Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, July 2, 2009

Macam2 DiLakukan - part1 : ari khamis

hye....

Salam

last week aku cuti lama
aku tutup kedai dr ari khamis hingga isnin
mcm2 yg aku lakukan sepanjang 5 hari tu



khamis..1st aku g kedai baru di kota sarang semut..tgok apa2 yg patut dilakukan lagi bg nampak cantik menarik n tertarik...lepas stle keje di kedai aku g servis keta aku..sebab aku nak jalan jauh ma..nak g pahang anta my kazen register kat ump...kereta aku tgal kat bengkel..

aku g cari barang yg nak kena supply..so aku mtk tolong my frend...naik keta dia...dlm perjalanan ke jln gangsa tu aku dapat kol dr balai bomba jalan raja alor star..en azhar kol aku gtau surat sokongan aku utk kedai kota dah siap..so aku janji dgn dia before 1.15 aku g ambik...mmg rushing la...tepat jam 1.10 aku sampai depan balai bomba..ambik surat tu borak2 kejap..my frend dah bunyikan hon...sabar la....terus ucap tq sama en ad...

dr balai bomba terus g ambik keta aku kat bengkel...kena caj rm10 je..upah servis selalu kena rm5 tp kali ni mahal skit sebab check mcm2..barang2 aku beli sendiri...

dah siap servis aku n adik g makan kenduri umah yap..dah tersesat le plak..tersilap masuk lorong..kueng2...tp lastly jupe jugak...malu pun ada masa mula2 sampai tu...terus aku n adik masuk lepak2 dlm rumah yap..dia yg ajak masuk..siap ajak makan di dlam umah..tp paham2 le kan..kena jugak jaga mata n mulut org yg melihat nyer..so kami makan kat luar je le...ada nasi kandar hj ramli..laksa...sirap yg tak sejuk...kueng2 jgn marah ye yap...yg special skit tu jely kelapa (kalau org kedah"jeli nyok") aku pun tak penah makan jeli ni...mula2 tu jual mahal..bila sekali rasa nak lagi...huhuhu..sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap..lepas kekenyangan makan nasi kandar..laksa tgu apa lagi balik le..ops...umah yap wat kenduri sempena ayah dia bersara dr jd cikgu...TQ yap coz sediakanair sirap 1 jag..perli ke...n siap bagi bawak balik jeli nyok g....

stle perut dah kenyang...aku terus g giatmara alor star..anta baki barang yg aku suply..converter usb to ide n sata..yg puas aku mencari yg ok..tak de...1penang..1kedah aku mencari...tp nasib cikgu kata ambik je yg made in china tu pun....

ok aku dah stle servis kereta...balai bomba...makan..n anta barang..seterusnya aku g pejabat daerah kota star(PDKS) nak anta surat sokongan bomba kpd en khairil...tp dia takde g bank plak...aku tgu macam og bodoh je...dah le kat kaunter tu tak de loceng tak de org jaga...puas aku bg salam..ketuk meja..goncang2 cermin..last2 aku bagi salam kuat2 baru ada org dtg..bz sgt ke org2 keje di PDKS....apa pun staf kat PDKS kerek...tak mesra langsung....sombong,myb dorg dah rasa m*&%2H dah le keje kat stu...AKU FRUST DGN PDKS..hampir nak menitis air mata aku..GERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM...

sabar shda sabar....masa dok tgu kat pdks ni aku kol proton nak tukar power window kereta aku yg suis nyer dah rosak..biasa le kereta mlaysia kan...sekali aku pegi dah tutup la plak..ari khamis dorg tutup awl...adoiiiis..tak leh aku nak tukar smpai ke hari ini....mayb ni yg last keje aku nak setle kan arini rasa nyer....

aku g kedai tayar seterusnya....pegi wat apa lagi..g algmnt n blncing tayar la...n tukar posisi tayar....tgu lama la jugak....naik boring....kul 6.30 baru setle...masa dok tgu2 tu baca paper nampak la iklan TESCO ada wat sale.....apa lagi lepas stle sume....aku g tesco..eh eh sebelum tu aku g tukar led lampu brek blkg....brek mesti la kat blkg kan lampu nyer..apa da shda ni....aku misi seterusnya ambil troli n pilih brg then masuk kan dlm troli....aku beli brg2 umah..serbuk pencuci..fab color 3pek...sofltan 2lter 4btl..glo yg ofer gila2 3btl..clorox tok cik psan 4btl....lagi apa ye...opssssssssssssssssssss aku berebut beli glo dgn 2 apek...1troli akhirnya aku dapat utk supply...jenuh jugak org pandang semacam je....tp frust la aku nak ambik 100 tp tak cukup tp no hal,....janji dapat lebih dr 80btl..kueng2....siap kena perli lagi..cuci perut ka..lantak la..janji cut cost....huhuhuhu...dah habis beli n blah...aku g iwani seafood..beli n belajar cara nak guna cash register,aku tau beli je.,.nak guna tak tau...aku wat muka slmber tanya kakak tu cara nak guna....awal bulan dulu aku dah pegi..tp sekali aku terlupa 2-3 part..hehhehe...terima kasih akak cashier IWANI seafood TESCO ALOR STAR..jasa mu di kenang...ok la ye...dah habis part1 ari khamis tatta

1 comments:

chomot artwork said... [Reply]

nk jeli nyiok g ka k.shda?????
nnt yap bungkus g....
hahahahaha