Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, April 27, 2010

PeNdaNg_DuTa_Bkt JeLuToNG_BaNgi_Bkt MahKoTa_ChERaS

Assalamualaikum....


last week...shda ke kl..misi nyer utk melawat ukm..kolej ibu zain yg jadi keutamaan nye n gath m1/m10....yg pelik nyer kali ni shda tak shping pun di kl...uwaaaaaaaaaaaa knp le ye...bukan sebab pe..ni sume sebab puduraya tgh renovate..so aku terpaksa naik n turun bas kat jln duta...kalau kat pudu dulu boleh le aku menghabiskan rm kat SOGO n Jalan TAR....tp kali ini alhmdlah rm aku tersimpan....walau de bajet utk shping d sana.....

Jumaat ptg dlm kul 5.30 shda sampai ke hentian jalan duta....tgu G dtg ambik...dia habis keje kul 5.30ptg jugak...so dr KPTM Cheras nak ke ambik masa jugak le..sebab jalan jammed..apa pun aku relax je....sabar tgu G...G ni sahabat yg telah aku kenal selama 10 tahun...kami sama2 susah senang masa stdy dulu....1kolej, 1course, 1block KIZ, 1negeri....sebenarnya G ni muda dr aku sebulan je...dia awl tahun 81 aku lak akhir tahun 80...tp apa kan daya ITA bahasa kan nama aku Kak Shida kepada G..so dia pun pgil le aku K.Shida...G le sahabat yg banyak bantu aku..jaga aku masih aku demam..bawak aku ke PK UKM...walaupun kami pernah gaduh kecil sebab msg2 tensen nak final exam...alhmdlah selepas itu kami bertmbah mesra n rapat...G terima kasih kerana sudi jadi sahabat baik k.shida...

7.30ptg, G kol gtau dah sampai kat gate Hentian Duta....aku pegi ke keta nyer....n kami blank tatau nak g mana...kol LAt konon nak jupe McNa....MCna plak demam...kol elly dia nak teman en suami dia jupe geng2 motor...kol dilah dia keje.....awl nyer g plan nak g makan kat s.alam...d'bali..tp aku kecian dgn dia....last2 kami balik lepak makan2 n minum kat bukit jelutong...restoran tu mmg sunyi je..best nak makan....lepas makan balik umah mak chaq(makAini) Mak sedara G...kami borak sampai kul 1.30pgi..mcm2 le yg diceritakan...

Esok pagi....24/04/2010...teruskan misi ke bangi...mula2 cari restoran nasi beriyani gam...pastu baru nak masuk ukm...tp malang nyer kami tersilap masuk kat bulatan ke2..sesat masuk ke taman perumahan...last2 tembus kat kompleks PKNS..wakakaka.....takpe g jauh perjalanan luas pengalaman....sampai je kat gate UKM....dah tak leh masuk g ikut jalan tepi DECTAR..kena ikut depan CANSELORI....wow dah byk perubahan ni....arah tju kami masa tu tak lain mesti le ke Kolej IBu Zain...tempat inapan kami selama 3tahun kat UKM....sedih sgt2 tgok IBu Zain...dah tak seceria tak seseri dahulu....7tahun tinggalkan ibu zain....egtkan ada perubahan yg memberansangkan....tp disebaliknyer..walaupun kolej ibu zain dah jadi kolej penginapan antarabangsa...logo pun dah bertukar..tp....bangunan kolej :(( sedih sgt2......harap2 pihak pengurusan dpat buat tindakan untuk menceriakan kembali ibu zain seperti dahulu....1jam lebih kami pusing2 ronda dlm ukm....last sekali kami g kolej baru kat ukm..kolej zaaba...walau kolej zaaba baru tetapi ibu zain tetap jugak cantik dimata ku(10-7tahun lepas)....TSL, PUSANIKA, Fakulti still mcm dulu....tp dah de kiosk kat tepi fakulti....PK UKM dah cat wana lain....PK UKM ada sejarah dlm hidup ku.....kena tahan kat wad kecemasan....suhu badan naik tinggi....pastu kena tambah air sebab cirit birit time demam...uwaaaaaaaaaa..G le yg bawa n temankan shida...syg jugak G kat k.shida kan...muuuuuuuuuuuuuuuuah utk G...


Kolei Ibu Zain Yg X Berseri Seperti Dahulu :(


Wif G...PK UKM, Fak n Msjid UKM

Lepas ronda2 Ukm....serbu restoran nasi beriyani gam kat bbb...dkt dgn bulatan 1st selepas tol bangi....shda makan soto...g lak makan nasi beriyani ayam..mak chaq kirim nasi beriyani kambing 2....lauk ayam n daging beriyani..utk mbe G...nasi beriyani kambing...tak lupa utk Mak T sekeluarga...Mee RebuS.....sebab selepas makan kami gerak ke umah Mak T n Pak Chop kat Bukit Mahkota......

Soto extra bgdil n nasi beriyani aym...
sedap tp perut dah masuk angin...makan xhabis pun..


CheRas....destinasi terakhir bersama dgn G....g anta shda ke umah lisse....sebab malam tu nak g gath dgn mbe2 room m1/m10 kat kg baru.....pak u yg jemput...plan awl mtk tolong zam...tp pak u keta kosong so dia pun ada nak dtg jmpt kakak lisse..so kami saing tumpang sama le...

TQ for G, pak U N Lisse

5 comments:

cik pulau said... [Reply]

errk.. kolej ku... universitiku...
arghhh..hahaha
bbb.. tom yam memang superbb..^^,

aDisH.sHidA said... [Reply]

@cik pulau TAK SANGKA JUPE CIK PULAU YANG DOK KIZ...RINDU KIZ...AKAK MAKAN SOTO TU

kedahref said... [Reply]

beriani ANJE ke...

kedahref said... [Reply]

Kalau kat roundboat...mesti nasi Briani Anje kan..

kedahref said... [Reply]

hang p pekena Beriani Anje ke...