Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, October 7, 2013

Antara Hijau dan Pink???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

PINK dan HIJAU…kedua2 nya bukan warna pilihan mahupun kegemaraan kakakecik…tapi sekiranya diberi pilihan antara warna HIJAU da PINK?? Agak2 korang yang mana satu menjadi pilihan hati kakakecik..Kalau Kiera sure pilih PINK dan Jucy pilih HIJAU..

 

Erm..bagi kakakecik plak…antara 2 warna nie..kakakecik dengan rela hati memilih warna hijau..bukan hijau pekak tu..nie hijau pucuk pisang ke epal ke tatau la jugak..Tak sanggup kakakecik guna barang warna pink..geli je rasa nya..kalau soft pink insyaAllah kakakecik boleh terima..cukup cukup la hanya drawer baking tu je warna pink..nie kes terpaksa jugak ambik warna pink sebab dah xde pilihan color lain..time nak beli tu pun dah senak kepala sampai nak termuntah di buat..(tapi lepas nie nak kena beli baju warna pink banyak jugak nie..Yanty Lee dah mention suruh beli baju warna pink untuk wedding Zul bulan 12 nanti)

 

Sabtu lepas, kakakecik menambah koleksi pekakas baking dengan warna HIJAU.semua warna hijau hokey…senduk 6 butir warna hijau, bekas mangkuk 6 biji warna hijau, 2 biji jag comel warna jernih bertudung hijau..bekas bekal air ke kedai pun warna hijau jugak..dah la mak dapat tupperware masa tahlil arwah tok pun warna hijau…cukup lengkap sangat la kan..Dok plan nak p beli 2 lagi mangkuk plastik warna hijau di kedai bakery di Alor Setar. Yang kakakecik beli aritu just beli di Pendang je..murah je pun..cer teka berapa hinggit habis untuk beli barang plastik tu…

CYMERA_20131005_200737

Haaa…nie dia senduk2 dan bekas untuk kakakecik mengekek karamel..senang tak perlu sibuk2 cari yang mak punya…MAK…hijau hijau tu cheq punya ye…jangan cilok…mak punya warna biru hokey..hehehe

 

Camne dah dapat ke kos yang kakakecik belanjakan untuk beli barang plastik..apa malas nak kira..okey okey kakakecik bagitau ye…murah ke mahal ke..dah beli pun tapi bagi kakakecik harga nya dah memadai..

  • Senduk : 3 biji/set = RM 2.70 x 2 = RM 5.40
  • Mangkuk Plastik : RM 1.20 x 6 = RM 7.20
  • Jag Comel : RM 1.20 x 2 = RM 2.40
  • Bekas Air 900ml : RM 3.00 x 1 = RM 3.00 (ni harga setelah di mintak kurang sebab ada sikit calar kat penutup, harga sebenar RM 3.70..jenama LAVA je)

Jumlah keseluruhan nya adalah RM 18.00 sahaja,LAPAN BELAS RINGGIT SAHAJA. murah kan..janji benda tu boleh guna dah okey..

 

psst : hijau pada barangan sahaja..pink tetap di hati cuma nak miliki je tak mampu

8 comments:

diana said... [Reply]

beli kat kedai mana ni>>murah nya.,..hari tu masa tgk gambar ni kat fb dok teka2 sendiri jugak.agak2 dalam 50 ringgit.rupanya lagi murah..

effa farhana said... [Reply]

salam perkenalan...

do visit my blog and follow me back :)
http://wwweffafarhana.blogspot.com/

syapex said... [Reply]

sy suka senduk hijau tu...

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

pinjam jap...lawa plak ijau nie !

JunAina said... [Reply]

Berkenan betoi dengan senduk hijau tu...menggoda...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@diana beli kat kedai save n more ke apa ntah area pekan pendang baharu..belakang kfc..sebelah kedai tayar

aDisH.sHidA said... [Reply]

@syapex comey kan

aDisH.sHidA said... [Reply]

@JunAina tahu xpe...sebab tergoda la saya beli tu