Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, December 28, 2011

Katakan TIDAK pada GARISAN MASA MukaBuku

Oh TIDAAAAAAAAAAAAAAAAK sama sekali kakakecik akan menyerahkan kedua-dua akaun MUKABUKA (omputih panggil Facebook) kakakecik kepada GARISAN MASA…garisan masa permulaan ke nie…alahai benda alah TIMELINE kat facebook tu la..ada yang ramai telah tukar kepada TIMELINE yang konon akan nampak menarik…

Tetapi bagi kakakecik..bila kita SET / Klik  kepada TIMELINE nie…menyebabkan FB kita :

TAK ADA PRIVACY….profile kita akan menjadi terbuka luas kepada tontonan umum…apa sahaja yang kita buat dari awal penglibatan kita dengan dunia FB akan mudah dicapai…klik je bulan2 disebelah kanan profile tu…semua nya akan dipaparkan… pastu kalau x silap kakakecik la…wall kita pun akan xde privacy lagi…kalau x guna timeline…paparan lama tu wall kita myb hanya kawan2 sahaja boleh tengok kan…(tatau la kalau boleh setting)

BINAU MATA….nampak penuh skrin…binau biji mata…sakit pemandangan dari atas ke bawah dari kiri ke kanan…SERABUT je rasa nyer…

Mungkin ada yang kata kakakecik tak ikut peredaran zaman dunia Mukabuku…ada kakakecik kisah sebab Awin Si Puteri  Katek, Awangku Johan, Amal jugak bersependapat kot dengan kakakecik…tak mungkin mudah untuk kami serah kepada TIMELINE…biarlah dikatakan ketinggalan zaman bak kata AMAL…rasa2nya teacher SuhailiSarif pun macam nak tukar kepada asal..xmau lagi guna GARISAN MASA…..sapa ada tutor boleh la kongsi yer…

“Jgn sentuh perkataan timeline jika x mahu dia manghantui kehidupan kita.tgk pun serabut.huhu” LydiaMiza

“kalau tak buat lagi facebook timeline dikira ketinggalan zaman tak?Amal The Garang

Syamsid Dhuha Abdwahid “tak !! sbb aku suke yg lame dr baru . nmpak simple x serabut”Flymoo menjawab status The Garang

 

 

 psst : maaf dipinta kepada pengguna TIMELINE….entry nie agak terlalu IKHLAS

3 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

kalau lah saya terklik dan terus jd timeline..mmg saya buka fb saya utk dgr bapakku fb jelah pasni kot shida..bawa diri ..hahaha

Awangku Johan said... [Reply]

hurmm yup betui tu.. awang pun x nak la tukaq p TIMELINE ni.. serabut mata jer hhuhuhu

Awangku Johan said... [Reply]

follow kakakecik lagi hihihi