Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, March 5, 2013

Pink, Merah Jambu..Oh Tidak!!!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Picture 043

Pink, Merah Jambu sinonim dengan perempuan…orang kata sweet je bila menengok nya…Tapi lain plak dengan kakakecik..kakakecik bukan penggemar tegar warna pink. Kebetulan baru2 nie ada dapat tempahan kek karamel..boleh la ambik duit daripada hasil jualan kek karamel tu untuk beli sesuatu. So, semalam time balik kerja, singgah la kat kedai jual barangan plastik untuk membeli rumah dan bilik baru…uiik, bilik dan rumah apa yang ada di jual di kedai barangan plastik nie..Hehehe…takde apa la sangat, kakakecik cadang nak beli drawer untuk letak loyang2 dan perkakas baking..semua nya gara2 tengok Ayu Citarasa Rinduan susun barang2 baking nya dalam drawer…

Picture 040

Sebelum nie kakakecik susun bertingkat2 loyang-loyang tu atas rak kayu nie..so, ingat nak beli la drawer nak susun-susun dalam tu…tak de la nampak semak sangat kan..

 

Bila sampai je kedai barangan tu..dah nampak drawer 4 tingkat nie…harga pun okey under bajet..kakakecik pun tanya la ada tak warna lain selain warna pink tu..dia bagitau rasa nya itu last tapi takpe tunggu kejap dia pegi check stok…kakakecik memang harap la ada warna lain..kalau boleh tak nak ada barangan warna pink nie..rasa geli la..huhuhu…sekali menghampakan bila cina tu bagitau takde dah…itu last..demnn…yang 3 tingkat ada la warna lain..tapi macam rugi RM4.00 kalau ambik 3 tingkat tu…beza antara 4 tingkat dengan 3 tingkat adalah RM4.00 sahaja..

 

Okey, tak jadi beli la…sebab nak g raking kot kedai lain dulu (xde la kakakecik bagitau nak p cari kot kedai lain dulu). Apa lagi kakakecik pun pergi la 2-3 buah kedai yang jual barangan plastik area2 Pendang tu..tapi lagi teruk dengan warna yang tak menarik..dah tu mahal plak…so buat keputusan..pink pun pink la…pergi la semula ke kedai tu..hahaha…

 

Fikir dua tiga kali ish betul ke nak ambik warna pink tu…memandangkan tu last stok..harga lak murah..aaaaah, ambik je la…tak kisah pink pun..dah bayar duit semua…tetiba time tu hati berbelah bagi plak..bila tengok drawer pink tu rasa mcm nak termuntah..sebu perut nie..adooooi..masa nie dok pikir nak ambik yang 3 tingkat je…budak2 kedai tu jadi pelik dengan kakakecik sebab tak mau warna pink..depa kata bukan perempuan suka pink ke..soriii la dik,, kak nie x suka sangat warna pink..rasa geli je…hahahaa…

   

Budak2 kedai n tauke cina tu dah gelak dengan kakakecik..siap bagi masa 5 minit untuk pikir..hahaha…pastu kakakecik kata nak ambik yang 3 tingkat la..pegi mintak balik RM4.00 hahaha..pastu adik kedai tu dok hasut lagi..kak rugi kak ambik 3 tingkat…baik ambik yang 4 tingkat…tak pe lama2 tengok okey la tu…jadi serasi…banyak la adik tu…HEHEHE…tapi kakakecik termakan jugak hasutan nya..jadi jugak ambik drawer pink tu..hahhaha..tapi sebelum tu kakakecik siap kol mak tanya nak ke ambik warna pink nie..rasa semacam je…kakakecik fikir..tak apa la kalau rasa tak mau nanti jual kat adik ilah or kak ja untuk depa isi kain baju anak2 dara depa..hahaha…

Picture 030

Kalau sapa yang suka warna pink mesti senyum je kan tengok drawer nie, mesti ada yang lepas nie nak pergi cari nak beli buat koleksi..tak begitu ke Syakira Yaakob..hehhe

 

Picture 036

Rumah dan bilik baru untuk loyang2 baking..lepas nie tak perlu lagi gusar gelabah mencari..ayah pun xde la bising sangat..kalau tak penuh je atas rak dan almari dapur tu…Pink pun Pink la..janji barang2 tu semua ada rumah sendiri dan bilik masing2..letak belakang almari so tak de la nampak setiap hari drawer tu..hehehe

 

 

P/s : ini la barang pertama milik kakakecik berwarna merah jambu pink..auuuuuuuuuuuuw… baju pun ada sehelai je yang betul2 warna pink..tu baju yang dipakai hari ni dalam gambar di atas…saja nak ambik aura drawer hehee..

 

psst: budak kedai tu tanya…kak x suka warna pink kenapa..ntah la adik.akak rasa macam perempuan sangat..pelik kan…habis tu kak suka warna apa..kak suka warna merah dan oren..hehehe..

8 comments:

Sunah Sakura said... [Reply]

cantiknya pink itew..hahahah

Ruzzezanie said... [Reply]

kahkahkah!!! akak drawer tu sangat pinkyyyy! euwwwww! gegurlnya diaaa. tak teruja betoi nengoknya.haha

kalo ruz la kak, rela tak beli dari beli. sebab tahu lepas sehari dua, mesti ruz akan bazirkan duit beli lain.hahah

* ada baju kurung pink, tapi smpi skg tak pakai dah. simpan jadi pekasam. hahaha

kiera'sakura said... [Reply]

hahahahahaha bukannya kaler tue nak menghantui akak pun :p

kira pun suka simpan barang baking dalam bekas bertutup. tak berhabuk nak guna nanti. tapi mcm akak xsempat nak habuk pun sebab selalu guna :p

Pisyek Kumar said... [Reply]

suka warna pink jugak... xD

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Sakura jangan mulan dan anak2 nya datang masuk dlm drawer pink ni dah le..hehhe

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Ruzzezanie uiiiiiiiiiiiiiiit pencinta merah sejati...drawer tu MEMANG PINK sangat2 nak habaq mai..hehhe...akak beli pun atas paksa rela haha...nasib bukan letak dlm bilik kalau dlm bilik mmg akak x sanggup.

jgn nanti kamu waktu ngandung nak pakai pink je dah le..kita tgu tgok

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura kiera la hantu pink hahahaa...

nampak kemas je kan barang2 kita..eh kira mmg seorg yg pengemas

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Pisyek Kumar kalau x..xde la blog org tu pink kan..auuuuuuuuuuuuw