Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, August 8, 2011

Ramadhan 1432H # 7

Assalamualaikum….

Ketemu lagi kita di entry Ramadhan 1432H….semalam shida tak sempat masak pun di rumah…sampai rumah agak lewat pukul 6.15ptg mcm tu…balik2 je terjah dapur tengok boleh dikatakan juadah berbuka dah hampir siap…kak ja dan mak yang masak…kebetulan kak ja cuti sebab aiman demam…so shida hanya buat inti samosa….dan tolong sikit2 bagi melengkapkan 100% masakan yang mak dan kak ja sediakan..

Apa yang kak ja dan mak masak….jom kita tengok

KTW HAILAM

Kew Teow Hailam…shida just panaskan kuah dan masukkan kew teow….

BABAU 

Babau…shida tolong celup telur, goreng dan hidangkan

KCG SPT 

Kuih Kacang Sepat : sila tolong jerit takut minyak terkena muka or tangan….(siapa pernah makan kuih ini) special request daripada ayah…

Okey ini sahaja juadah air tangan mak dan kak ja…..rajin tak kami sekeluarga memasak..sebenarnya kami sekeluarga jarang sekali nak membeli juadah di bazar ramadhan…lebih suka masak sendiri..walau simple tapi berbaloi kena selera….adik ilah di ipoh dan kak munirah di kangar pun walau dorang keja…balik umah masak jugak…..rajin kan…Selamat Berbuka

 

psssst : perasan tak entry ramadhan 1432 mesti petang shida up kan..sebab xmau bagi kawan2 terliur

6 comments:

Cik Sara said... [Reply]

Kuih last tu macam tak pernah tengok.. ada jual kat bazaar kat aloq staq ke kak? sedap tak?

Alamk! tertelan air liur plak..huuhu

missina said... [Reply]

tak pnh mkn gi kuih kacg sepat,,,nmpk inti mcm sedap,,,nyumnyum,,

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

kuih babau dan kacang sepat tak pernah rasa..huhuhu

Qaseh dalia adelia said... [Reply]

tak pernah mam pun kueh last tu .. tgk pun tak hik2

NM02 said... [Reply]

singgah sini follow... jom tukar link. nnt kalu sudi follow ai plak eh.. maceh..

selamat berbuka utk ptg nnt

✿....rossa alina....✿ said... [Reply]

alahaaaiii terus bunyik2 perut ni..wuwuwuwu..