Coretan Terbaru KakakeciK

Friday, July 27, 2012

Sahur 6 & 7 Ramadhan 1433H

Assalamualaikum dan selamat pagi Jumaat…

 

27 Julai 2012..bersamaan 7 Ramadhan 1433H, sudah pun masuk hari ke7 kita berpuasa..dan 7 hari nie, hanya 5 hari sahaja kakakecik bersahur di rumah, pada hari ke6 dan ke7 kakakecik bersahur keseorangan di hospital..erm, makan pun kata je la makan..ambik syarat sahur…

 

Dah sahur pun sorang-sorang makan je yang mana ada..ringkas seringkas nya…sikit sedikitnya…boleh kira je bape suap..mau-mau pada sahur ke-6

DSCN9481

Sambal bilis dan daging goreng yang bawak dari umah sebelum berbuka..makan memang xde selera langsung…nasi makan ada la 5 suap…nak telan rasa tak lepas je..pastu sayang sambal bilis tu…ambik roti sekeping makan dengan sambal….alhamdulillah mampu jugak kakakecik berpuasa semalam, walau badan memang rasa tak bermaya sangat.

 

Tue cerita sahur ke6, untuk sahur ke7, pukul 4.30pagi tadi kakakecik turun Cafe HSB untuk sahur..dok aim nak makan nasi goreng kampung…ada nasi goreng tapi nasi goreng ready made..erm tak nak lah…..oppps sebelum tu kakakecik tawaf dulu tengok apa lauk yang ada…awal tengok “jebeh” mulut sambil dalam hati berkata “alamak, aku nak sahur makan apa nie” sekali kat tray last nampak ayam goreng berempah….pergh ini sudah bagus..boleh la kan…taruk kuah kari skit cukup la makan dengan nasi panas..

 

DSC07300

Nasi putih + ayam goreng berempah + kuah kari..dan milo ais…berselera jugak makan…tapi x mampu nak habiskan jugak..huhuhu…milo ais pun minum skit je…

 

pssst:  rasa nya esok, dan esok kakakecik masih di sini..

8 comments:

Mrs. Abi said... [Reply]

bagusnye dpt kakak mcm ni...hehehehe...

LELAKI INI said... [Reply]

adoyai!
makanlah byk2 sikit!

Cik Z@i Pen@nG said... [Reply]

Mungkin klau ada teman makan pon bselera ckit...

Areef Ibn Naim said... [Reply]

salam,

lama lagi dok wad tu?

actually, wlu kita bersahur mesti kita akan rasa juga lapar... itu fitrah manusia bila tdk makan akan terasa lapar... kita digalakkan bersahur krn pdnya ada keberkatan biar sekadar seteguk air... selamat beramal :) mg adik shida cpt sembuh, aamiin...

bersama kak Es said... [Reply]

kalau dah tank kecik tu...makanan best macamana punnnn..separuh pinggan je la.

Lain la kalau tank kak es ni, 2 pinggan wooo hahaha

kiera'sakura said... [Reply]

tp kantin kat sultanah bahiyah blh tahan sedap jugak lauknya banding sepital lain.. wuwuwu

QA's ~ mamapapa said... [Reply]

knpa mask hospital ni dear?jmput follow kmbali ye :)

man yusoef said... [Reply]

sebab duduk dekat hostel dan malas nak keluar..makan sahur makan roti spread jam jek..pastu minum susu..keke..