Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, August 3, 2011

Kuih Kontroversi ???

Assalamualaikum….

Disebabkan  WW # 6 : Ramadhan 1432H # 2 telah menimbulkan kontroversi..tahu la kuih nya timbul bila masak…

Korang panggil kuih tu nama apa yer…

Kalau Iffah dipanggil kuih yang bulat-bulat ada gula melaka (nisan gerek kalau org kedah)bila masak timbul pastu salut dengan kelapa tu onde-onde……tapi Elly, Amalina, Sunah, Ady dan budak INI pun sendiri panggil buah melaka…..hahaha….Qaseh pun panggil onde-onde jugak….cuba tngok komen Qaseh kat entry WW#6

Tak puas hati dengan apa yang berlaku di group kami…kami pakat terjah FB sifu masak-masak kita  tak lain x bukan CMG Adnan Ibrahim…penuh wall dia pasal buah kontroversi ini…..buat masa skrg xde respon lagi dari sifu kita…hehehee

Siap search google tu hahaha….bila taip onde-onde naik 2 jenis kuih…buah kontroversi dan kuih bom…tapi bila taip buah melaka akan muncul gambar ini sahaja

buah melaka Shida panggil kuih ini buah melaka….

onde2 kalau ini shida panggil onde-onde…hehehee

 

pssttt : sekarang nie Iffah tengah cari geng onde-onde hehehehe..sapa nak join dia…yang sokong iffah skrg nie azri je

8 comments:

Iffah Afeefah said... [Reply]

cisss ina ngn ady pnggil due2 la..iffah pon pnggil due2 grrrrr

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Iffah Afeefah

dorg nak cover iffah tu..kecian iffah takde geng awal tu

hahahahaa

~..Lesung Batu..~ said... [Reply]

erkk~ tak bersalah.. mmg panggil dua2 pon.. dok penang panggil buah melaka dok tganu panggil onde2..=p

Cik Sara said... [Reply]

saya panggil buah melaka.. Mcm tak pernah dengar pula ondeh2x ni..

aDisH.sHidA said... [Reply]

@~..Lesung Batu..~

hehehhee....saja sakat si iffah tu...tp terkejut gak akak bila tgok komen qaseh pastu komen iffah kat group hahahhaa

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Cik Sara

itu la sara, shida pun pngilbuah melaka jugak...hehee

Cinta Zakirah said... [Reply]

kuih salut kelapa tu orang Kedah panggil buah melaka, kuih yang salut bijan tu onde-onde.

Sujanah Sobakin said... [Reply]

Once one yg salut bijan salut kelapa buah melaka