Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, November 16, 2011

Jawapan Kepada Entry WW # 18

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

 

Hari nie mood menghapdate blog ada saja..myb disebabkan 1-2 peristiwa yang berlaku dalam diri kakakecik nie semalam yang boleh dikongsi bersama…hanya sekadar perkongsian tentang kehidupan kakakecik sahaja…

 

Semalam seperti yang sedia maklum di entry sebelum ini..bagi yang belum tahu apa kejadian yang telah berlaku sila la jangan segan silu ke SINI yer.. dalam ayah kemas-kemas barang di atas almari di ruang sebelum dapur…tetiba kakakecik yang sedang leka melapis laksam terpandang ayah membawa keluar 1 frame ke luar rumah….aiiiiiiiiiiiik macam kenal aje frame itu….adakah frame tersebut….

 

Kakakecik dah tak senang duduk…eh eh berdiri la..masa melapis laksam nie….sementara tunggu lapisan laksam tu masak..kakakecik terus terjah ke luar rumah…tengok frame apa yang ayah letak di atas almari di luar tu…………… bila kakakecik tengok….SAAAAAAAAAAAAAAAAAH frame bunga kakakecik masa konvo dulu…

bunga

Ini adalah jawapan kepada entry WW # 18… Bunga konvo tu adalah pemberian bekas-bekas kami…yakni bekas pakwe kakakecik dan bekas pakwe adik kakakecik… kakakecik simpan bunga konvo tu dalam frame sebagai tanda kenangan dan ingatan kakakecik menghargai pemberian orang lain di hari bermakna….dah lama kot bunga tu..kakakecik konvo 18 Oktober 2003..sekarang dah di bulan November 2011…(kira sendiri bape tahun, bape bulan n bape hari) cuba korang bayangkan kalau bunga-bunga tu kakakecik tak letak dalam frame ntah ke mana la dan ntah jadi apa la kan….

 

Walau pun ada suara-suara di dalam rumah kakakecik yang berbisik…antaranya:

“alahai nak simpan buat apa la”

“ ntah la kenapa bunga tu nak simpan dalam frame baik bagi frame tu kat mak letak bunga daun getah”

“ bunga apa nie dalam frame nie…buang je la yer”

 

Biar la apa pun yang dorang suarakan bisik kan….kakakecik tetap akan simpan frame yang telah diisi bunga konvo 2003 tu sampai bila-bila… parah parah… kecuali la kalau dah kahwin nanti en suami tak kasi simpan…apa kan daya kan… kena la kakakecik menurut kata-kata suami..tak nak jadi isteri derhaka….harap2 en suami bagi simpan…heheeh..gatal lebih plak ntah bila nak nikah pun dop tahu…

 

psssssssst : syakira..memang tersirat sangat2 disebalik bunga-bunga itu….awin, mintak maaf akak tak akan jual ok….nadh dan onie…bukan akak buat…memang bunga real…ieyla dan cik anggur lepas nie boleh la praktik apa yang akak buat nie…..

 

** MUNGKIN INI SALAH SATU CARA KAKAKECIK MENGABADIKAN PEMBERIAN ORANG **

5 comments:

onie said... [Reply]

peh,nanti nak frame gak la..... :)

.: iEyLa :. said... [Reply]

oo..yeke??
ermm..bunga konvo dahjadi kaler ni dah...seb xbuang lg..
I.Allah..de mase t leyh try wat..hihi

fRaMe+LenSeS said... [Reply]

cantik bangat weyh. suka. ;)

kiera'sakura said... [Reply]

dulu kira ade seketul bunga kering ex bg.. simpan dri sekolah lagi, last2 kemas blik ritu buang sbb...

sbb xnk smpn lg dah...hihihihi

Iffah Afeefah said... [Reply]

nk wat jugakla

hadiah ex berjaye dibuang tanpe rase syg