Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, May 22, 2013

D.I.Y : Persiapan Majlis # Design Ke-2 Paper Bag

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

DSCN3983

Di minggu-minggu terakhir persiapan majlis, tetiba printer HP laserjet kakakecik buat hal plak..baru dok puji kata xde wat sangat..elok bila nak 100 keping terakhir printer dah tak leh sedut kertas..habis toner dok keluar..Alahai kena pegi repair la..tunggu minggu depan je la hantar repair..

DSCN3984 

So, printer laserjet tak boleh sedut kertas,mau tak mau kena fikirkan alternatif lain. Nasib baik ada printer deskjet canon, extra tank…boleh la print color kan…Apa lagi, guna pakai design pertama yang memula kakakecik plan la..Print out design atas kertas A4 dan pelekat kat paper bag tu..

DSCN4000

Plan awal memang nak buat design macam nie..tapi fikirkan kos kertas dan masa terbuang begitu.Tu yang boleh print out terus atas paper bag macam yang sebelum nie. Nie, dah terdesak sangat 73 keping je lagi paper bag yang tak leh sedut print keluar.Boleh la guna design nie..lawa jugak kan..(pooraah puji hasil kerja sendiri). Dah tak boleh guna design nie untuk deco paper bag sendiri..hehehe..

 

--> D.I.Y Brown Paper Bag #design 1 by kakakecik

 

psst : kos repair printer boleh kot ye claim dengan pengantin dan kerja2 pelekat nie nanti serah kpd Kak Teh adik pengantin lelaki la buat…hehe

15 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

nak lekat tue yg makan masa jugak kan kak. bukan snang

Rozuan Ismail said... [Reply]

brown paper mmg bagus guna. mesra alam

MR & MRS MAKMUM said... [Reply]

boleh masuk dlm list nk buat nnti nie....

CikSpek said... [Reply]

Ringkas tapi menarik. I likeeeee ♥♥♥

rinduan citarasa said... [Reply]

terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Mek Onie said... [Reply]

pehhhhhhhhhhhhhhhhhhh,DIY paper bag,kreatifff..tapi bab gam tu lemah semangat,haha

diana said... [Reply]

cantiknya yang warna oren..:)

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura tau xpe kiera tu yg kak x jadi nak wat design nie..tp bla printer wat hal mau xmau kena gak la

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Rozuan Ismail a;a kan wan...mesra alam mcm motto kolej ibu zain dulu heheh

aDisH.sHidA said... [Reply]

@CikSpek tapi renyah skit la..nak potong kertas tu pastu nak lekat g

aDisH.sHidA said... [Reply]

@rinduan citarasa thanks awak...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Mek Onie dah mcm wedding sendiri...tape nie sbg pengalaman..memang bab gam nie leceh..nasib ada gam tapak itik

aDisH.sHidA said... [Reply]

@diana hehhe...memang ikutkan plan awal design utk paper bag nie yg wana oren dan merah...tp bila jadi gini saja syok2 wat banyak color...gegeh kan

Sunah Sakura said... [Reply]

tengah google kat internet design paper bag....tiba2 teringat akak pun ada buat...datang sini nak tengok..hihi...kat mana murah ek beli brown paper ni? kalo white paper bag ada tak?

the narnia said... [Reply]

kreatif! brown paper bag mmg best!.. by the way.. i pernah beli plain brown paper bag kat thekadkahwindesign.blogspot.com. murah! white pon ade jugak kalau x silap, and dia org pon ada buat utk printing jugak.

I beli plain paper bag tu utk my engagement mase tu. so, since that i dah fall in love dgn brown paper bag!