Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, May 26, 2013

Ateh Makan Angin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Malam nie Abang Din dan family bermalam kat rumah, malam pertama Irdina Izz Zahra tido di rumah tok di kampung..Alhamdulillah tak de buat perangai sangat. So, tadi tengah santai2 relax tengok masterchef berselang seli dengan bintang mencari bintang dan tangan godek buat riben untuk dilekatkan di paper bag hujung minggu nie, Abang Din ajak kuar makan sebab anak2 dia semua pakat lapar…

 

Ateh nya mula tu malas nak kuar order je burger tapi Abang Din ugut, nak makan kena pergi..xde bungkus…dengan kemalasan Ateh pun siap ala kadar…misi mencari makanan di Medan Selera Pendang depan Petronas…Afiq nak makan keow teow yang sedap…keow teow apa dia tatau.Abahnya kata Char Keow Teow…okey Angah dan Afiq nak makan char keow teow..ateh pun nak jugak la CKT..Athirah makan nasi ayam..Abang Din, diet..Air, ateh order limau ais…

 

Tapi, malam ini adalah malam makan angin ateh..sebab CKT depa mai anta 2 pinggan je..bila x sampai…pegi re-order pun tak de gak sampai…naik malas la…biar kan…Tup2 air plak sampai…order limau ais, yang di hantar limau suam.haaaaaai nak kena betul la..so anta balik air tu..gtau order limau ais…elok dah sampai limau ais…sedut la…gluuuuuuurp ni rasa apa nie, bukan limau ais..bagi la athirah dan abg din rasa air tu..depa pun rasa semacam…kakakecik dok pikir nak komplen atau tak..risau gak abg din marah…

 

Tapi…eh bape kali tapi nie…jadi Afiq ke…erm, abaikan…kakakecik pegi juga komplen tapi tak bawak gelas limau ais tu…pegi tanya..Adik, tadi order limau ais..tapi pasai pe x rasa limau ais pun..semacam je rasa…huhuhu..kelam kabut budak2 tu…bila buat lain baru rasa limau ais nya…kami agak dorang basuh gelas tu tak cuci, sebab ada rasa macam susu bila sedut lama2…tak suka betul…

 

Bila time bayar air, kakakecik mintak maaf la..sebab bukan nya apa yang dok komplen tu kakakecik nie peminum limau ais…kalau 1st time baru nak minum limau ais ok la kan..nie xpernah2 rasa limau ais macam tu rasa nya…selamba je kakakecik bagitau adik bancuh air tu….depa pun naik malu…sabar je la…Bab CKT lak, bila abang din nak bayar dia kira CKT 2, mee goreng 1…abang din kata la mana de mee goreng pun..order CKT 3…tapi sampai 2…haaaaaaaa….kan dah kena….myse

 

Memang kakakecik boikot la gerai air dan CKT tu….okey dah niat awal sebelum keluar umah nak makan burger je.nak singgah la beli burger depan KFC Pendang..burger jalanan je yang kakakecik layan..tapi..ramai plak yang menunggu…apa lagi terus balik…tak de rezeki kakakecik la malam nie..makan angin je di medan…huhuuhu

2 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

memang angin klu jadi mcm tue

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura tau xpe...angin masuk perut