Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, August 22, 2011

Berakhirnya Kembara Ramadhan KBU WE CARE 1432H

Assalamualaikum….

Ya Allah kenapa la Kak Mah ABg MOOD nie lambat sangat sampai kat kakakecik nie tatau….susah sangat ke nak terjah masuk…dari tadi dok bagi salam tak nampak pun rupa…..oppps melalut sudah…sebenarnya shida amik masa yang agak lama untuk memulakan kerja menaip entry ini…tatau di mana nak mula dulu…sebab rasa terlalu banyak benda yang shida nak kongsi bersama…takut nanti panjang plak entry..mau ada yang baca separuh je..nak buat by part rasa malas takut abg MOOD laki kak mah hilang plak…so kalau panjang sila baca sampai habis ok….

Alhamdulillah seperti yang diwar-warkan sebelum ini group Kami Blogger Utagha (KBU) telah bekerjasama dengan MAYC Kg Padang Melangit untuk Program Kembara Ramadhan..Program ini telah berjaya dilaksanakan pada 20 Ogos 2011 bersamaan 20 Ramadhan 1432. Sempena Program ini, kami pihak KBU telah memberi sedikit sumbangan kepada anak yatim, warga emas dan Masjid Al-Sakinah, Kg Padang Melangit. Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana rezeki anak yatim dan warga emas amat murah sekali dan kami sendiri tidak menjangkakan akan memperolehi sumbangan yang agak tinggi..melebihi target yang kami sasarkan…terima kasih kepada pemberi2 sumbangan semoga sumbangan yang diberikan itu akan diberkati olehNya..

20 OGOS 2011

1.50 petang : shida telah bertolak dari rumah menuju ke kubur panjang untuk ambil Pakcu Sofi dan Wany walaupun perancangan awal shida kena amik 2 beradik Anith..tetapi disebabkan ada masalah kesuntukan masa utk bersiap shida terpaksa pergi Kubur Panjang dahulu

2.30 ptg : Bergerak dari Kubur Panjang dan ke Pendang semula untuk amik Anith Shasha dan Anith Abil Chan

drve                            

3.15 ptg : Sampai di Rumah Syakira Juru Kira-kira KBU

bajetSetiausaha mendengar penjelasan Juru Kira-kira KBUbajet2Semak harga dan barang-barang yang beli untuk sumbangan..hebat sekali kerja Juru Kira-kira

smbgn umah kiraAdmin 1/Founder / Ketua KBU…Peace bergambar bukti dengan sumbangan sebelum diangkut masuk ke dalam bonet

syukriOpppps masa menunggu ketibaan ahli dari Penang dan Sungai Petani kami dikejutkan dengan kemunculan artis dari Seberang Laut…Mr Straw bersama dengan dot dot dot   kena soalHabis la dot dot Mr Straw kena soal dengan Cik GKSB

syukri

Syukri yang tak puas hati tapi boleh senyum gelak ikut kakakecik ke kereta

4.15 ptg : Ahli dari Penang dan Sungai Petani sampai dan kerja-kerja loading barang-barang sumbangan ke setiap bonet keretarumah kirab4anak dara

4.30 ptg : Konvoi ke Kangar (Syakira kenapa ye kamu u-turn kat trfc light Alor Janggus…Munet tunggu kat Masjid lain la yunk…CIk GK dan CIk Zai plak awat tak habaq kata semua keta dah ada…kami egtkan ampa nak p isi minyak..ish ish ampa nie..hehehe)kgr as

5.15 ptg : Alhmdulillah kami selamat sampai ke Stesen Petronas Taman Guru, Kangar…kecian plak tengok Cik Shana, Nora dan Ishak yang sampai awal sebab kami plan berkumpul di petronas pukul 4.30 petang…sori ye adik2 cayunk..ptnas

jejaka 

5.30 ptg : Bergerak secara konvoi ke Kampung Padang Melangit di ketuai oleh Syed (MAYC Kg Padang Melangit)konvoipdg melangit

6.00 petang : Sampai ke Masjid Al-Sakinah, Kg Padang Melangit

kembara1 (39)

kembara1 (46)

6.40 ptg : Majlis Program Kembara Ramadhan dimulakan dengan ceramah ringkas oleh Ustaz Hj Musa bin Hj Hashim (Penceramah BTN), Ucapan Aluan daripada Encik Ahmad Sani bin Saad selaku Pengerusi MAYC Kg Padang Melangit

7.00 ptg : Majlis Sumbangan daripada KBU kepada Warga Emas, Anak Yatim dan Masjid Al-Sakinah

sumbgn

sumbangansmpul duitpakcik2kembara1 (26)kembara1 (17)kira adamsmbgnkembara1 (13) kembara1 (38)kembara1 (18) anak yatimkembara1 (20) masjidkembara1 (36)chati

7.35 mlm : Majlis Berbuka Puasa dan Solat Maghribkembara1 (19)makan

8.30 : Kami Blogger Utagha mintak izin untuk mengundurkan diri untuk ke Kangar (tapi kami tak gtau la dekat kakak2, makcik2, pakcik2 di sana kata nak p Kangar…gtau geng2 penang nak balik dah….hehehe)

rosyamnoorApa yang istimewa nya adik cilik yang berbaju melayu coklat ini….dia adalah ROSYAM NOR….we care

9.00 mlm : Sesi Pecah Ais Ketui dan Luah Perasaan di samping photoshoot n bermain bunga api lalalalalalaa

kgrpch aisbintangbgaapibunga apikembara1 (25)IMG_7016 10.30 mlm : Berpisah huhuhuhu sedih nya….eh eh berpisah dengan ahli dari penang dan sp sahaja….kami dari astar dan pendang..MAYC Kg Padang Melangit nak jumpa utk mintak feedback program kembara ramadhan ini….pukul 1.15 pagi sampai rumah….penat letih tapi puas hatisalam2

 

Tamat sudah Program Kembara Ramadhan KBU : MAYC 1432H di Perlis..insyaAllah tahun depan kita jumpa lagi untuk program amal KBU WE CARE…KBU akan terus menjalankan kerja amal di samping kita blogging…

Cerita Sana Sini Tentang Kembara Ramadhan KBU WE CARE

Terima kasih diucapkan kepada semua yang sudi memberi sumbangan untuk kami warga KBU menjalankan kerja amal ini…terima kasih juga kepada ahli-ahli KBU yang sanggup datang untuk memeriahkan program ini..terima kasih jugak tak terhingga kepada ahli-ahli KBU dan rakan blogger yang tidak dapat hadir tetapi mendoakan perjalanan program ini berjalan dengan lancar…Jutaan terima kasih kepada MAYC Kg Padang Melangit yang sudi berkerjasama dengan KBU dan kepada AJK Kariah Masjid Al-Sakinah dan semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung…terima kasih shida aka kakakecik selaku S/U KBU ucapkan…..Maaf dipohon andai ada kekurangan sepanjang program ini berlangsung…jangan serik2 dengan KBU…WE ARE FAMILY…KBU WE CARE

9 comments:

H Y D E said... [Reply]

terbaik la entri kali ini. lengkap~

latest : Program Kembara Ramadhan KBU

mikro_kokus said... [Reply]

Tediaaa..... syioknya depa.....

Mr. Straw said... [Reply]

hahahahha...mau tak puas ati..tgh atas bawah atas bawah ja..mcm 30tahun xpernah jumpa..hahahhaha

Muhd Fadil said... [Reply]

wah.. bestnya kak. wuuu.. apakan daya, ada aral yang melintang, so tak dapat nak join jugak. huhu

Cik Z@i Pen@nG said... [Reply]

ampun...ampun...hehehehe...jgn marah naaaa....

kiera'sakura said... [Reply]

tudia s/u buat entry... siap bg laporan skali...

hebat hebat... hihihihi

nora amila ghazali said... [Reply]

laporan terbaiklah... hafal masa noooo... hhahahhahahaha.... sedih kena tunggu lama... sob3.. heee~~

zezolla_atin said... [Reply]

hehe . betoi2 . ni laporan dah siap !

AyieNa Nur said... [Reply]

Mmmg sempoi la kak s/u wt entry..complete! segala2nya ada disini.. =D