Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, May 24, 2012

Slownya…Laju La Sikit

 

Setiap hari kakakecik drive ke tempat keje…jarak dalam 10-15km…10 minit je perjalanan kalau tak de apa2…tapi hari ni kalau x silap lebih dari spuluh minit baru sampai…hati geram memberontak je masa drive pagi tadi bila ada pemandu kereta satria yang makan angin..boleh dia bawak 30/kmj…rasa nya motor lagi laju dari satria dia…huuuuuuuuuuuuuh sabar je la..bukan nya ada kenderaan lain pun depan dia…lain la kalau ada lori tanah ke backhoe ke…lain cite…tahu la hujan malam tadi jalan x licin mana sangat pun rasa nya tapi tak payah la slow kemut kemut sangat…kita yang belakang dia terpaksa la follow je…depan kakakecik keta MYvi…asyik dok break je…kejap ke tengah skit..dia pun macam kakakecik nak potong tak boleh double line…

 

Tapi kakakecik bila nampak je peluang ada ruang untuk potong..terus bagi signal ziiiiiiiiiiaaaaaaaaaap potong 2biji sekali…Myvi n Satria…alhamdulillah selamat pun masuk lorong kembali…bila tengok je cermin pandang belakang….berderet2 kereta lain potong satria tu…dia tak pikir ke yang dia bawak slow yang teramat sangat…pikir lain orang lain yang memandu jugak…jangan anggap jalan tu kita sorang je…bukan la kata kakakecik nie kaki pecut…#Eh memang kaki pecut gak kot….sapa biasa naik kereta dengan kakakecik tahu la bape kmj kakakecik bawak PHS tu

 

pssst : macam mana la yang driver2 di kl dan bandar2 yang sibuk mesti tekanan kan…setiap ari berdepan dengan jammed…ada kawan kakakecik siap leh bfst lagi dalam kereta….hahah..jangan tertido da le yer

1 comments:

Eny Yusnizar said... [Reply]

mmg best dok kat kedah ni hahahahahhaha