Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, September 29, 2011

Dari Sedenak Ke Gemas, Kajang, Sri Pentas & Ampang

Assalamualaikum….

Sudah kenyang di Sedenak…kami rombongan Mek Senah meneruskan perjalanan kembara aidilfitri ke Gemas…ke rumah keluarga Along Usop…memenuhi jemputan dari mak along….perjalanan yang agak mencabar jugak la dengan pemanduan along yang TERHEBAT itu…kami sampai rumah along dalam pukul 9.00 malam…Mee Kari dah siap untuk dihidangkan kepada kami…

umah along dengan sopan along senduk kan kuah mee kari untuk tetamu..habis 1 bekas tu kami semua makan

mee kariMee Kari mak along yang sedaaaaaaaaaaaaaaap….tp akak x dapat nak tambah sebab bahan2 dalam kuah dah habis…huhu

Sambil makan mee kari ni..kami disajikan dengan cerita-cerita yang menghiburkan daripada mak dan mak cik along yang sporting…. “HE YAAAAAAAAAAAAAAAA…lawak la cikgu nie” masih teringat lagi aksi mak along….:)

Hampir 1 jam kami di rumah along..kami mintak izin untuk berundur memandangkan kami akan pergi melawat Iffah di Kajang…Kami sampai di rumah Iffah pukul 11.48 malam, sori Iffah kami sampai lewat dan thanks sanggup tunggu kunjungan kami…2 hari kami berkampung di rumah Iffah…di Seri Iman…kami kusyuk mendengar cerita tentang kejadian yang menimpa Iffah…dan melihat gambar-gambar (kaum hawa sahaja) sewaktu dan selepas kejadian…terasa gerun melihat nya….selepas nie shida kena berhati-hati ok…

Pukul 1 pagi lebih kami balik dari umah Iffah dan terus ke Sri Pentas untuk memberi bekal yang dikirimkan oleh Tan Sri kepada retis Media Prima…sepanjang perjalanan dari kajang ke sri pentas…shida tido sahaja…sedar2 dah sampai ke area sri pentas….hahahaha..sabo je la kan…di luar kawasan sri pentas kami borak dan bergambar dengan retis yang berbaju melayu pink…dalam pukul 3.00 pagi kami semua bergegas ke Ampang untuk check in hotel yang telah dibooking…tapi alangkah hampa nya bila bilik yang kami booking telah diambil orang…nasib baik  Ehsan Hotel masih ada bilik kosong (1 bilik untuk perempuan dan 1 bilik untuk lelaki)…kalau tak tido dalam kereta la kami…

Dah siap check in apa lagi masuk bilik tido laaaaaaaaaaaa..siang nanti nak g beraya lagi kat rumah sapa tunggu entry berikut nya

nadhNadh sedang check out…..

*** UPDATE : Gambo Nadh tu masa check out…thanks sunah coz gtau..al maklum la cmra kamu kan

8 comments:

AlongUsop said... [Reply]

jemput makan meh.. jemput.. jemputt... :D

Sunah Sakura said... [Reply]

tu gambar masa checkout sebenarnya..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

syukurlah iffah semakin sht.mesti dia hepi rakan2 menziarahi

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Sakura
tu le akak dok tengok kenapa la jam tu pukul 12 hahaa...egtkan jam hotel tu rosak wakakakaa...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

alhmdlah...nak letak gambo dia pun x mintak izin lagi so biarkan tanpa gambo la

Areef Ibn Naim said... [Reply]

sungguh 'puas' berjalan, hehehe...

tula, mlm tu ada sms sunah tanya korang dh sampai mn, dia kate belum sampai gemas lg...

tp, alhamdulillah perjalanan yg cukup pjg n pasti meletihkan tu dipermudahkan allah n korang selamat pergi dan kembali... jupe lg kita :)

JIJI YU said... [Reply]

laa nadh ke tu.ingtkan aidl

Muslimah Optimis said... [Reply]

hehehehe... mee kari mak along memang sedap.. cara masakan dia lain dari mee kari utara.. sebab kuah dia lebih cair kan.. tapi sedapp