Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, October 22, 2013

Tahap Kerabunan dan Kesilauan Mataku

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Untung kan sapa yang tak de masalah rabun nie..setiap tahun xperlu pikir bajet untuk buat spek baru..tak pun bajet bulanan untuk beli contact lens..Kakakecik nie setiap tahun kena pikir hal nie..macam arini dengan semalam dah mula sakit kepala berdenyut2 kat dahi..dok syak pasal spek la..khamis nie genap setahun..

 

So tengahari tadi tak tahan sangat dah dok kerut dahi,gagah bawak keta p kedai spek di pendang nie…buat muka tak malu p la check mata walau xpernah pun buat spek kat kedai tu…hasil keputusan check mata tu mintak la dia check power spek yang dok pakai tu.Mamat cina tu bagitau tak banyak sangat beza..nak buat pun kata nya skit je..xpe la sebab dia tak bagitau skit tu banyak mana…kakakecik sebey je la bingkai yang dok ada..tak kan nak terus blah kan..hehe

rabun

Teringat yang tahun lepas kakakecik de wat entry pasal mata nie..ada la gambar rekod check mata tu…terus terpa entry Spek Oldskool dan Bulu Mataku. Kakakecik pun banding la perbezaan nya…Ye memang la skit tapi kalau kakakecik p kedai spek yang biasa p di alor setar tu dia akan cadangkan tukar spek sebab rabun silau dah berkurang.

DSCN8802[4]

Perbezaan antara tahun lepas 2012 dengan rabun silau sekarang, belah kiri rabun naik tapi silau turun..belah kanan pula rabun tetap sama je tapi silau pulak jadi xdak...memang selalu sgt dah mcm nie...boleh kata setiap tahun..kena spek baru..Tengok la kalau rajin petang nie pecut p alor setar..p check di sana plak…boleh gak pekena ktw thng abang di jalan pegawai tu…

 

psst : ada sapa2 yang baik hati nak sponsor spek utk kakakecik tak..apa pun bersyukur masih mampu melihat kan dengan bantuan spek nie.kalau tak de spek nie serupa orang buta la.. meraba je…

3 comments:

Yan Ty said... [Reply]

please do take care of ur health sis.

Jom Buat Duit Secara Online bersama Iklan Sticky - Program Pay Per Click Paling Sempoi !!

diana said... [Reply]

susah jugak kalau ada masalah rabun ni..setakat ni saya dan adik beradik lain tak de masalah rabun..mak pun rabun start umur 50..semoga saya tak rabun sampai bila2.. amin..:P

hawa said... [Reply]

saya dulu pun pakai spec.. tp power x bape tggi la.. dlm 150-200 & silau..
la ni.. dh kurang coz sy cuba carotomax Shaklee :) mmg rasa perbezaan nya..
dulu kalau drive mlm, hahaha.. keneneng mata kena lampu keta jln sebelah :p

kalau sis, nak cuba.. boleh contact saya ya :)
jemput singgah www.duniaraha.com