Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, August 17, 2010

~Amat mengejutkan dengan apa yg shda temui 5Ramadhan 1431H~

Salam..
ketemu kembali kita di blog shda
arini dah 7 ramadhan...
cepat je kan masa berlalu..
entry kali nie shda nak share apa yg shda temui n alami 5ramadhan baru2 nie
5ramadhan baru2 nie(2 ari yg lepas) mak nak wat mee grg..shda balik kul 6 lebih mak dah siap masak kan mee nyer sambal, so dlm kul 7 gtu shda sambung la wat mee tu..masuk kan mee n sayur2....bila dah stle masak mee....shda nak goreng telur mata....amik la sebiji telur di dlm peti ais...dlm hati amik yg sz besar la (ada 2sz telur dlm pt aiz)sebab nak goreng sebji..
bila belanga aka kuali (org kedah pakai belanga je) panas...shda pecahkan sebji telur ayam ni....
TERKEJUT sgt apa yg shda nampak....terus panggil....n amik hp adik nak snap pic....
nie yg shda nampak...



















































sebji telur ada 2telur kuning nyer....tatau la kalau korang penah jupe ke x..ini adalah pgalaman pertama bg shda....betul shda x tipu....kalau 2bj telur sure telur putih nyer banyak...ini kan kuning dia melekat..macam kembar siam plak..huhuhu
tapi yang dijadikan cite shda nie..kalau pelik2 susah skit nak makan...telur mata tu shda tak jamah langsung..adik je yg makan...makan ngan mee grg masa berbuka n sahur,hahahhaa..teruk kan shda nie

k bye

psst: tak baik tau bulan2 posa nie menipu..shda tak tipu korg sume k...

5 comments:

t.a.c.a said... [Reply]

uihh kalau taca..makan je... sedap tu dua biji telur kuninggg yums~

4di5h.5hid4 said... [Reply]

taca..ini la shda kalau pelik2 nie susah skit..rasa geli n pk smacam...wakakaka..taca penah jupe erk 2bj telur kuning dlm 1bj telur

~..Smiling Angel..~ said... [Reply]

hehehe...tu org ckp..telo kemba..serai selalu je jumpa..

4di5h.5hid4 said... [Reply]

serai....shda tak penah jupe...tu 1st time..terkejut oooooooooooooooo...rai sokmo jupe pasni dpt anak kembar la...wakakkaaa

Rizaida Home Bakery said... [Reply]

Hehehe...ida wat kek jumpa gak yolk yg kembag tu...nasib la pengantin mana yg mkn kek tu..nt dpt anak kembag...org tua2 kata la.......sori naaa....heheheee....