Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, December 15, 2011

CampFire Blogger Perak : Pulau Pangkor

Assalamualaikum…selamat petang…

 

Pulau Pangkor akhirnya dijajah oleh kami warga Blogger Perak esp. yang join Campfire pada 10-11hb lepas…kakakecik yang bukan ada kena mengena dengan Perak juga turut serta…tak terasa diri ni dipinggirkan walaupun bukan asal dan menetap di Perak…adik2 Blogger Perak semua sporting sangat-sangat…Opss bukan nak cerita mengenai Blogger Perak…sorry ye..ini hanya untuk intro…

 

378375_2673703715355_1039038139_2965396_2136926361_n

Ok la kakakecik tak nak cite panjang sangat….biar gambar yang menceritakan segalanya tentang kami di sana…

 

----> JETTY LUMUT : Menanti wakil daripada pihak pengurusan ChaletWarisan Alam  untuk jemput kami semua..bergambar dulu <----

bp10

 

----> JETTY LUMUT : Menunggu feri ke Pangkor….sistem feri ke pangkor tak sama macam ke langkawi tau…kena berdiri je…free time free seat<----

bp7

 

----> DI DALAM FERI MENUJU KE PANGKOR :Bagaikan  FERI itu BLOGGER PERAK YANG PUNYA <----

bp9

bp8

 

----> CHALET WARISAN ALAM, HUTAN SIMPAN SG PINANG : TELUK DALAM <----

 pgkor

391805_2596092396094_1668247186_2486708_1803256431_n       

   < sabtu ; sesi petang : santai dan sukaneka pantai itu kami yang punya>

bp1        

bp3

 

< malam : bbq, karok, pecah ais dan suprise birthday >

bp11

Bara-bara..rahim yang bertanggungjawab semua nya…

 

bp5retis-retis Blogger Perak

 

bp4

sesi pecah ais…nama saya …..asal kedah xde kena mengena dengan perak tapi ramai sedara di perak…TAPI SAYA LAYAK JADI AHLI KELUARGA BP..

387845_2675009107989_1039038139_2965696_869736554_n

birthday cake november & disember….elok je dorang tengah karok tetiba padil padam lampu..ingatkan nak karok dalam penghayatan..pastu dengar plak "ALLAH SELAMATKAN KAMU…ALLAH SELAMATKAN KAMU… " padil siap tanya plak tu… “akak lahir bape hb…bulan bape” alamak jangan la dorang buat yang bukan-bukan nie…ingatkan reena je yang kena..sekali sapa yang lahir bulan 11 n 12 kena gak…demmmn….nasib baik x kena tepung…thanks semua…terharu sangat …

384540_2675048588976_1039038139_2965735_1676078074_n

tanpa unggun api x bermakna la campfire kan..tetapi kakakecik x turut serta sebab dah masuk tido..ingatkan dorang tak buat…sob sob..kenapa x ketuk pintu chalet kami….rugiiiiiiiiii….

 

< ahad ; pagi : bebas >

bp2

tugu peringatan BP

Idea by:reezluv
Project Engineer: Adired Adib
Kontraktor:Hanie Kunie, Safwan Seth & Syamsid Flymoo

bp6

game nenek / atok si bongkok 3 : membuatkan kakakecik hampir semput, banyak sangat gelak…terpaksa tarik diri awal…

 

Apabila nenek / atok jumpa cucu nya…maka berakhirnya 2 hari 1 malam kami semua di Pangkor…

 

----> JETTY SG PINANG: Terlepas feri pukul 4.30 petang terpaksa tunggu feri pukul 6, kelewatan bukan disebabkan oleh pihak kami tetapi faktor cuaca, almaklum la chalet kami duduk tu private n privacy jauh skit ke dalam <----

381589_10150429381094608_586939607_8615250_1536607783_n

bp12

    DSCN7337 

kakakecik bersama ruzz dan nia..orang penting campfire…nia panggil kakakecik..ruzz panggil kak adish…rindu korang

 

bye bye with LOVE…

166932_2675128830982_1039038139_2965767_205183949_n (1) 

We Are Family…

 

psssssssssst : campfire banyak pengalaman yang ditempuhi dan  kakakecik bertemu dengan adik yang ada persamaan la….tunggu next entry….alamak mak dan adik dah kol la tanya nak pegi ipoh ke tak…nak pegi ke tak nie…kalau pegi adik2 BP mau jumpa kakakecik tak?

Blogger Perak telah menjajah Pulau Pangkor…cer klik DI SINI

Thanks Reena yang sudi bg akak tumpang tido di rumah….thanks angah yang menumpangkan akak pegi lumut…thanks semuaaaaaaaaa warga BP yang sudi menerima diri ini yang tidak seberapa dalam keluarga BP….cayuuuuuuuunk semua…

8 comments:

Cik Reena Tan said... [Reply]

tenkiu akak dari jauh2 dtg join program BP. hehe! insyallah lepas ni jumpe lagi masa gath tau.
eh? akak tak kena tepung ke? tak aci la ceniiiii.

Halimatun Sa'adiah said... [Reply]

syoknye..tingin nk join program suke ria cmneh..

adired89 said... [Reply]

perghh.. nice to met you kak shida.. hehe..
ade hari jumpa lg ye... :D

Pisyek said... [Reply]

untungla leh tdo umah cikreenatan.com... :P

Latest project: Lensa Pisyek

Ruzzezanie said... [Reply]

wink..wink..

mekasih akak sebab sudi gak join ni walau jauh2 dtg.. err, kami best kan? kan? bek ngaku. babap kanggg ^.^

* pasni join lagi ye kak. mesti akak awek muda pasni sebab salu gelak je. xmcm wa, MAKCIK! ok, wa jeles kak. jelesss!! =.=

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

bestnyer...rindu nak ke pangkor lagi.kami gi sana duduk je shida.tak larat nak berdiri dlm feri.ngan anak2 lagi time tu.ke skrg feri semua dah takda tempat duduk?

incik hijau said... [Reply]

campfire BP kali ni paling meriah la kak serius angah paling diam kan..:P
hhaha walaupun sakit datang tak kira waktu tapi alhamdulilah la sillatullrahhim telah tejalin denga erat nya..:) maybe next event angah akan join tapi kak kena join jugak taw..:)

kiera'sakura said... [Reply]

x jeles!!!!! :p