Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, July 18, 2011

Pizza Roti Gardenia Pun Boleh

Roti Gardenia sungguh enak di makan begitu sajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…pizza plak…pilih je mana nak…Pizza hut ada, pizza domino ada…pizza cikai pun ada….Shida teringin pizza homemade…dah lama sangat2 shida tak buat…terlampau malas nak uli tepung…..

Tetapi kan bila shida terpandang entry sunah pizza telur berkeju…..lagi lagi lagi la bertambah keinginan nak makan pizza nie….Kakak ipar pernah gtau yang kakak dia buat pizza guna roti gardenia..tp shida plak terlupa nak tanya macam mana buat nya…kodek punya kodek search punya search di google…dapat la 2 cara buat pizza guna roti gardenia….

1 cara jenis potong2 susun dalam bekas konon mcm doh la roti tu….1 cara lagi buat sekeping…just topping je…ini mesti kes orang malas kan….hahahha jangan marah ye sapa yang biasa buat cara 1 keping roti ini…Bila dah dapat cara membuat nya…shida pun beli barang2..ceeeeeeeeeeeh mcm la banyak sangat beli….hahaha…alahai shida beli sos tomato, sosej, cheese (xde mozella cheese), roti gardenia semestinya…..

Agak2 la shida nie jenis rajin ke malas…..sila teka…shida tak kisah….sebab memang shida malas…cuba tengok gambar bawah tu mmg terbukau shida nie malas ke apa….

ecah pizaalahai ecah niiiii wat ateh kantoi je la….suka bagi ateh kantoi tauuuuuuuu

 roti pizza

1st round….3 keping

piza  2nd round 4 keping….

Shida buat 2 versi…1 ada mayonis 1takde mayonis..sebab apa…sebab shida tak makan mayonis….hehehe….sedap tak ada mayonis….balik kejap g nak cuba la sosej n cheese masih ada….boleh buat untuk berbuka puasa……Opppps CMG pun ada wat pizza gebu dan gebu gebu la baru2 ni……

 

pssst : shida demam bfst roti pizza tau…demand x….tp buat sendiri tak suruh mak buat pun..hehehe….

4 comments:

suhaili sarif said... [Reply]

waaaaaaa...kempunan pizza T___T

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

br teringat...pas tu shida terus senyap...rupanya demam eii,sedapnyer pizza...

simply nana said... [Reply]

sempoi tapi membuka selera lak..leh try nir...

Sunah Sakura said... [Reply]

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kak shidaaaaaaaaaaaaaa!!!