Coretan Terbaru KakakeciK

Monday, October 8, 2012

PHS dan Feri

Assalamulaikum dan Selamat Petang…

DSCN9916

Ini kisah kakakecik, fienaz, PHS dan Feri Pulau Pinang…Jumaat aritu kan kami berdua terkejut tergempar pergi Pulau Pinang…alahai entry tak sat nie..xbaca pun…nah nah KLIK nie..

 

Feri..dah setahun lebih kot kakakecik tak naik..PHS pun sama dah lama x menapak kat dalam feri tu…Sebelum nak sampai terminal boleh plak silap lorong..sepatutnya kena lorong kiri…fienaz p dok lorong tengah..nak belok ke kiri naik ke atas…tak boleh walau dah bagi signal..bas dok hon dan tak bagi laluan..hampeh betul kan bas tu…bertolak ansur la skit…tak pasal2 terpaksa u-turn untuk terminal feri semula…

 

Elok dah sampai terminal…alahai banyak plak kereta nak naik feri tengahari nie…PHS di lorong kedua kiri…dalam hati dok mintak2 la dapat naik atas…2 line kanan kami ke atas…kereta line sebelah kiri dan kanan ke bawah….Agak-agak la dapat tak erk kami naik bahagian atas…

 feri

Fienaz..kita nie ke atas ke bawah ye…mintak2 la atas kan..baru best…dalam dok bajet2 tu...dup dap dup dap..sekali abang jaga line tu datang depan PHS..sambil pegang kon…kakakecik konon2 la wat tunjuk kat atas…sekali dia perasan dan dia anggukan..YEEES YESSS…senyum simpul la kakakecik dan deknasz…

IMG_7644

Sabar ye la kan kami berdua nie…apa pun happy sesangat Jumaat tu…semua nya tak dirancang..tapi kerana izin Allah akhirnya apa yang kami nak..terlaksana…

 

pssst : best tau kalau naik feri dapat lak bahagian atas…angiiin pergh..bukan lagi sepoi2 bahasa…

11 comments:

akak comot said... [Reply]

rindu penang..thn ni x g sana lg

Citarasa Rinduan said... [Reply]

dh konvo br dpt naik feri belah atas tu pun ngan family.


sblum tu kat atas gak. tapi bahagian penumpanglah.. hehee

thanks awak syer...
kita rindu penang

dEdEQ dE wIshEs said... [Reply]

BESHHNYE NAIK FERI .. KITE LAST NAIK MASE UMO 12 TAHUN

Chik Att said... [Reply]

Tak lama lg....CA pun bakal tinggalkan penang

Anonymous said... [Reply]

nasib org tu tak terbang ditiup angin.. hahahaha

kiera'sakura said... [Reply]

nasib la abg guard tue nampak kan. klu tak kempunan la akak hihihi..

ritu masa gi seberang pun dpt jugak naik feri kt atas tp mlas trun dari Nurul Iman hihi

aDisH.sHidA said... [Reply]

@akak comot datang la datang la..leh lajak ke pendang hehee

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Citarasa Rinduan

shida lak xpernah yang penumpang jalan kaki tu...eh kenapa ayu selalu g island erk

mai la pkat wat rombongan ke utara

aDisH.sHidA said... [Reply]

@dEdEQ dE wIshEs best sangat kan...

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Chik Att loor CA nak p mana lak

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kiera'sakura ala kalau x nampak pun mmg kami kena naik atas pun..hahaa