Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, August 15, 2011

Ramadhan 1432 # 13 : Iftar With KBU @Kuala Perlis

Assalamualaikum…

13 Ogos 2011 : Sabtu…shida dan adik beradik KBU telah berbuka di Kuala Perlis…tidak sangka sekali ramai yang menghadirkan diri..ingat dalam sepuluh orang sahaja…tup tup pagi sabtu CIK GKSB khabarkan dalam 21 orang akan pergi Majlis Berbuka di Kuala Perlis..sebenarnya bukan suka suki je shida pergi berbuka di sana,kebetulan ada perjumpaan dengan pihak MAYC untuk bincang program Kembara Ramadhan yang akan diadakan pada hari Sabtu berikutnya (20 Ogos) di Masjid Kampung Padang Melangit.

292390_1791198914179_1665822561_1415667_4790726_n 

Bergambar dahulu sementara menanti teman blogger dari Penang sampai

262520_1791201074233_1665822561_1415671_7435572_n

Konon ke tandas…eh eh memang pergi tandas pun…tapi waktu berbuka masih ada 1 jam…kebetulan 2 orang adik KBU tu bawak plak kamera besaq depa…so apa lagi bergambar la…….jangan marah ye yang lain-lain..cantik view kat sini

185459_1791204114309_1665822561_1415677_6766562_n

Syakira tekun menyadur kelapa parut

291795_1791202114259_1665822561_1415673_6201586_n 

Sabar menanti waktu berbuka

293995_1791207594396_1665822561_1415681_8092902_n

Bersusun-susun pinggan…tengok depan sapa paling banyak

294860_1791228394916_1665822561_1415702_4187960_n294130_1791226834877_1665822561_1415701_6544653_n

Sebelum balik…..wajib dan tak sah kalau x bergambar

 

Meriah tak kami berbuka puasa….best sangat dapat berkumpul ramai2 buka bersama-sama…kalau nak kenal sapa yang join mai klik SINI

Menu berbuka pada 13 Ramadhan tersebut adalah Nasi Putih,Telur Dadar, Ikan Siakap Bakar, Kangkung Goreng Belacan, Sotong Goreng Tepung dan Tomyam Campur..tak terkecuali kuih babau, kasui, puding laici GKSB, Trifle Hidir, Puding Pelangi Jucy…

 

 

 

pssssssssst : hari 13 adalah hari pertama shida berbuka di luar tanpa family mak ayah…tetapi dengan family kbu pun meriah jugak mcm family sendiri…walau ada yang pertama kami berjumpa…kakakecik cayunk ampa semua ketat2

5 comments:

nora amila ghazali said... [Reply]

sayang kak kecik jugak ketat2.. hee~~~

Mr. Straw said... [Reply]

sonok la depa...

Cik Sara said... [Reply]

bestnya.. Nak join yang 20hb tu macam tak larat je.. 12hours travel from JB to Kedah day before.. Estimate sampai Kedah on 20th August around 9-10am..

Puasa pula tu.. Huhuhu..Saya tunggu program KBU akan datang je lah ye kak..~

Sonoknye tengok orang berkumpul ramai2x ni..

Muslimah Optimis said... [Reply]

meriahnya...

AyieNa Nur said... [Reply]

syoknya.... =)