Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, October 9, 2012

Perlis : Pelengkap 5P

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Perlis Darul Sunnah…kalau dulu Perlis Indera Kayangan…negeri yang berjiran dengan Kedah..kalau dari umah kakakecik nak ke Kangar tu ambik masa dalam 1 jam 30 minit jugak la..tak de la jauh dan tak ada la dekat sangat…last kakakecik pergi pun awal tahun aritu..selepas dik ilah habis pantang..dan Sabtu baru-baru nie bawak lak kak Ja yang habis pantang..elok baby auni 2 bulan lebih la…lengkap la 5P kakakecik…Pulau Pinang,Pendang, Perlis, Pendang..nak jadikan 6P kena pergi Perak la hehehe

 

Kalau nak diikutkan plan awal tu…abg din sekeluarga akan balik umah mak..biasa la kan bila dik ilah dari perak balik..pakat2 la berkumpul ramai2 di umah mak..tetapi nak dijadikan cerita..Sabtu tu kat umah tak de air..so malas nak masak ke apa..terlintas la nak pergi Perlis..terus kol dik ilah tanya ada kat mana semua..masa kul 11 tu depa dah de kat SP..ajak la pegi Perlis..bila tanya kak niroh dia pun x confirm lagi balik ke tak umah mak..dia suruh tanya abang din…calling2 abg din, mesti la dia suruh p umah dia kan…

 

Elok Dik Ilah dan Shahir sampai bagi depa rehat sat..baru kami p perlis..sebelum p tu singgah makan kenduri kat umah Pak Ndak Nan dan ambil ubat mak dulu..Sampai Kangar pun dah kul 4.30 petang…kakakecik tido start dari Ayer Hitam sampai Kangar..sedar2 dah masuk taman perumahan abg din pe duduk…tu pun mak suruh turun beli kuih muih…huhuhu..

 

Konon la sangat nak makan tengahari kat umah abg din..makan malam pun xde nya kat umah dia…Kak Niroh ajak makan di Derma Corner’s Kangar..nak makan satay kata nya…

kangar

Macam-macam jugak la kami makan malam tu…ada Hot Plate Seafood, Mee Kari Ayam, Lontong, Bihun Soto extra Begedil, Keow Teow Tomyam, Keow Teow Sup, Burger, Satay, Sotong Goreng Tepung…kakakecik pada awal2 tu puas meronda dari 1 gerai ke 1 gerai…tatau nak makan apa..last2 p duduk semula kat meja dok pikir nak makan apa la…last2 order Ktw Tomyam…sekali bila dapat je mangkuk nya..errrrrrrrm..tak macam yang di idam kan…makan hirup 2-3 suap pastu bagi kat Athirah, Kak Niroh dan Angah habiskan…

angah 

Selain Shahir penyelamat makanan kami…Angah lagi la hero penyelamat makanan kami semua malam tu…mana tak habis semua hulur kat dia..tak hulur pun dia sanggup je pergi kat makanan tu…bukan je makanan..air pun semua dia habiskan…sampaikan pikir kat mana la Angah nie simpan makanan dia…biasa la budak lelaki tengah membesar, lagi pun Angah kan aktif bersukan..petang tu pun dia kayuh basikal ntah sampai ke mana..sampai berpeluh-peluh

 ainur sorfina 

Ainur Sorfina yang mirip amoi dan awek Jepun balik kali nie diam je..tak de sangat bunyi suara tapi ligat ke sana ke mari dengan walker dia…dah tu nak tunjuk berlagak..nak belajar jalan..2-3kali jugak kakakecik agah dia sampai nangis..hahaha..mesti dalam hatinya kata…sabar je la dapat Ateh macam nie..

 

pssst : raya haji nanti plak la kami dapat berkumpul ramai2 semua..tu pun petang raya ke2..yehaaaaaaaaaaaa adik balik raya nanti…

P/S : achuuuuuuuuuuuu jangan jeles tau

4 comments:

Citarasa Rinduan said... [Reply]

wahhhhh..
bestnya...
dpt kump ramai2 tersangat happening....

lglah anak saudara tersangat baik ngan kitaa..

raya aji nie entah semua adik beradik dpt kump atau tidak...

kiera'sakura said... [Reply]

kira nak tunggu Afiq balik time kenduri nanti jela.

dah makin besar Ainur makin diam la kot dia hihihi

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Citarasa Rinduan

best ayu..bukan selalu..dan nak kumpul 6-6 beradik kami mmg susah skit la skrg nie pakat2 dah kawen kan

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura

tapi masa tu mesti achik kiera dia xleh main sangat kan dengan afiq...

hahaha..makin pemalu gamaknya si ainur sorfina tu