Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, April 19, 2012

Belai dan Manja kan Wajah dengan Safi Rania Gold

 

Assalamualaikum dan selamat petang…

 

Haaaaa, kali nie kakakecik nak cerita la yang kakakecik baru je memanjakan dan belai wajah kakakecik yang comey loteh nie dengan set penjagaan Safi Rania Gold (SRG)…ini semua gara2 terpengaruh dengan Sis Lin la…kenapa la ye kakakecik mudah sangat terpengaruh…mau2 dengan Sis Lin nie..aritu Sis Lin upload Ypad..terus kakakecik beli..last week Sis Lin upload SRG di FB…yang buat kakakecik terpengaruh sangat tu sebab Sis Lin dah 2 tahun kot pakai…dan sememang memang memang nya (bape kali memang nie..dush dush tumbuk muka kakakecik) kakakecik dok curi2 pakai pencuci muka adik tapi Safi Mentimun yang tiub dia ada wana hijau tu…pastu mak dan dik ilah pun guna SRG jugak…pernah sekali je kakakecik cuba pakai pencuci dan krim SRG yang mak punya..tapi macam tak best je…

 

Tetapi dek kerana pengaruh dan penghujahan yang baik dr Sis Lin dan atas kesedaran kakakecik sendiri yang usia dah meningkat 30an..kalau x pakai apa2 set penjagaan akan nampak tanda2 penuaan..Jumaat lepas apalagi serbu Tesco Star Gate la..memborong Set SRG..dah la 1st time kot kakakecik beli benda alah semua nie..sebelum nie just pakai pencuci muka dan foundation je…xde plak set yang lengkap…

 

Sampai je rak bahagian penjagaan muka..terus ke bahagian Safi…mula2 belek je kotak2 dan harga yang ditawarkan..nak tanya salesgirl..takde plak..so pandai2 sendiri la…masa dok pilih ni dah blur…dlm hati dok kata “awat yang dalam gamba Sis Lin tu ada tulis Set Malam dan Set Siang, ini tak de pun yang ada 2 set..SET KIRANA dan SET PERSONA je” tak berani lagi nak ambik, jalan jalan ke rak lain..nampak lagi set SRG….kali nie nasib ada risalah panduan nie…apa lagi…baca dan paham la apa benda yang perlu dibeli dan digunakan…

DSCN8651

 

Kesudahan nya…ini hasil rembatan set SRG yang hampir RM 150.00 jugak la…

DSCN8647

Sekali balik rumah dengan muka puas hati tunjuk la kat mak dan kak ja…sekali hambik ko..scrub tak beli..uwaaaaa..xpe la nanti2 beli..Sis Lin kata kalau ada jerawat jangan scrub muka tu…nasib masa tu ada 1-2 biji jerawat galak tapi sekarang dah kering, japg kakakecik nak try g cari scrub kat kedai d area pendang nie..mana tau ada…(toner tercicir tak de dalam gambar di atas)

 

Opps masa dok tayang yang itu ini SRG nie…kakakecik kata dengan mak “haip haip mak jangan nak guna yang cheq punya ye, mak punya ada pencuci muka dengan krim je..mana ada semua nie..tengok cheq ada serum” sekali mak jawab apa “eleeeeeeh, mak pun ada la benda nie(sambil tunjuk serum)” Kakakecik apa lagi wat muka terkejut la sambil kata “Biar betul mak ada juga, uwaaaaaaa”

 

HuHuHuHuHu..sabar je la….

 

Memandangkan  beauty cream ada 2( 2 set kan kakakecik beli) so, kakakecik bagi la 1 kat Kak Ja..si ibu ngandung tu..dia kata kalau tengok muka kakakecik ok..dia pun nak cuba jugak lepas nie…Erm..sebenarnya kan, kakakecik tak pernah nak manja2 muka kakakecik dengan set penjagaan nie..dulu pernah jugak try pencuci lain2 produk..tapi kakakecik akan gatal2..so far guna SRG nie ada jugak la gatal2 tu tp x seteruk produk sebelum nie…masa pakai n selepas pakai mesti pujuk belai SRG..takut dia merajuk tak serasi dengan kakakecik…hehehehe..Opss,lagipun MySis dia macam sedikit mencabar kakakecik..sebab dia nak tengok bape lama kakakecik nak guna SRG nie…Harap sangat SRG nie serasi dengan kulit muka kakakecik…

 

DSCN8652  

Hari pertama dan kedua bila nak manja kan muka comey mesti kakakecik akan buka step step yang ada dlm risalah penggunaan tu..HAHHAA..takut nanti tersilap step..kueng kueng..apa yang pasti SRG adalah HALAL

 

pssst : kita tunggu 3 minggu ada tak nampak perubahan pada wajah kakakecik..kan dia kata “miliki wajah anjal,cerah,awet muda dlm masa 3 minggu” nanti bertambah2 muda la..skrg pun orang kata umo 25..lepas pakai nie orang teka umo 20 plak..hahahaha

6 comments:

Misya Mialen said... [Reply]

salam awak... heeee....tahniah sbb berjaya yakinkah hati pki SRG. Pakailah selalu yea, ikut mcm cara pakai yg dia bg dlm note kecik tu.paling penting sblm tidur, kena cuci muka bersih2, letak toner n pelembab termasuk produk utk siang. insyallah, berkesan. yakinkan hati pakai sbb kita pakai produk halal kan.;) saya dulu, 2 minggu pakai dah okey muka. berseri-seri. suami tgk pun terkejut.heeee.. klu blh, awak pki dulu SRG saja, jgn campur dgn produk lain sbb kita nak tgk keberkesanan dia pada wajah kita. dulu, muka sy mmg berjerawat n bekas jerawat mmg byk. Alhamdulillah dah 9 bulan pakai, jerawat takut nak dtg.hihihi.

Syira Qahira said... [Reply]

salam...


mak ai...satu set terus tu...

benarkah safi rania gold ni benar2 berkesan? muka kita banyak jerawat...huhu

kiera'sakura said... [Reply]

kira campur pakai rania dgn safi mentimun tue...

Anonymous said... [Reply]

Salam..nak ty,scrub tu kita pakai lepas cuci muka dengan pencuci muka atau sebelum?

beli produk epilator germany said... [Reply]

wow..pakai satu set ka...sy pakai gel pembersih,serum dan night cream je..tp memg bestla...bintik2 putih tepi idung hilang..

Anonymous said... [Reply]

murah jugak erk, slalu buang duit sampai beribu ringgit tp result noll. should try this one