Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, April 8, 2012

Mee Rebus Ramli..Ipoh Mali

 

Assalamualaikum…sudah seminggu kakakecik ke Ipoh…(ntah2 esok lusa ke Ipoh lagi)…baru petang ni kakakecik kesempatan nak story mori ipoh mali…

DSCN8478

Sabtu, beberapa jam sebelum kembali ke Kedah…pergi town, beli barang mak di SSF dan ke rumah Hanie Kunie untuk ambil barang2 yang ditempah..memandangkan time kami kuar tu waktu tengahari..so decide nak makan di MEE REBUS RAMLI, Taman Perpaduan..dekat dengan umah pakcik..kebetulan abg mie n kak ja dah sampai dari Kuala Kangsar untuk ambik kakakecik dan Kiera balik Kedah…

 

1st time kakakecik makan di Mee Rebus Ramli nie tahun 2004 dulu..dah lama dah…ingat lagi masa tu baru lagi kedai dia buka…kakakecik pergi Ipoh naik bas…walau baru lepas operation…hehehe..

Memandangkan kami bawak si kecik yang sangat baik, kami pilih meja di luar kedai…santai skit…ujung sekali..sebab risau sorfina buat perangai yang menjadi hobi nya sejak tahu ibu nya dah habis cuti..

  DSCN8480  

Dah makan kat kedai makan yang namanya ada MEE REBUS,wajib la order MEE REBUS kan..kakakecik order mee rebus, adik order mee goreng, dik ilah order nasi ayam dan shahir order nasi goreng ayam..saja order lain-lain boleh pakat2 rasa sorang skit…tapi masa nak order nie…ada skit yang kakakecik tak bape nak puas hati dengan cara MEE REBUS RAMLI nie…bila kami minta menu… “MENU TAK ADA, ADA DEPAN SANA” sambil tunjuk board ala2 KFC di kaunter…kami tanya la..ada apa…so, kakak tu gtau la bla,bla,bla,bla… tu yang boleh kami order 4 jenis yang berlainan…

 

Kami apa lagi lepas kakak tu blah dari meja, dok merungut la…sekurang2 buat la 2 keping menu…bila customer datang duduk di meja…dorang yang datang ambil order, mesti customer akan mintak menu…lain la kalau tulis kat pintu masuk…SILA ORDER DI KAUNTER…

 

Ok ok diam2 kakak tu dah anta kita punya makanan…HAHHAHA

DSCN8485

Mee rebus kakakecik…erm, ok la..

 

DSCN8484

Nasi ayam dik ilah punya…yang tak berapa nak ummmph…kicap nya tak de…pastu dah le bagi garfu dua-dua, tak pasal2 kita sendiri kena g tukar

 

DSCN8486

Mee Goreng yang adik pikah punya…banyak…makan tak habis kot…macam biasa la bagi abang shahir dia la habiskan..tu pun kami semua dah pakat tolong makan sorang skit….mee goreng nie okey..nak kata mamak nya style pun tak jugak sebab xde keropok..ada udang banyak ekor jugak…

 

Oppps.nasi goreng ayam shahir punya tak sempat dah kakakecik nak snap..sebab kena ngasuh sorfina…nasi goreng ayam dia pun shahir gagah je habiskan..shahir kata rasa mcm nasi letak sayur campur + ayam tepi pinggan…hehhee..

 

Apa pun alhamdulillah tu rezeki kami di tengahari tersebut…lepas nie rasa nya macam dah serik kot nak pergi mee rebus ramli kat taman perpaduan tu…dah le pelayan tak mesra pelanggan..2 kali jugak dia buat kesilapan…1st bagi garfu 2-2 kat nasi ayam adik ilah..2nd air laici adik ilah lagi jugak…tak de straw..kalau tadi adik ilah g tukar garfu ke sudu…straw adik ilah suruh kakakecik pergi mintak…elok kakakecik sampai kaunter nak buka mulut minta straw..nampak kakak yang amik order dan anta makanan kami kuar..dengan muka yang tak manis kuar bawak mee goreng adik bersama2 straw…sabar la ye kakak…

 

 

pssst : bukan nak kondem ke apa…tp kita sebagai cust nie..paham2 la kan..

6 comments:

kakchik@ella said... [Reply]

mee goreng tu nampak sedap sangat

aDisH.sHidA said... [Reply]

@kakchik@ella

shida makan 2 sudu je kot..kenyang sangat..hehhee..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

terliurrrrrr..

comelnyer dak bambam tu..

Shafina Sofian said... [Reply]

Nasi goreng dia dengan chicken chop sedapppp . Teringin nak pergi lagi.

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Shafina Sofian

adik selalu g sana makan chken chop je..

aDisH.sHidA said... [Reply]

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

alaaaa awak nie...terliur mai ipoh mai....

bambam tu mmg comey..nak amik jadi menantu ke miza..

hehehe