Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, November 15, 2011

Alahai Kesian Hidung Kakakecik

bau

Assalamualaikum….haaaaaaaaaatcim..update CNQ Kakakecik dalam dok bersin..kepala pening..telinga pedih…mata berbinau…gara-gara terpaksa menghidu bau-bauan yang kurang menyenangkan…

 

Sememangnya hidung kakakecik ini sangat sentisif dengan bau-bauan…alahan sangat-sangat..dengan spontan boleh bagi respon…BERSIN…bukan tak hormat orang tapi nak buat macam mana…hidung tak tertahan maaaaaaaaa…

 

Kakakecik setiap hari akan berhadapan dengan customer…remaja lelaki, remaja perempuan, budak2 sekolah lelaki, budak2 sekolah perempuan, pak cik mak cik..abang abang kakak kakak semua ada….tetapi bila ada customer yang datang dengan bau-bauan yang kurang enak dihidu oleh hidung kakakecik nie sememangnya MENYEKSAKAN hidung kakakecik la…

 

Kalau yang datang nya customer budak-budak sekolah berjantinakan lelaki….BAU PELUH mereka tak mampu nak taip apatah lagi nak hidu…wangi lagi MY UCUK kakakecik rasa nya…

 

Kalau remaja perempuan plak datang…ada yang pakai MINYAK WANGI sebotol gamaknya…bau wangi tu menusuk hidung nie..kalau bau yang sedap di hidu ok la….tapi apa pun kakakecik hanya suka bau Oceanus  n Japanese Cherry Blossom keluaran Body shop sahaja….

 

Apa pun sekarang ini kakakecik sedang menahan hidung daripada menghidu BAU ROKOK daripada customer lelaki yang datang…dorang smoke before masuk kedai kakakecik… kakakecik memang dah pening saat ini…ROKOK alahan yang paling tak boleh tahan…memang tak suka orang merokok..(tapi kalau si dia nanti merokok macam mana….kalau boleh nasihat suruh dia berhenti kalau sayangkan diri kakakecik ni…hahaaa,pernah kot masa zaman cintan cintun dulu dulu siap warning dengan ex-bf jgn merokok sejam sebelum jumpa..bila dah jumpa rampas rokok nya..kihkih..ada yang sanggup ke?)

 

Wahai insan-insan di luar sana…apa jua yang anda buat ingat la orang disekeliling anda…terutama PEROKOK TEGAR…

 pssst : ada ke customer kakakecik baca entry nie yer

3 comments:

Rozuan Ismail said... [Reply]

ala ciannya.jangan lupa makan ubat ye

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

selain oceanus miza suka fuzzy peach

haniesaad said... [Reply]

me too. bau rokok buat sy nk muntah! ya, sy juga pnh buat perangai rampas rokok. hehe. tp mcm la depa xblh p beli len kn :P