Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, August 11, 2014

Hari Raya AidilFitri


Assalamualaikum dan Salam AidilFitri
ketupat 
Sudah 2 minggu 1 Syawal berlalu, dan 2 bulan jugak kakakecik tidak update tulis apa2 pun di blog nie..adakah ia akan berkubur, ntah la? Walau ada banyak benda yang nak dikongsikan..tapi mood untuk naip tu hilang ke mana..seumpama MH370 gamaknya.. #prayforMH370

family

Apa pun belum terlambat kakakecik ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin..ampun dan maaf dipinta andai salah silap terkasar bahasa bicara dalam penulisan mahupun lisan..Raya tahun nie kakakecik 1 family lebih kepada mengunjung sanak saudara serta ziarah kubur arwah tok dan wan kedua belah pihak ayah n mak pada hari raya pertama..Raya kedua dan berikutnya hanya menanti adik beradik datang ke rumah..Kakakecik sedikit malang sebab mata jadi ketumbit, bibir dan lidah menjadi ulser..So, tak dapat menikmati sangat suasana hari raya..

raya
Tapi apa pun kita harus bersyukur dapat jugak beraya berbanding saudara kita di Gaza yang dikecam oleh Israel..Kalau kita meriah dengan letupan mercun cahayakan bunga api..tetapi mereka sengsara dengan letupan bom.. Doakan Gaza bebas dari Israel, Zionis laknatullah.



3 comments:

Cik Ngah said... [Reply]

selamat hari raya shida...bila lagi laaaa nak sampai kedah plak heheheh...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Cik Ngah selamat ari raya jgk utk sue....nanti bebila free mai la kedah

Kira Sakura said... [Reply]

selamat hari raya kak shida *masih dalam syawal kan :p* ampun zahir batin. ada ke akak nk buat open house lagi hihihihi :p