Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, December 2, 2010

Majlis Ikatan Kasih My Lil Sis : KerJa2 LasT MiNute

salam....selamat ptg....
kul 3ptg baru de mood nak update sal majlis mylil sis...dik ilah
ada 3 keje yg kami sume wat last minute...

1. Label tag koleksihevea kat bunga telur
-------------> mcm u all tau utk majlis dik ilah bunga telur kami wat sendiri dgn mengguna daun getah yg telah diproses...xplan pun nak taruk label nie...masa dok packing2 kuih kering ari raya aji tu terpk knp tak taruk label mak nyer blog n num phone kat bunga telur nie...mana tau dr kebanyakan tetamu yg mai kenduri tu nak tempah ke...so ari khamis lepas g amik baju kat alor star,balik singgah kedai sebab nak wat label utk surah yassin ngan label tag c/w laminate.....ari jumaat n sabtu dok pulun gunting, punch n gantung kat bunga telur la....
ibu ngandung pun tolong jugak gantungkan label
pgantin pun kena jugak wat keje

2. Label kat surah yassin
-------------> label utk surah yassin pun wat last minute gak..100pcs je kami beli utk disedekah kan kepada org yg mai masa malam khatam ngaji n marhaban ari kenduri....ada lebih bagi kat org keje yg mai basuh pinggan selepas kenduri..dgn harapan bacaan yassin yg dibaca oleh dorg boleh disedekah kan kepada ahli keluarga sedara mara dan umat islam yg telah kembali ke Rahmahtullah....

3.Cat Umah
-------------> almaklum la umah baru siap sebelum raya posa aritu so xdan nak buh cat...pastu egt xmau dah sapu cat lain biar je wana putih tu....tp ayah x mau...pgantin sendiri pun kalau leh nak umah bercat baru naik seri...so ayah p beli cat dgn abg mie...sekali balik cat yg 1color tu gelap sgt, shda p beli lain ngan abg mie...ayah dok cat kat umah...kami cat wana kelabu...

abg din ngan abg on sehari sebelum kenduri cat bhgn luar tandas n dapur
last touch up abg mie n adin....
abg mie touch up lengkung dgn wana putih
abg din touch up kayu kambe wana kelabu gelap yg pada mula plan nak cat kat tiang
sebelum..cat putih masa ari raya posa (model anak2 pak lang)
selepas....2ari selepas majlis


zaaaaaaaaaaaaaaaaa....sambung keje2 seterusnya


2 comments:

Mama Safiyyah said... [Reply]

waaaaaa.........shida! cantiknye umah!!!!!!!!!!!nak call mak ni, tapi blm sempat...ni pun dok membuat keje sambil makan lunch huhuhu sgt sibuk sekarang :-(

CaHaYaNuRQaSiH said... [Reply]

cik yeen : biasa je....bila2 tu cuti dtg umah...mak call arini ke..rindu la....ujung2 tahun sibuk la...