Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, October 30, 2012

Bermata Baru…

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kakakecik bermata baru dan sedang menyesuaikan diri..ada skit kelainan serta kejanggalan..kalau tak okey jugak mayb akan bertukar ke pesyen lama…huhu..

Picture 010 

Eh nie bukan spek raya haji okey….spek nie kakakecik memang buat/tempah 2 hari sebelum raya haji. Kebetulan pergi Alor Star Mall nak tukar saiz jubah adik…dah tu termasuk kedai spek depan kiosk Daily Fresh…terai la tengok bingkai2 dan ada yang berkenan…bila tanya harga frame termasuk lens…under bajet…so apa lagi..terus check mata la…gluuurp dah 3 tahun tak check mata…pening berair jugak la mata nie…alhamdulillah rabun silau je naik…sekarang nie rabun silau dan rabun jauh 2-2 belah mata kakakecik sama… rabun jauh 575 dan silau 125…

Dapat jugak kakakecik bermata dengan spek oldskool..walau pun bulu mata panjang dan ada yang jadi wiper…sales girl kedai spek tu suruh letak pad silikon bagi tinggi skit..sekali bila letak..alamak huduh bebenor tengok nya..terus cabut buang…biar la wiper skit2 kan…

 

pssst : sakit batang hidung nie dan penglihatan jadi macam terbatas ada benda halang..sebelum nie dok pakai half frame je.

6 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

hat ni frame lebar sket ye

Z@i Z@mR33 said... [Reply]

cun apa...kami pnya spek patah anak menakan kepak...so bajet mata terang benderang la...hahahaha

Mrs. Abi said... [Reply]

hehehhee....kannn....frame bwh yg spoil.... tp cun!

CikSpek said... [Reply]

boleh jd geng spek bingkai hitam! hehe

Rozuan Ismail said... [Reply]

haha. ala2 old skool tuh

kiera'sakura said... [Reply]

cantik. dan buat akak nmpk lebih muda hihihihi