Coretan Terbaru KakakeciK

Saturday, July 2, 2011

Ini Kisah Hari Jumaat

Assalamualaikum….

Ini Kisah Hari Jumaat semalam 01 Julai 2011….Kedah cuti ari jumaat so ari bersuka ria….kalau cuti semestinya shida akan bersuka ria di dapur dan jalan2..

Kebetulan semalam dapat jemputan makan2 oleh sorang adik blogger nie…dia buat ktw thng…dia jmpt shida p makan….(kepada adik beradik KBU yang lain maaf la ye tak ajak sebab wany takut dia masak x menjadi..malu segan plak kata nya).. shida dah plan nak buat jelly kelapa…pagi tu shida buat la untuk bawak ke rumah wany dan untuk family makan2…

Untuk kali nie shida lebih kan air…sebab mak kata yang shida buat sebelum nie keras skit…huhu..mak nie kan komen je..tp thanks..sebab mak bagi pandangan dan promote kat jiran2….siap depa tanya g cmne buat jelly kelapa dan keropok lekor

jelly jelly kelapa untuk wany..5 cup..sedaaaaaaaaaaaaaaap x wany…leh buat jual tak..hehehhee

ok ok dah habis bab shida bersuka ria di dapur….hanya buat jelly kelapa sahaja sebab makanan tengahari x perlu…ngah nah jiran bawah umah buat kenduri arwah….

Pukul 3 lebih shida pergi umah wany..bawak kan dia rambutan depan umah dan jelly kelapa la semestinya…ktw thng wany buat sedap jugak…lepas nie buat panggil adik beradik KBU ye wany…kat umah wany..makan2 sambil on9….pukul 6 baru shida gerak balik umah….

ktw thng ktw thng wany buat…..sedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap 2 kali shida makan…muka tak malu kan…sebelum balik makan lagi..

DSCN5859 ini ktw thng abg kat medan selera jalan pegawai..nampak da nak sama..tp sedap lagi ktw thng wany buat….

 

Thanks wany….pandai adik kakakecik sorang nie masak….

9 comments:

Muhd Fadil said... [Reply]

perghh.
nape takdenya utk saya?
sampai ati syg..

#syg? errkkkk! hihi

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Muhd Fadil

kamu nak ke...alahai kenapa x dtg smlm...ai tunggu tau.....ehehhehe

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Muhd Fadil

kamu nak ke...alahai kenapa x dtg smlm...ai tunggu tau.....ehehhehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

salam shida..mmg nmpk sedap.wahh jelyy ke;apa shida pun nmpk best sgt...untung bkl suami shida..smua shida tau msk.

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

wasalam miza....
a;a jelly kelapa tu...shida buat lagi smlm...oppppppps bakal suami xde lagi..kueng kueng...tak semua la yunk..ada jugak yang xpandai...tp apa pun kita leh cuba kan..

ktw thng tu bukan shida yang masak..adik wany masak..shida makan je

Sunah Sakura said... [Reply]

ha'ah la...nak dekat sama rupa dia..

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Sunah Sakura

tau xpe...tp sedap lagi ktw thng wani buat....yg ktw thng abg tu dah x bape sedap...dah xmacam 5 tahun lalu

bersama kak Es said... [Reply]

match la sangat makan jelly tu ngan ktw thngggg

aDisH.sHidA said... [Reply]

@bersama kak Es

sedaaaaaaaaaaaaaaaap akak...mau2 buat sendiri kan