Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, April 26, 2012

Padang Besar : 3 Jam…RM 300.00

Assalamualaikum…

 

Semalam kakakecik telah menjeratkan diri sendiri dengan mengikut adik & BF nyer ke Padang Besar…dah lama kakakecik tak pergi Padang Besar..dah alang-alang dorang ajak pergi kan..so kakakecik terus setuju la…kalau nak ikutkan plan arini kami pergi..tapi entah la camne malam kakakecik wat cupcakes tu adik tanya.. “jadi ke nak ikut p Padang Besar?” aik bukan ke Khamis plan nak p….huhuhu…nasib baik dlm handbag tu ada kepingan Ringgit Malaysia..kalau x jenuh la nak cucuk kad ATM kan…

 

Mak awal2 lagi dah pesan beli beras pulut…erm nanti boleh la buatkan ketupat palas bagi Lydia Miza (dah janji dengan dia)

 

Kami berlima..bukan bertiga ye ke sana…Kakakecik, adik, Yeen (Bf Adik), Abg Chik (Sepupu Yeen) dan Akmal (Adik Yeen), sebelum kami ke Padang Besar, Yeen pergi setel kan urusan dia kat Bank Islam…perjalanan kami ditemani dengan hujan..yang boleh buat kami semua tido..tapi perut mintak di isi..lapar…kami singgah makan di Restoran A’ala, Jitra…pekena ikan dan ayam bakar

DSCN8692

 DSCN8689 Kakakecik punya nie..makan masak lemak pucuk paku teringat Lydia Miza

 

Perut dah kenyang…so kakakecik lentok je la dalam kereta..almaklum la Yeen yang drive keta nya…bersenang lenang la kakakecik kat belakang…hujan masih menenami kami hingga ke  Padang Besar. Jam 2++ petang jugak la baru kami sampai Padang Besar..shopping sakan la kami semua…kami berpecah..kakakecik jalan dengan adik..Yeen dengan Abg Chik dan Akmal…senang kan…depa bertiga nak beli Jersey…kakakecik memang dah plan nak beli baju, kerongsang, tudung dan kasut.. rasa2 nya kakakecik dapat tak beli semua barang nie.. Hehehehe..

 

IMG_3697

Agak-agak nya apa la yang kakakecik belek tu kan…hehehehe..cer teka

IMG_3696

Cantik jugak sling bag tu….tapi suai ke kakakecik guna…huuuuuuuh pikir  2-3 kali jugak nak beli…erm beli ke?

IMG_3699

Tak beli pun..jalan masih lenggang…hanya bimbit beg plastik tudung..hehehe

 

IMG_3724

Adik penat dah teman kakakecik tawaf 1 bazar Padang Besar… penat2 pun dapat jugak la habuan utk dia…bukan jalan saja hehe

 

3jam kakakecik di Padang Besar, RM 301.80 dikeluarkan beli itu ini…apa la kan yang kakakecik beli sampai kan RM 300 tu…kalau 4 jam dok kat situ agak nya RM 400 la kot habis ye…jom kita tengok…hehhehe

  

DSCN8700

Sebahagian daripada yang bernilai RM 301.80 (baju, toto narita, beras pulut, tudung, makanan ringan, bekas kedap udara)

 

DSCN8711

   Kerongsang nie kakakecik sangat2 suka…sebab butterfly….1 butterfly utk kakakecik..1 butterfly untuk adik…flower utk kakakecik la…

(bukan kerongsang raya sebab dah pakai pun arini hehe)

DSCN8709

kerongsang untuk mak…

 DSCN8697

comey tak kasut kakakecik….kasut bunga2 merah nie…cepat kata COMEEEEEEEEEEY nya…

kalau ikut kan ada lagi sepasang kasut yang kakakecik berkenan nak beli..tapi tak de plak saiz huhuhu..terus pakai kasut merah nie..tak leh blah kan…chewiiiiiiiiiii

 

Pukul 6++ kami berlima gerak balik…penuh bonet keta Yeen dengan barang2 kami…..masa dalam kereta nie la dok kira bape semua nya kakakecik habis..hahahahaa…puaaaaaaas…opps bukan shopping utk diri sendiri je…macam toto adik ilah pesan beli 2 biji dan RM 78.00 dia punya…hehehehe…thanks Yeen bawak kak ke sana…dah hampir 2 tahun kak xp…habis duit tak yah nak habaq la….

 

psssst : sebab tu kakakecik tak online semalam..ada jugak adik comey kakakecik mencari kat wall dan hp..miza sori semalam tak reply msj awk silap sent kita sibuk shopping…

6 comments:

onie said... [Reply]

mak aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..kalau 24hours di padang besaq....?haah

Areef Ibn Naim said... [Reply]

salam,

best tak kat padang besar ni... cuti sekolah bln 5 ni sy join rombongan sekolah ke langkawi... ada dlm plan singgah ke pdg besar ni... pdg besar ni dlm bangunan besar ek... bkn mcm kedai2 kt rantau panjang tu...

Rozuan Ismail said... [Reply]

wah, sakan kakakecik shopping kt pdg besar. huhu. amboi, makanan tuh sedapnya

Ruzzezanie said... [Reply]

kak, kasut kalau warna merah, dari jauh dah nampak cun tahu!! maka jadikanlah merah sebagai kembar agar anda cun selalu. :)

Ros Anisza said... [Reply]

akak, macam best je lauk kat kedai tu..tetibe lapa.

kiera'sakura said... [Reply]

kira pun habis byk kt situ kak.. bila pk2 balik ape jer yg beli smpi habis byk tue.. bila bukak plastik satu2 baru rasa "ohhh byk jugak la yg saya beli" hihihihi :p