Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, November 13, 2011

Rindu Bertandang

Hatiku merintih keranamu
Kesunyian mencengkam
Lautan kenangan
Ajaibnya perasaan oh..oh..


Rindu membawa daku kekasih
Pada musim-musim bersamamu
Rasa kasih dan rindu
Yang tertanam buatmu
Di jambangan usiaku


Waktu memisahkan aku denganmu
Kemanisan bersatu dalam sebuah rindu
Kini saat indah menjadi sejarah
Dan musim pun berlalu bersama waktu
Kini bertemankan sebuah perasaan
Rasa kasih rasa rindu padamu

 

Rindu bertandang lagi di hati
Rindu menghampiri kala sendiri
Halaman hidupku yang kosong tak terisi
Sungguh lama dikau pergi

 

 

erm….macam kena je lirik lagu RINDU BERTANDANG LAGI nyanyian Hattan tu…shida tak sangka plak ada lagu RINDU BERTANDANG LAGI..ingatkan da lagu RINDU RINDU SERINDU RINDUNYA spoon je…….

 

hari ini…RINDUKU BERTANDANG…tak tahu kenapa rindu begitu kuat..orang kata bila kita rindu sangat-sangat kat sesorang itu..orang itu pun rindu kita jugak kan…bila jauh mengajar kita erti rindu…walau pun dia sentiasa hubungi..tetapi rindu tetap menerjah..

 

perlukah ku seru nama nya selalu..agar dia muncul…mungkin tak face to face……tapi sekurang2nya boleh melepaskan kerinduan itu…

 

Lydia Miza  syorkan Pejam mata...dan cuba membayangkan wajahnya.Hanya itu yang mampu Miza lakukan bila merindu.Almaklum la dia kan kat bumi Qatar jauh dari family di Malaysia…

 

Along Blade LGk plak beritahu dia akan melayangkan rindu alam khayalan buat mengubati rindu yg bertandang ... saat indah , saat senyum dan tawa , jua saat bertentang mata bersama ... ingat kembali .. sure terubat skit rindu tuh ..itu apa yg along buat la kalau rindu tuh mendatang ... kan senang ... rindu along ni rindu terkubur je .... just iringan doa je yg leh wat pun .. hehehe ...

 

apa pun…apa yang terbaik adalah berdoa supaya insan yang dirindui selamat keadaan nya..diberi kesihatan yang baik-baik supaya dia dapat hubungi daku dan bertemu…

 

pssst : dalam hati tak ada taman..bukan nak berjiwang-jiwang..terasa geli dan malu je kalau wat entry jiwang..hahaha..

1 comments:

JIJI YU said... [Reply]

laaa rindu merindu dah plakk