kami akan pos melalui city link

Shida : esok kedah cuti la…gpun saya nak g perak kejap lagi

Pemanggil : a’a kan kedah cuti esok…takpe isnin sampai la kot…kat umah ada sapa yer….

Shida : ok ok kalau isnin ada je orang..(padahal shida bg alamat kedai tempat shida seharian dok on9 nie..kalau bg alamat umah takut mak ayah takde lagi kes naya)

Pemanggil : ok la kalau mcm tu…cik terima barang nanti tengok la mana tahu nak join dengan kami ke (sempat lagi dia nie kan)

Shida : ok cik..i’allah..apa pun saya ucapkan terima kasih la yer cik…(senyum je shida time ni tapi dok pk benda apa yang akan ku dapat nie)

 

 

so….siapa pemanggil tu…daripada mana….segmen en ben  yang mana shida menang….tunggu…..bila shida dah terima barang….

NorFaNiL SudaH KeMBaLi

as'salam

semalam shida ada wat n3 pasal norfa kan..kalau sapa yang tak perasan entry shida tu klik DI SINI….korang kenal x norfa nie…norfa empunya www.nofanil.com kecian norfa blog dia kena serang malware..tetapi sekarang norfa sudah muncul kembali dengan NorfaNil is Hitam Putih….gabungan norfanil ngan blog baru yang norfa baru buat….x ramai yg tahu norfa ada blog “is hitam putih” tu…..smlm shida dapat tag kat FB dari norfa, dia mintak pendapat 2 orang kakak nya nie….mesti la sHidA dan SuNaH kan…eh eh baru perasan Norfa, Shida, Sunah (NSS) mcm pangkal huruf nama shida…Norfa..teruskan la ramai menunggu norfa di luar sana…akak harap norfa tak putus asa ok walau start dr zero semula..i’allah akak ngan kak sunah akak tolong adik cayang kami nie….kiranya di sni norfa newbie yang otai la kan kan…leh x gtu norfa….ok2 pasni akak letakkan semula norfa jiran sepagar bersama ngan akak sunah ok…tp jgn gaduh2 rebut ady budika dan mat gebu plak…:)

Ok Jom semua tunggu apa lagi….serbu la NORFANIL IS HITAM PUTIH sokongan anda amat diperlukan…..

 

ENTRY BERKAITAN

http://www.sunahsukasakura.com/2011/02/norfanil-is-hitam-putih.html

Wednesday, February 23, 2011

5 Hari Je Lagiiiii !!!!!

as'salam

arini sudah 23hb…bulan ini bulan februari…tak ada 30hb….hanya 28 hari aje utk bulan ini…so tolak campur tambah bahagi tinggal 5 ari je lagi…ada 2 benda yang shda kena bereh sebelum 28hb nie….

1. SAMAN

shida ada 2 saman had laju dan 1 saman parking….saman had laju memang dah blck list baru2 abg nak renew road tax tak leh bayar utk setahun,lepas utk 6 bulan aje…saman nie dah lama pun sebenarnya..tahun 2008..hahaha…saja x mo bayar..tp 2-2 saman laju nie memang shida dah dapat diskaun rm150.00 setiap satu…kira campur ngan saman parking RM330.00 semua nya….esok or ahad nie la suruh abg mie bayar saman nie..hahaha…shida shida shida suka wat keje last minute….ada sapa2 nak tolong bayarkan saman shida nie x,…kalau ada shida syukur sangat2…ehhehee

2. PROGRAM REALITI TV

shida memang teringin sangat nak join program realiti tv nie…bukan nak cari glamor ke apa saja je nak join contest jiran sepagar shida nie…si ADYBUDIKA...katanya xde sapa join contest dia walau hadiah yang ditawarkan pun agak menarik…pastu sapa join je sure dapat hadiah saguhati..wah wah best kan..ok2 sapa nak join leh klik kat pic di bawah yer…sama2 kita support ady nyer contest

ilusi

pssssst : agak2 apa program tv yang sesuai n menarik yer….sini share ngan shida…

Sejauh Mana Persahabatan Antara Blogger

as'salam 

Bro Framestone yang shida kenal kat Sahabat Blogger telah wat segmen ini...

Adakah minggu ini minggu persahabatan bagi blogger??

Kenapa yer Bro Framestone buat segmen “Sejauh Mana Persahabatan Antara Blogger”, ini semua ada kaitan dengan gambar di bawah…

SB-Kyerull

Bro Framestone bersama dengan KyerullKyerull terpaksa menjalani semula pembedahan kaki nya yang patah…kyerull….shida sebagai salah seorang sahabat walau kita tak pernah bersua muka…akak  doakan semoga kyerull selamat menjalani pembedahan kali ke-2…lepas ni jangan aktif sangat jalan ke sana ke mari…next sem kan dah masuk stdy semula…take care ye kyerull….Insya’Allah…amin…

Bagi shida sejauh mana persahabatan shida antara blogger….macam 1 keluarga…semalam n pagi tadi shida ada buat pasal sahabat2 shida di arena blog ini..Bro boleh ke SINI dan SINI…..shida sayang semua sahabat2 shida…..shida harap persahabatan yang terjalin ini akan kekal hingga akhir hayat walaupun kita hanya kenal di alam maya….

SaHaBat akan muncul sendiri adakala nya dan tak usah di cari tanpa kita sedari dan dugai…

Itu lah Rahmat dari Ilahi

NoRFa NiL……

as'salam Norfa…siapakah dapat menjejaki norfa..shida rindu dia…tolong shida plz…...norfa nil telah hilang sejak blog dia kena malware…kecian norfa…norfa adalah insan yang shida rapat selain daripada mereka di sini…shida kenal norfa bila shida join segmen ini…blog norfa antara blog yang shida akan kunjung setiap hari…banyak benda yang shida dapat di dalam blog dia…shida macam jugak sunah…silent reader blog norfa….sebelum ini shida egtkan norfa nie sebaya shida sebab shida nampak dia matang sangat…tetapi rupa2nya norfa nie sebaya aje dengan adik bongsu shida….baru 20an sdangkan shida dah 30an…jgn perasan kamu tu muda shida…bertambah lagi adik2 shida di dunia blog ini…..walaupun norfa nie masih muda tetapi cara penampilan blog dia nampak begitu matang….norfa sangat baik…….dia la yang tolong shida masa shida ada masalah aritu…bukan masalah peribadi tetapi masalah pasal ini….shida percaya kan norfa..shida bagi aje dia open shida nyer account blog..tapi skrg shida dah tukar..hehhee …norfa jugak adalah salah seorang jiran sepagar shida selain daripada ABG SUNAH dan En MaT Gebu…tetapi shida terpaksa delete feed norfa kerana malware telah menyerang blog norfa…..ntah bila la semua tu akan pulih….Norfa dulu aktif di Sahabat Blogger….tetapi sekarang di manakah NORFA…

171441_1553618574775_1664505425_1416295_1509192_o

Norfa….akak harap walau norfa dah x dapat dikesan lagi…NORFANIL…tetapi akak akan sentiasa rindu dan ingat norfa…tetapi semalam…rindu shida kurang sedikit kerana kami ada bual2 kat FB….apa pun norfa take care ye dear….study molek2…muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuah…

Tuesday, February 22, 2011

Aku SaYaNg dan CinTa Sama Dia

assalamualaikum….salam sayang untuk semua pembaca CNQ…

di dunia ini di dunia blog ini shida telah menemui insan yang buat shida sayang buat shida cinta dengan dia serta blog nyer…

bukan seorang yang berjaya membuat kan perasaaan shida nie terus bersama tetapi 6 orang…..2 lelaki dan 4 perempuan…

mereka la insan2 yang berjaya mencuri hati shida..mereka la insan yang shida terawal shida kenal…baik..mesra…

terima kasih SUNAHQASEH….AMALINA..INDALINDA, AK JOHAN dan UJANG….

kita kenal antara satu sama lain dari segmen MHK 500 en ben akhir tahun lepas….kita antara yang aktif menjawab soalan harian tetapi yg selalu menang qaseh, amalina n ujang….ini telah membuat kan shida cemburu cemburu cemburu….masih shida egt..ujang share jawapan ngan qaseh utk soalan harian ke2…selepas qaseh menang soalan pertama….NAZ pun terlibat sama dalam komplot ini..kelakar jugak bila korang dapat shawl daripada MAMAZARA….untuk soalan terkumpul kita semua mencari jawapan bersama2…shida selalu bincang ngan AK JOHAN….ujang pun tak ketinggalan berlumba2 untuk mencari nama penuh pemilik 2+2=5…kita terjah blog dia….

Sehingga ke hari ini shida masih baik dengan dorang semua…SUNAH, QASEH, AMALINA dan UJANG aktif di SAHABAT BLOGGER…terima kasih En. Mat GeBu aka Dapur Tanpa Sempadan (DTS) sebab telah menarik shida masuk segmen En Ben Ashaari….sebab segmen en ben la….shda kenal dengan dorang semua ini….ini ini…

SUNAH sunah http://www.sunahsukasakura.com/

Adalah insan pertama antara blogger yang shida add kat FB…bila tgok mutual frend dia adalah seseorang yang shida kenal kami menjadi lebih rapat dan mesra sehingga kini…kami banyak kongsi suka duka masalah….sunah sunah akak tak boleh lupa  sunah kata nak hadiah yang akak sponsor tu..tp xde rezeki sunah…rezeki amalina, indalinda dan AK…korang tahu kan sunah la yang tolong buat header utk CNQ….sunah walaupun kita hanya kenal melalui alam maya tetapi kita baik rapat mcm pernah jupe dan kenal bertahun lama nyer..sedangkan kita hanya kenal 2 bulan…alhmdlah akak serasi ngan sunah…i’allah satu hari kita akan bersua muka….

QASEH qaseh  http://www.qasehdalia.com/

BAKAL MAK MERTUAKU seorang gadis pantai timur yang telah menarik perhatian shida sebab dia menang domain untuk 2 tahun…membuatkan shida nak kenali lebih gadis yang telah dimiliki oleh seorang jejaka blogger jugak….tak perlu la shida gtau di sni kalau sapa nak tahu siapa jejaka bertuah yang berjaya menawan hati qaseh pegi ke blog qaseh ok….entry2 qaseh banyak yang shida suka….yg kena ngan shida…tetapi shida jenis silent reader x suka komen sgt..hehhe…dulu shida egtkan qaseh ni sombong tetapi tak sebenarnya qaseh seorang yang peramah…shida suka cara dia…very frendly…SHIDA SAYANG QASEH

AMALINAina http://aremelyna.blogspot.com/

adik yang comey anak dara pulau pinang trademark blog nyer…lesung batu punye blog…menulis ikut kata hati bukan nak puji diri cuma nak jadi diri sendiri.shida leh rapat sebab dia menang utk soalan terakhir yang shida salah seorang sponsor utk soalan tu…kami bertambah tambah rapat apabila aktifnya kami kat sahabat blogger…thanks sahabat blogger….ina, mgu depan dh balik penang kan..so kita leh jupe leh wat kak sunah n kak qaseh jeles kan..jangan marah yer sunah n qaseh

INDALINDA

;inda 

http://lifehidupme.blogspot.com/

gadis terengganu student uitm…jugak salah seorang blogger yang terawal shida kenal dan rapat…dia jugak menang segmen en ben yang shida jd sponsor…dulu selalu shida balas2 mesej dengan dia kat FB…tapi kini linda sibuk ngan stdy…dh lama x ctc ngan dia….LINDA shida rindu linda…rindu nak borak2 mcm dulu….

 

AWANGKU JOHAN AK http://goldazone86.blogspot.com/

Jejaka keturunan Melayu –Brunei adalah blogger lelaki yang shida paling paling paling baik dan shida selalu chat dengan dia kat FB dan juga YM…pendekatan AK dalam entry nya shida suka..almaklum AK nie seorang cikgu….lagu yang dia pasang sayu n sedih sgt bila denga….AK egt tak lagi kita bertungkus lumus ke blog sana sni untuk mencari jawapan yang en ben kasi..kita hmpir putus asa…boleh di katakan setiap ari kita akan bincang jawapan terkumpul….AK pun skrg nie bz di sekolah tetapi jika shida nampak dia on9 YM shida akan tanya khabar adik shida sorg nie,….kecian AK nak sgt join gath tpi dia di sebrang laut sana…

 

UJANG 131992_119247351476594_119247088143287_97704_8106127_o http://azfar9897.blogspot.com/

hahhahhah lelaki ini…….tunangan orang…YANA Mib adalah tunang ujang….konon nyer kata ujang nie Lisa Surihani dan Heliza helmi tu ex-gf dia…alahai tak kan korang tatau si ujang nie kan jejaka perasan…ujang lawak je…..ujang memang jenis gila punya orang…shida suka entry dia yang bersahaja…bila baca nyer entry dia buat shida gelak ada je dia bikin gempak sana sini..pastu korang nak tahu x si ujang nie suka kentut merata tau..kalau boleh semua tempat dia nak lepas kentut…tp sebab kentut dia tu la dia pemes….wah ujang tengah sibuk menghitung hari bakal jadi raja sehari i’allah mei nanti….semoga dpermudahkan segala urusan nya….

Kepada blogger yang lain2 bukan shda tak sayang korang…..shida sayang dengan semua orang yang shida kenal tetapi mereka antara insan2 terawal shida kenal di sni..shida harap perkenalan persahabatan yang terbina ini akan kekal buat selama2 nya..i;allah…

pssst : entry ini adalah kongsian bersama shida ngan sunah masa kami dok pm kat ym….sunah sabar ye sayang..abaikan orang mcm tu..akak percaya sunah seorang yang tabah…anggap ini ujian daripada-NYa untuk mematangkan sunah dalam menjadi kehidupan sebagai insan-Nya di muka bumi ini…sabar ye…

With Love ,

~ aDisH.sHidA- CahayaNurQasih ~

 

Update..ENTRY BERKAITAN

AMALINA : http://aremelyna.blogspot.com/2011/02/mereka-penyeri-hidupku.html

SUNAH : http://www.sunahsukasakura.com/2011/02/insan-insan-terawal-terima-kasih.html

QASEH : http://www.qasehdalia.com/2011/02/persahabatan-blogger-yang-terjalin.html

UJANG : http://azfar9897.blogspot.com/2011/02/aku-ada-kerana-mereka.html

JiRaN SePagarKU AdY BudIka SeoRanG GaY!!!!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah….geram geram geram dengan jiran sepagar shida nie….kenapa la dia boleh wat kecoh time2 tengahari nie….shida betul2 geram nie…kalau boleh mau je shida sekeh kepala dia tu….dia telah wat onar telah wat kecoh…bukan je 1 rumah tau tp nie 1 dunia tau…..korang mesti kenal kan sapa jiran sepagar yang shida maksudkan….ala si adi putra….ish adi putra lagi….ADY BUDIKA nama glamor di blog kalau di FB : ADY SOLEH AHMAD…dia keje kat media prima..dok sana…ish cmne leh jadi jiran sepagar kalau dah sorang di kedah sorang di kl sana…dia hanya lah jiran sepagar shida di blog ini

1. DIA TELAH MEMBUAT PENGAKUAN DIA GAY…di telah tergoda dengan seorang jejaka…

ady222 siapakah khairul anuar yang buat ady tergoda itu……

Nak tahu ke sapa khairul annuar tu sila baca hingga habis ok….

 

2. ADY TELAH WAT SHIDA MALU PADA DIRI SENDIRI….

tidak ady tidak…ady telah wat shida malu………shida sanggup je baca entry ady tu…..entry yang telah buat shida gelak senyum sorang2 pada mula nya pastu shida gelak sampai ada seorang customer shida tengok pelik dan tanya “ kak gelak apa la” dia tgok je screen komputer shida…tp dia x nampak apa dia gelak kan shida balik ada la…ady jahat jahat jahat buat org gelak kan shida….ini semua angkara khairul annuar la….patner gay ady tu….shida tak suka tak suka….

Ok ok korang mesti nak tau kan sapa khairul anuar yang telah wat ady budika jiran sepagar shida nie tergoda……komen ady2kami shbt blogegr

SIAPA KHAIRUL ANNUAR tu yer…..hahhaa…sebenarnya bila shda baca je entry kat blog ady pasal mytop 10 wajib bukak blog ini hari2 shida terus komen…elok je shida  komen masa publish dok pelik asal x naik pun nama aDisH.sHidA pun….so masa nie leh g cool dok pk myb komen tu x akan naik nama akan jadi lalat….sekali bila Ady share entry kat Kami Si Blogger tetiba ada perkataan ini “Khairul Anuar? shida sendiri terkejut mcm mana ady boleh tanya mcm tu….baru la shida teringat tadi ada seorang customer buka email gmail dr pc shida…shida terlupa nak signout….hahhahahaaa…sebab itu tertera begini

komen adysiap Ady wat entry lagi….entry yang telah wat shida gelak sorang2…..

shida egtkan shida dah tak de kaitan dalam entry nie..sekali shida yang terakhir hahahhaaa…

pegi terjah entry dia yang ini http://www.adybudika.com/2011/02/himpunan-komen2-pada-entri-yang-bisa.html

tapi yang shida tak percaya dengan apa yang shida lihat kat blog ada….di ruangan SUKE KE BLOG INI? OK KE? klik  like  FB blog ini jika kita suka…adyyenZAIRUL AZREN like blog ady…memang sah ady nie gay…hahha…xde la sebenarnya Zairul Azren tu bf adik shida…shida rapat dan baik sgt dengan dia..tak sangka yeen pun buka blog ady…myb dia silent reader…tahniah ady….

 

pssst : bila korang dah tahu ady budika jiran sepagar shida gay kecoh2 erk…sebenarnya khairul anuar yg komen tu adalah komen dr shida…kueng kueng…opsss seblum shda wat entry nie..shida dah sms ady boleh x nak wat entry n tajuk ini….ady bagi kebenaran….tqsm ady…shida…ingat lepas nie seblm komen tgok dulu betul2 jangan wat malu diri sendiri..:P

LemBu Sapa Yang LapaR kat BLog Nie?????

Assalamualaikum….

Walaweiii !! Korang suke tak GAMBAR lembu kat atas tu . Agak2 lembu tu tengah buat ape ? Ce cite ce cite . Tak payah citer lah sebab aq tau KORANG pon mesti tak tau punye . =) Ecehhh . Berlagak , ish3 mane de kitorang tau lah . LEMBU tu tengah tido sambil buka mata kan , LEMBU tu tengah penat sambil duduk atas kerusi kan , LEMBU tu tengah skodeng gadis cantik kan .AARRGGHH !! Semua salah , sebenarnya lembu tu sedang duduk menahan kelaparan . HAHA .

Berbalik pada tajuk , aq sebenarnye pergi ke satu blog ni . Die telah meletakkan POST barunye kat Group aq di Facebook . Tekan sini --> http://www.facebook.com/home.php?sk=group_190257791009153&ap=1

Lepastu aq pergilah kat blog die nak BLOGWALKING . Masuk2 je aq terus dengar bunyi gendang , aik !! Bunyi nye ade same macam bunyi perot LEMBU kat atas yang tengah lapar tu . HUHU =)

Aq pon mencarilah bunyi apakah itu ? Makin aq scroll aq tak jumpe pon punce BUNYI tu . Bila aq dah sampai kebawah sekalai dalam blog ni . Aq teros jumpa ni .

copy paste dr http://myungdae92.blogspot.com/

Blog sapa la yang ada bunyi lembu tu ya….sapa pandai bunyi lembu di sni angkat perut…boleh ke angkat perut erk…hahaha…pagi tadi mcm biasa shida on PC buka FB n Blog…so dapat msj kat shoutbox yang shida kena tag dengan jejaka KOREA MYUNG DAE…MYuNg DaE ada wat group kat FB…Diari Sahabat Blogger….so shida pegi la terjah dia punya blog…tetiba sampai kat entry ini http://myungdae92.blogspot.com/2011/02/aku-pelik-bunyi-gendang-dekat-blog.html buat shida gelak2 blog sapa la yer ada bunyi lembu tu….sekali ke bawah waaaaaaaaaaaah ini mcm layout blog aku…hahaha…

shoutmix sah sah blog shida la yang ada bunyi lembu kelaparan…wakakaka…selama ni shida tatau pun sebab shida tak pakai speaker mahupun headphone….bunyi nie dr Blogger Chat Room atau lebih senang dan ringkas sebut mahupun taip BCR….tempat utk blogger chat….thanks myung dae kerana mengesan lembu yang hilang ini…sekaligus promosi blog CNQ….

 

ok jom ramai2 kita bunyi lembu lapar….opps shida tak pandai…myung dae pandai sebab dia yang dengar hahahaa….jom p serbu dia kat Diari Sahabat Blogger x pun di http://myungdae92.blogspot.com/

Monday, February 21, 2011

Tutorial Share Entry kat FaceBook

selamat malam..assalamualaikum….shida arini nak kongsi sama2 kejakunan kelembapan shida dalam bab share entry kat facebook…ops bukan shda tak pandai nak share tp shida dok pelik dok pkir cmne depa dok post entry kat Fb tak naik plak keterangan pasal entry tu…kes nie berlaku kat group KBU..bukan no plat keta or motor kedah nah…tu group KAMI BLOGGER UTARA.shida jenis tatau malu tanya la jiran sepagar shida..ADI PUTRA.. shida cmne dia buat..sekali ady pun tatau gak myb dia main share je kot….eh sejak bila ady putra jiran shida nie…adyBudika la jiran sepagar shida tu…

7Shida dengan jari xmalu tanya ady hahahaha

Tapi masa shida dok tanya tu NORa WitH Love menyampuk abg n kakak dia dok sembang..dia punye la terang kat shida….shida tak paham…try wat x menjadi…last2 shida suruh dia wat entry tutorial pasal nak buang xmo ada keterangan panjang jela tu kat FB…..

6 try buat mcmana nora ajar tp tak menjadi sebab x paham..tu yang suruh nora wat tutorial…..1taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…tengok la kawan ku semua dengan bangga nyer shida share kat KBU.……

sudah menjadi bila baca n paham tutorial yang nora wat khas utk kakak kesayangan dia nie…

sayang nora…nora sayang kak shida x?

so kalau sapa2 ada masalah kebingunggan kelembapan macam shida nie leh la Ke BLOG CIKGU NORA WITH LOVE

to nora tqsm mydear….muaaaaaaaaaaaaaaaah…

diSeBaLiK Mini GatH KBU--19Feb2011

perhatian perhatian semua blogger di dunia ini…terutama dari group KBU..kami blogger utara…shida nak khabar apa yang telah berlaku sepanjang mini gath KBU baru2 nie…..ada yg lucu, ada yang lawak, ada yang geram, ada yang tak terhidu…macam2 la..

1. TUMPANG MENUMPANG

- shida aritu asyik menumpang kereta orang je…masa p tumpang kereta kiera…balik tumpang keta fifie kawan si ANITH….kes nyer sebab adik nak pakai kereta g bawak aisya jupe pakwe dia…opps bukan pakwe aisya…pakwe adik nak jupe aisya nak bawak aisya g jejalan..hahhaa..shida tumpang kereta kiera dr tol as selatan…segan pun ada gak sebab 1st time jupe dah menumpang orang..tp kalau x tumpang kiera mcm x bape yakin nak bagi adik drve dalam pekan alor setar tu..nasib baik kiera ada sport rim…eh seb bek kiera sporting…thanks KIERA….kereta fifie shida tumpang dr kola perlis sampai tol pendang sebab adik tunggu di tol pendang…masa otw balik dr kola perlis nie…cik fifie kita dok racing ngan kereta kenari..mamat kenari dok cucuk kot belakang…yg lawak depa x leh ligan fifie masa kat tol jitra hahahaha…..

2. PERSANDINGAN BLOGGER

- booth AADK yang dijaga oleh LYZA AKURO telah menjadi pelamin utk dua adik blogger kita nie..si ADI SUDA ngan ME’AW aka ONIE..depa ni dah married lama dah dalam FB tp x sanding g hahaha…so kebetulan ada 2 kerusi elok je di booth AADK apa g terus suruh depa dok sanding la…tp cameraman macam bengang je ngan kami….dah tu time lak org pakat dok lalu lalang depan tu dok tengok kami…siap berenti g hahaha….sabaq la no..bukan selalu kami dok wat keje cmtu…sebulan sekali ja..hahahaa..

DSC03702

DSCN3385 pic ehsan drpd lyza akuro

3. KERETA PANGLIMA KBU-CIK GKSB

- cik GKSB kita wat kecoh kata kereta dia start tak hidup…siap panggil pak guard g…kalau nak tau lebih lanjut p terjah blog cik ME’aw kita nie…

3prnt scrn dr blog meaw http://letopkeypad.blogspot.com/2011/02/serius-p-jumpa-adi-putra-semalam.html

lawak la cik GKSB nie..jom kita gelak kat dia ramai2 hahahahahah

4. SAMA TINGGI SAMA BESAR

-korang nak tau x yang kebanyakan geng2 kbu nie sama tinggi sama besar tak kira lelaki ke perempuan..hahah…(BUKAN NAK KATA ADY TU SAMA TINGGI NGAN KAMI OK) kami yang sama tinggi ngan dia…jgn marah ady lawak2 je… kalau yang pompuan tinggi lebih skit myb pakai heels 3” kot…sapa pakai 3” aritu erk..rasa nyer tak kot…shida pun dlm 2” je hahahaa….korang tgok nie betul x kami lebih kurang je tinggi n besar nyer…tak rendah x kurus hahahaha

P1050496 pic curik dr meaw nyer blog

184660_113341645407870_100001961066881_107249_611928_n

5. MAKANAN YANG SEDAP SANGAT2

- fuuuuh kami semua sanggup ikat perut berlapar x makan sebab nak p makan kat kuala perlis….perut shida dah masuk angin dah…kami sampai kat kola perlis dah petang la jugak…so masing2 lapar sorang pesan nasi goreng paprik (nora, fifie) nasi goreng seafood(Kiera), nasi goreng udang (shida) nasi putih + telur dadar + tomyam (onie ngan gksb), bhun tomyam (WANY) ktw grg (nora) sedap tak adik2 makan kat stu..SEDAP kan…berbaloi2 kta bayaar kan…NORA lagi kenyang sebab ada mamat balun ayam rambut kena air karat dok ngorat mula2 dok usha je pastu tegur ada makanan tepi mulut last2 dia dok meja sebelah borak tanya itu ini..si nora lak p layan..kalau shda wat tatau je…nora lepas nie leh makan free la kat stu..hahahaa..jap2 nak tanya kalau korang makan nasi goreng udang yg ada udang 2 ekor bape ringgit erk…shida terkejut masa bayar dia gtau rm6.00…fuuuuuuuuuuuuuuuuuh murah gila…dah la sedap…hahaha…lepas nie boikot kedai tu…kedai num bape kiera…mona 7 erk…hahahahhaa..anith untung la dia x makan..hahahhaa..minum air 0 free je…cik gk oder abc menggunung tinggi sampai meleleh tumpah..hahahaa

P1050504

7. KAKI POSE

- blogger KBU nie bukan je kaki post entry kat blog tapi jugak kaki pose depan camera…terutama dak kecik INTAN tu..macam2 gaya dia buat yang pelik nya botol air mineral dia mesti ada…tak lepas…jom kita tgok pose intan dan geng2 kBU yang lain

23

DSCN5194DSCN5195

6. WANGI YANG AMAT

-konon nak berposing kat sign KUALA PERLIS…yg ada kat area medan tu..sekali wangi tak sangga orang perlis kata…sampai nak termuntah la kami semua…pastu cik gk siap suruh amik gambar semua pakat tutup hidung hahaha….tp kami x tahan terus blah..konon2 nak ala2 arab gtu padahai busuk tak tau nak habaq….nie pihak yg berkenaan (e-idaman) sila pasti kawasan tu dijaga sebab kawasan pelancongan…so pandai2 la yer…suara hati pelancong dr kedah geng KBU..peace

DSCN1977

kat sni la kami nak posing ala2 arab tp x menjadi..

eh2 ada x lagi yang akak x masuk kan..t korang gtau erk…hahahaa