Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, August 8, 2011

Rabun or Pekak??

Assalamualaikum….

RABUN PEKAK bukan pasal blog Iffah ok…

Selalu nya kalau rabun mesti ada kaitan dengan kurang pendengaran kan (pekak)…shida akui kalau shida buka spek mata memang bila orang cakap tak bape nak dengar…kalau pakai spek tu insyaAllah boleh lagi mendengar dengan jelas…

Tetapi semalam shida pergi kedai top up di kawasan shida sambil menunggu Jucy dan Anith..konon nak pergi bazar ramadhan sama-sama..shida pergi la beli topup untuk 2-2 nombor shida….nombor digi dan maxis la…tanya hot ticket yang biasa tak ada…digi plak ada kad sahaja…ok la shida mintak digi RM 3 punya dan topup maxis kena tulis…shida pun tulis la nombor shida 014xxxxxxx  RM 10.00

Bila dah bayar semua jumlah RM13.00 shida pun pergi la ke kereta….tup tup ada sorang budak perempuan lari-lari ke arah shida…dia tanya la kak top up bape…sambil tunjuk duit seringgit 3 keping…shida pun gtau la maxis RM10.00 digi RM3.00 so betul RM13.00 yang akak bagi tu…oooh budak perempuan tu mengiyakan apa yang terangkan…(sebenarnya budak perempuan nie jugak customer kedai topup tu…apa yang shida dengar budak yang jaga kedai top up tu terkurang bagi duit baki kepadanya)

Ok la…shida pun drive balik umah sambil sms dengan jucy…sampai rumah top up la nombor digi…aiiiik kenapa plak baki ada RM13.87 sen nie….biar betul…”aku top up RM3.00 je tak kan baki aritu ada banyak lagi” shida pun tengok la balik kad top up digi tadi..rupa2nya top up RM10.00 punya budak kedai tu bagi….aduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus tak pasal2 kena pergi bayar RM7.00

Adik oooooi lain kali dengar betul-betul apa yang pelanggan minta….salah shida jugak amik kad tengok sepintas lalu dan simpan…huhuhu..sabo je la

psssssssst : agak2 korang budak kedai top up tu rabun ke pekak erk (opppps posa la maybe dia tak sempat korek t**k telinga kot hehehe)

3 comments:

fRaMe+LenSeS said... [Reply]

ada kaitan ka dua tu? atoiii

Muhd Fadil said... [Reply]

awek tu pekak, akak rabun. setel. hehe

Iffah Afeefah said... [Reply]

erkkk dasat lak

erk jgn bg korek