Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, July 23, 2012

Ramadhan 1433H # 2 : Murtabak dan Buah Melaka

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan…

Hari ni dah masuk hari ketiga kita umat Islam menunaikan kewajipan berpuasa. Dan hari ni jugak la kakakecik dah start muntah pagi tadi..bukan morning sickness okey..ni masalah angin gastrik…dah la muntah-muntah pastu popo plak…aduuuuuuuuuuuuuus..Dan sahur hari ketiga jugak mak dah pening kepala tatau menu apa nak masak untuk kami sekeluarga..pagi tadi just buat nasi minyak, sambal bilis, telur dadar, masak singgang daging utk ayah…

 

Berbalik kepada menu berbuka pada hari kedua Ramadhan…kakakecik hanya libatkan diri 20% sahaja…yang lain mak dan adik yang sediakan…kakakecik kan dah keje semalam…balik pun dah dekat pukul 6.00 petang…sempat la tolong adik buat buah melaka dan bihun sup sayur…Murtabak dan roti bom beli je…serba 2 biji..cukup ke tu..cukup la kami hanya 6 orang je…makan sorang skit tak membazir….

 

mrtbk1

Murtabak Abg Wang Kak Hah..order je hantar terus ke rumah..bayar duit…sekeping bape ringgit tatau la tahun nie..Awin, kalau murtabak nie dorang frozen akak mmg pos kan utk kamu…kecian kamu dah 2 hari nak makan x dapat…okey okey jangan majuk2 tau…nanti baby choom je..x apa malam tadi akak dah makan utk kamu…sampai kena tegur dengan mak…haiiiiiiiip, simpan kat ayah skit..huhuhu….

 

buah mlka

Buah Melaka, ada jugak yang panggil onde-onde..teringat last year dok lawan nama kuih nie dengan iffah, sabar je la..hehehe…nie ayah yang mintak mak buatkan..ayah kata x sempat makan semalam…afiq dok pulun je..kebetulan mak nak hantar untuk Tok Su skit…kecian Tok Su..anak menantu jamu roti john je untuk berbuka pada 1 ramadhan…selera orang tua mana nak sama dengan org muda..kalau kakakecik pun x nak berbuka dengan roti john tu…

 

bhun sup

Bihun Sup Sayur yang mudah dan menyelerakan…(alamak terliur le plak)

 

 

 

pssst : esok dah kena start sahur dan berbuka kat hospital..temankan adik..khamis nie adik operation…doakan moga2an dipermudahkan dan selamat semuanya

4 comments:

Budak Tambah said... [Reply]

KAKAK.. popo tu apa??

saya hari ni pun makan murtabak jugak... semalam pun murtabak.. murtabak sedap kan..

semoga adik kakak cepat sembuh ye.. ameen..

selamat berpuasa

Mrs. Abi said... [Reply]

hahahahha...ntah2 makan murtabak byk sgt smpai gastrik..... hehehehe...
semoga semuanya dipermudahkan...amin

kiera'sakura said... [Reply]

semoga dipermudahkan untuk adik akak tue, Amin

onie said... [Reply]

murtabak tu haiyakkkkkk.....