Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, May 15, 2012

11.05.2012 Bersama Rakan Blogger Vol. 1

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

 

Sudah lama hati berdebar2 tu duduk di entry terbaru kakakecik..maaf sangat2 tak kesempatan nak menhadpet kisah2 yang kakakecik lalui sepanjang 4 malam 3 hari di KL last week…tak bawak lappy dan balik terus masuk kerja..bertimbun2 plak kerja kena buat..ingat kerja sendiri leh relax2 ke..hehehe…ni curi sedikit masa kerja untuk kongsi dengan korang semua…

 

Alhamdulillah 11 Mei 2012, Jumaat hari yang ditunggu-tunggu…kakakecik telah bertemu dengan rakan-rakan blogger yang dah kenal lama tapi kami tidak punya kesempatan untuk bertemu…terutama Lydia Miza dan Qaseh Sufura. Perjalanan kakakecik dr AS ke Putrajaya dengan menaiki bas AB Exp. KCT 1188 yang agak membosankan…tak percaya tengok la profile FB kakakecik…kejap2 update status…tak pernah2 kot wat macam tu..sabar je la kan…

 

DSCN8807

 

6.05 pagi: Alhamdulillah Kakakecik sampai Putrajaya Sentral…kali kedua sampai ke sana…tetapi kali pertama dengan menaiki bas ekspress..dijemput oleh Hanie Saad untuk ke rumahnya untuk merehatkan diri…konon nak tido la sampai tu..sekali berborak sampai pukul 10 pagi lebih baru tahu ngantok dan tido…ops sebelum tido bfst ketupat palas+rendang ayam dan milo panas..

 

DSCN8810

Thanks Hanie sudi bagi akak tumpang rehat dan mandi..serta bawak akak ke Alamanda..

 

2.00 petang : Ke Alamanda untuk bertemu Qaseh Sufura, janji dengan Iffah n Elly untuk bergerak ke rumah Lydia Miza dari Alamanda…sementara menunggu Sue dan Iffah, kami (Elly, Kakakecik dan Hanie) lunch di Rasamas…pertama kali nie pergi Alamanda hahahaa, nasib baik leh control diri….1 st time jugak jumpa Sue…comey anak dara nie…asyik kena tampar je akak…kecian Sue tak dapat ikut kami pergi umah Lydia Miza…InsyaAllah next time kita pergi ye Sue..jangan majuk2…

hanie2530

Lunch 11 Mei 2012 Hanie yang belanja…terima kasih Hanie..

 

Dah selesai makan dan ronda2 shopping kat Alamanda..pergi ambil beg dan barang2 kakakecik di rumah Hanie Saad…nasib baik masa perjalanan ke P9 tu kakakecik dan Elly hampir2 eksiden kot…(bukan salah kami..salah motor itu kejap ke tengah kejap ke tepi) Brek mengejut jugak la Elly..barang kat seat belakang habis terabur ke bawah….apa pun Alhamdulillah xde kecelakaan yang berlaku…

 

Menghampiri jam 5 petang, kami bertiga terjah umah Lydia Miza…(Hanie tak dapat ikut coz skolmate dia datang dr UTM)…ini lah saat yang ditunggu2…sesampai nya di rumah LM macam biasa la bila berjumpa..salam peluk cium..lain plak kakakecik tengok Lydia Miza..konon Bambam la sangat padahal tak pun..biasa je (ngada kan u nie)

photo (6)

Dah macam janji plak kami berempat…pink merah…bukan gegurl je tau pakai pinkmerah…Nadh pun pakai pink..hahahaha..tak percaya tengok gambar berikut nya selepas ini..HAHHAHA…tak kisah la janji kita semua happy dapat berjumpa dan harap hubungan persahabatan antara kita akan berkekalan hingga akhir hayat…AMIN

 

Kami dihidangkan dengan Nasi Lemak Rintik2 Hijau, Sambal Bilis, Telur Rebus dan Rendang Ayam…Apam Polka Dot (EH Apam Angry Bird)

   DSCN8813

DSCN8814

 

Untung la orang tu siap kakak dia tapau lagi Nasi Lemak Rintik Hijau c/w lauk pauk lauk…kecian along tak dapat join..tu la tido tak sedar apa..akak dah pesan kan handphone tu jangan silent dan letak tepi telinga senang bila orang kol terus terjaga…kalau x leh gak tapau makanan semua nie

 

photo (8)

Kan betul Nanadh pakai tshirt pink…

 

Kami dah buat umah Lydia Miza dah macam rumah sendiri..yang mana ada lappy n tab boleh la online..sementara menunggu malam untuk berjumpa rakan blogger lain di Putrajaya…

 

(sambung vol. 2 la ye rasa mcm panjang je entry nie..hehehe)

 

 

 

pssst : jangan lupa ke SINi (Lydia Miza), SINI (Iffah),  SINi (Nadh)  dan SINI (ujang) jugak yer

8 comments:

AlongUsop said... [Reply]

yelaa.. untunglaaa... takpee laaa...

haihh... =.=

kiera'sakura said... [Reply]

4 hari erk? ingtkan akak blek ahad tue... Amin semoga persahabatan berpanjangan hingga ke Jannah :)

atiqsalleh said... [Reply]

tak ajak pun.. huhu

Iffah Afeefah said... [Reply]

Haha sabo jekla gamba kami gitu jadinye haha

Cik Z@i Pen@nG said... [Reply]

nasi lemak rintik2 hijau???

1st time dengaq..hik3

Rozuan Ismail said... [Reply]

walaupon gmbr blur, saya tetap kenal mereka

Citarasa Rinduan said... [Reply]

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..

kalaulah kak ayu perasan dr awal.. mmg kak ayu dh lama usya blog kamu..

hahahaha..

sekarang nak kata.. kak ayu sangat jeles okey.. hehehehe..


cepat gather2 kat johor pulak...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [Reply]

jeles...