Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, August 11, 2011

Ramadhan 1432 # 10

Salam….masa dah suntuk…tapi shida masih lagi nak share juadah berbuka semalam….alhmdlah semalam shida dan keluarga buat lebih sedikit kuih dan bihun…bagi dekat tok wan skit dan jemput Ali seorang sepupu yang rapat dengan keluarga kami berbuka bersama…

bhn hailamShida tak sure korang semua panggil bihun ini bihun singapore or bihun hailam…tapi keluarga shida panggil nya bihun hailam….

cmpdk grg

Cempedak goreng versi kami punya family….akan buang biji dan kalau boleh cempedak tu x mau masak ranum…makan panas2…sedaaaaaaaaaaaaap sangat…. 

Semalam juga kami buat buah melaka dan onde-onde…beli murtabak…alhmldah…semua nya habis..tak de membazir…..ok shida dah nak balik….dop tahu apa yang mak masak petang nie…ok bye..selamat berbuka dan sila baca entry Ramadhan 1432 di malam hari selepas berbuka….supaya tak nipis pahala puasa korang…..

 

pssst : abg mie dan kak ja ajak berbuka kat luar tp malas nak join….suka berbuka kat rumah…lagi best dan selesa

4 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

wahhh meehoon singapore..sedappp

Sunah Sakura said... [Reply]

kami panggil bihun singapore!

Qaseh dalia adelia said... [Reply]

kak shida mmg rajin masak uhuuuu untung sape dpt .

Aida Azryn said... [Reply]

aida xbpe suka bihun hailam. suka lagi bihun pedas. :D