Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, November 14, 2013

Singgang Ikan Pembuka Selera

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Apa Khabar semua sahabat2 kalian..moga sihat hendaknya..Kakakecik dan Mak tak berapa nak sihat sangat..malam tadi dua-dua orang masuk tido awal…Bangun pagi nie buat manja dengan mak mengadu yang rasa nak demam dan pening je (sambil pegang dahi check tahap kepanasan)…Mak kata dia pun tak berapa nak sihat baik lagi..Ubat yang amik di PMC dah habis..

 

Yang paling best tu mak tanya nak makan apa..Masak ayaq ikan ke? Terus mengiaya kan sebab memang dalam hati kakakecik nak mintak mak buat masak ayaq ikan pun..erm, masak ayaq ikan tu camne ye…mungkin kalau kakakecik sebut singgang ramai yang tau kan..haaaaa masak tu la..yang simple mudah ringkas tapi sedap sangat..pembuka selera kalau demam x sihat nie..itu yang mampu di telan..Mak pun dah paham benar..kalau tak sihat tu je nak..

ikan singgang

Pagi tadi sebelum mai kerja makan dulu nasi putih dengan kuah singgang nie..sedap..Terima kasih mak buatkan masak ayaq ikan nie..sayang mak lebih..adik beradik yang lain jangan jeles ye…

3 comments:

najihah sahami said... [Reply]

ececeee..anak manja mak la ni kan. hehe. makan ikan singgang ngan sambal belacan. sedappnyaaa!!!

Puan Ida said... [Reply]

ida pun suka lauk ni sedap hehehe
semoga cepat sembuh ye
salam perkenalan dari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni no 914

Rose Azadir said... [Reply]

Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…