Coretan Terbaru KakakeciK

Sunday, April 22, 2012

Merajuk, Terkilan, Kecik Hati, Sedih Apabila…….Tidak Disentuh

 

Assalamualaikum dan selamat petang…

 

Mengantuk plak petang nie…huhu gara2 menyiapkan persiapan terakhir ke Morocco  la nie…malam dan pagi tadi kakakecik merajuk, terkilan, kecik hati, sedih pun ada..apabila dot dot dot tak disentuh..(opps jangan pikir yang bukan2) bak kata Kiera Sakura… “dont judge entry by its title” di entry nya..Berkasih Sayang di Hari Minggu

 

Erm…pagi tadi kakakecik luahkan la yang kakakecik terasa hati..dekat sapa lak kakakecik buat luahan hati nie…ish korang nie mesti pikir dengan orang teristimewa kan…yuuuuuup memang pun dengan orang teristimewa pun…dengan mak dan ayah la…tak malu kan kakakecik tak sentuh mcm tu pun dah  buat luahan…HAHAHHAA….sebenarnya kakakecik geram kecik hati nie tau bila jenguk2 bawah tudung saji atas meja di dapur malam tadi….pajeri nenas dan sayur tumis petola kakakecik buat pagi sebelum datang kerja..dorang x makan pun…rasa kakakecik sentuh pun tak pajeri terung tu…

 

Sebelum tidur semalam selepas buat persiapan terakhir ke Morocco kakakecik ambil pajeri terung simpan dlm peti ais…plan pagi nanti leh panaskan aje…ye memang betul pun pagi tadi kakakecik just panaskan pajeri nenas dan goreng ikan kembung sumbat utk bekal makan tengahari…walaupun kat sinki tu ada udang yang mengancam hati kecik nak buat masak lemak cili padi..tapi kakakecik masih lagi bersedih…takut nanti buat dorang tak makan jugak…

 

Hahaha..masuk bengkel mak sebelum datang kerja… “mak, arini masak la ye…semalam cheq buat pajeri n tumis petola xdak sapa pun makan" mak macam merayu suruh kakakecik masak jugak…bila kakakecik dok keras hati tak mau masak…mak kata “xpe la arini beli lauk di kedai” HAHAHA gelak besar jugak la kakakecik tau lak merajuk no… “tak pe lah mak arini tukang masak perak ada..adik masak kan utk mak n ayah” hehehehe

 

pssst : Betul orang kata..bila kita masak xde orang makan terasa hati kan..huhuhu..xsedap ke kita masak nie…awat cheq makan selera je pajeri terung tu..

2 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

diorg kenyang la tue kowt.. ishhh jgn pk bukan2 la...

meyh la tlg masakkn tuk kira.. kdang2 mlas dh nk masak..huhuhu

Sunah Sakura said... [Reply]

kan..memang akan terasa hati...