Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, January 10, 2016

Kek Backhoe untuk Birthday Zairul Afif

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Alhamdulillah, atas cabaran daripada besday boy yang nak kek birthdaynya bertemakan backhoe dan lori...Ateh berusaha untuk mendeco setakat mana yang mampu.. 


Taraaaaaaaaa dengan ini Ateh mempersembahkan Kek Backhoe bak permintaan si anak buahku Zairul Afif..Dapat jugak Ateh merealisasikan kek idaman anak teruna Abang On n Kak Tie..Puas mencari set backhoe..takde ini je dapat..lori tak ada...sori ye abang Afif..Khamis Ateh cari tak jupe backhoe yang sesuai untuk deco kek. Di kedai Eco RM2 besar sangat..So, jumaat Ateh kuar cari lagi,  Ateh bajet nak beli yang saiz agak sesuai boleh buat deco dan koleksi truck Afif..beli di kedai mainan Toy Master Tandop..murah je tak mahal mana pun..kalau backhoe comel ada jual Pekan Cina 2 biji RM8.00 tapi warnanya tak real sangat macam yang ni..hehe


Berdebar tu tak upaya la Ateh tak pernah buat kek 2 tingkat...dah terima cabaran kek backhoe so ateh cabarkan diri sendiri wat kek 2 tingkat.. Seronok la dia dapat kek yang diidam2kan..2 biji backhoe yang dijadikan hiasan kek terus dijadikan koleksi truck nya..bukan sahaja koleksi tapi main terus weii...bila Auni bawa keluar mai mengadu kat Ateh...abang Afif abang Afif.. apa pun Ateh suka bila Abang Afif hargainya..




Memasing tak sabar sebenarnya nak tengok hasil kek backhoe tu..Ateh Jumaat malam sabtu tu dah buat kek span untuk dijadikan tapak..Pagi sabtu baru buat kek coklat moist..Bila google dan tanyakan Ayu berkenaan cara membuat kek 2 tingkat terpaksa keluar ke bakery untuk beli papan kek yang saiz kecil untuk kek kedua..egatkan terus letak gitu je rupanya ada tekniknya. Terima kasih sahabatku jauh di selatan Ayu Citarasa Rinduan sudi bagitau teknik untuk buat kek 2 tingkat..Pukul 3 Ateh, Alang dan Achu dah mula start deco..bukan Ateh deco sensorang tau...Alang n Achu jugak bagi idea n tolong Ateh..Thanks Achu n Alang.



Untuk Kek Backhoe ni ateh just buat kek span perasa vanilla dan strawberry sebagai tapak asas..Kek petak 4segi saiz 8.5 x 8.5 dan untuk atas kek coklat moist menggunakan loyang bulat saiz 8. topping n filling Ateh just guna whipping cream rich's yang coklat...sedaaaap..kalau yang plain x makan..hehe.


Birthday boy dengan Abahnya...
ehem nampak si abah yang terlebih excited nak potong kek backhoe itu..




psst : lepas ni turn ummi buat untuk Fateh Uwais.. 





1 comments:

muhammad amiruddien said... [Reply]

Assalamualikum...

Saya nak tumpang promote website...

http://felda.ml

http://bit.ly/17lBrz5


Terima kasih...