Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, September 30, 2013

Cubaan Pecah Masuk Kedai

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

541421_488455114584193_1047858906_n

Kakakecik bersyukur sangat2 kepada Allah SWT masih menjaga tempat kakakecik mencari rezeki. Allah masih memelihara harta benda kakakecik walaupun terdapat cubaan untuk pecah masuk kedai…

 

Terkejut kakakecik bila turun je dari kereta pagi tadi macam biasa la terus nak buka roller shutter tetiba ternampak benda alah roller shutter terkopak ni mesti ada malaun yang cuba nak pecah masuk kedaiku...alhamdulillah mereka tak berjaya...xde barang yang hilang..syukur sangat2..terima kasih Ya AllahDan jiran kedai sebelah pun bagitau berkenaan tiang roller shutter tu, dia syak ada cubaan nak pecah masuk nie, dia suruh buat report…Kakakecik masa tu gabra terus masuk kereta ingat nak terus pergi balai la, tetapi teringat nak tanya pendapat abang ipar kakakecik yang keja polis tu, dia sarankan kakakecik buka dulu kedai check barang apa yang takde, kalau ada nilai jumlah kerugian kehilangan baru boleh p buat report, if tak de boleh jugak nak buat report sebagai rekod untuk pihak polis buat rondaan. 

Selepas lunch hour tadi baru kakakecik kesempatan pergi buat report,   Alhamdulillah Allah permudahkan segala urusan di balai tadi, buka je pintu pejabat balai polis dah nampak rakan sekerja Abang Mie..Kak Zue..so cerita skit2 ke dia..dan pada masa ada dua anggota wanita yang bertugas di kaunter tu dengar la kan..Buat report pun dalam keadaan santai..Dah siap buat report, kakakecik kena jumpa pegawai untuk ambik keterangan. Bila diminta untuk jumpa Insp.Nasrul..kakakecik dah senyum..macam biasa dengar dan kenal je tuan nie..Harap2 dia la orang nya..Ye betul Tuan Nasrul yang ambik statment kakakecik..dia pun nampak muka kakakecik terus kata aiii mcam kenal dan pernah lihat kak nie..Ye la tuan. Alhamdulillah dia masih ingat akan kakakecik walau hanya sekali dia datang berurusan di kedai setahun yang lepas..Sekali lagi statment di ambik dalam keadaan berborak santai..Macam2 jugak la dia bagi cadangan. terima kasih Tuan Nasrul..

 

Sekarang tengah tunggu tuan kedai untuk lihat dan repair roller shutter tu yang dah tak boleh nak kunci…Macam mana la keadaan malam ni..Risau jugak nie..Harap2 Allah melindungi kedaiku..dan jauhkan dari anasir2 jahat.sesunguhnya ini la tempat ku mencari rezeki.Amiin

7 comments:

diana said... [Reply]

kerja malas tau nak menyamun ja..
mujur la tak dak apa yang hilang..

Mat Gebu said... [Reply]

Alhamdulillah......

Asyifa Mustaffa said... [Reply]

bahayanya....skrng ni mcm2 bole jd...insyallah,moga semua didlm lindunganNya....

najihah sahami said... [Reply]

akak jangan tinggal sorang2 kat kedai tau. bahaya...

kiera'sakura said... [Reply]

Alhamdulilah xde pape. Ingt tau pesan kira hati2 ble xde cust

Anonymous said... [Reply]

semoga Allah melindungi awak selalu...Aminnn...

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

kena wat pendinding nie huhuhu banyak2 kn baca ayt kursi erk kak