Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, July 25, 2012

Ramadhan 1433 #4 : Berbuka di Katil Wad HSB

Assalamualaikum dan Salam 5Ramadhan 1433H

 

Semalam, 4Ramadhan menjadi sejarah bagi kakakecik kerana berbuka di katil 15, wad 4B kenanga Hospital Sultanah Bahiyah…nie semua kerana kasih nya seorang kakak kepada adik nya..rasa kecian plak kat adik kalau dia berbuka sorang-sorang di hospital..kakakecik bayangkan kalau keadaan tu berlaku kat diri kakakecik mesti sedih kan….walaupun plan awal kakakecik nak berbuka dan tido bersama dengan adik untuk temankan dia sahur, tetapi adik kata xperlu la nak temankan dia tido sebab kakakecik sendiri pun bukan sihat sangat…malam nie baru bermalam dengan adik..

 

hosp1 

Kami berbuka semalam dengan ala kadar sahaja…Nasi Daging, kuih samosa dan air..kakakecik air orange twister dan adik chocolate dutch lady…

hosp 3

Nasi Daging adik, bukti dok hospital…hehhee berbaju hijau dan berantai tangan hehehe

hosp4

Nie nasi daging kakakecik…kami share je nasi tu…bukan makan banyak pun..tank kecik kan..1 bungkus lagi simpan utk adik makan sahur…

hosp2

Kuih Samosa..tapi kalau cari kat bazar pendang memang tak jumpa la samosa…sebabnya dorang tulis SAMUSAT…inti nya daging/ayam kisar…bila makan krup krap…sampaikan kakakecik dan adik kena cover time makan kuih nie…adik kata, “kak shida…nanti depa kata apa la kita makan kan dok bunyi krup krap” hehehe…

 

Eh, kuih dan nasi daging nie kakakecik mintak tolong abang ipar kakakecik sorang tu la..abang mie belikan…kalau nak harap kakakecik ke bazar…mintak maaf la..belum pergi pun dah rasa pening kepala..almaklum la jarang sekali pergi bazar….

 

pssst: agak2 apa plak menu berbuka utk 5ramadhan…arini masih lagi berbuka di wad..tapi dah req mak masak..xnak beli..huhu….

5 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

sedihnya kena tido kt sepital.. huuuu

onie said... [Reply]

fuhhh,kemain banyok tu,hehe....semoga adik kak shida sihat ye... onie takmau dah duk spitallllll :"(

Mrs. Abi said... [Reply]

sedapnye tgk nasi daging....huhuhuhuhu.....

Cik Z@i Pen@nG said... [Reply]

Dpt gak nasik daging ek...dap...dap...

Iffah Afeefah said... [Reply]

nape ni?

eee tak suke baju hijau tu