Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, May 31, 2012

Kenduri Pizza Hut dan Gelagat 3 Budak Berbaju Merah

Assalamualaikum dan selamat petang…

 

Entry last untuk minggu nie…rasa mcm nak cuti panjang je nie…malam tadi kami sekeluarga kenduri pizza…6biji pizza kecik tu habis dalam masa sejam je kot…saja la kumpul banyak2 hot tcket yang tambah rm1.00 utk 2 keping dapat 1 biji pizza…malam tadi abg mie ajak pegi tebus..pukul 8.30 lebih baru gerak pergi alor setar…elok masuk highway je..ada plak eksiden 4 biji kereta…jammed la jugak..pkul 9.15 baru sampai alor setar..kalau tak 20 minit dah boleh sampai…dah siap order semua…kena tunggu kejap…tak de la kejap sangat dekat2 setengah jam jugak la..huhuhu..xkisah la janji bukan nya kena tunggu lebih dari 1jam…

 

Opps sebelum balik tu kami singgah kat tesco Star Gate nak beli susu, roti nak wat garlic bread n mushroom soup…masa nie depa di umah dah kol tanya kat mana…aduuuui sabar –sabar la…sampai je umah..terus buat garlic bread hangus hahahaa….konon nak bagi cepat suhu letak tinggi pastu letak tingkat atas…amik ang shida hangit kot atas…hahaha…janji ada rasa garlic sudah…

 

DSCN8896

6 keping pizza hut…hawaiian chicken ambik 2 keping je…yang 4 lagi tu apa benda ntah nama nya..tapi sedap…dengan RM6.35 je kami labur untuk 6 keping pizza yang boleh makan seisi keluarga…tak termasuk sos seribu pulau dan sos life tu la yer…

 

DSCN8900

 DSCN8901

Zoom kasi dekat skit…erm..terliur tak…kalau terliur p pizza beli sendiri kalau malas nak pergi kol je satu tiga ratus lapan lapan tupai tupai…hehhehee

 

Sementara tu kita layan dulu gelagat 3 orang budak baju merah yang sedang makan whipped potato…

DSCN8913

DSCN8915

DSCN8927

DSCN8931  

Seronok pulak tengok aisya, aiman dan afiq berebut makan whipped potato nie sambil dok melawak sesama depa..dah la 3-3 orang pakai baju merah biru…kembar tak seiras depa bertiga nie…

 

Dah puas layan budak2 bertiga nie…mai kita tengok apa dah jadi dengan 6 biji pizza tadi…

DSCN8907 

Nidiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiia tinggal  1 jurai je lagi..tu pun Fitri dok pulun sorang2..Fitri memang hantu pizza…dia kata 2 keping pizza tu untuk dia sorang je…rasa2nya ye kot dia makan banyak jugak..dengan pizza dengan garlic bread..badan tak besar mana pun…simpan kot mana pun tatau kata pak long ali dia…

 

Meriah je rumah dengan anak cucu mak ayah tu tak habis lagi semua balik…baru 7 orang cucu je..anak menantu 4 orang tak balik..dah penuh rumah…setiap ruang mesti ada je orang…

 

Ok..cukup la kot setakat nie stori mori nak balik dah nak main dengan Sorfina…Jumpa lagi minggu depan…

 

pssst : minggu depan minggu menerima kunjungan sahabat dan pergi majlis walimah

8 comments:

Princess Feyqa said... [Reply]

sedapnyee pizza hehe

Iffah Afeefah said... [Reply]

terliur

spe nk blnje mkn pizza ni

Citarasa Rinduan said... [Reply]

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

syoknya bila leh tebus2..
kalau ke pizza hut tak abis rm70 keatas tak sah,, tu baru 3 orang makan.. tapi set 2 orang punya..


PS: agak2 kunjungan blogger manakah itu?

Rozuan Ismail said... [Reply]

sedapnya..yummy..

Siti Asiah said... [Reply]

Amboi sedapnye makan...tak pelawa pon...hihi

Areef Ibn Naim said... [Reply]

salam,

wah, dia pun dok update ttg pizza ni, hehehe... ni boleh dipanggil entri berjangkit, hehehe...

MiZi said... [Reply]

pi x ajak saya...


Aktiviti Hari Ini

kiera'sakura said... [Reply]

terus tingin nk mkan pizza..uhuhuhu