Coretan Terbaru KakakeciK

Thursday, April 19, 2012

Terkejut…Menerima Kad Kahwin Ala2 Artis

Asalamualaikum…

 

Balik je dari keja malam tadi…tetiba nampak 1 sampul yang bernama dan beralamatkan untuk kakakecik…terus capai cepat2 sampul surat tu..perghhhh sekali tengok kad kahwin ni dah macam kad kahwin artis tu…

  DSCN8615

Utusan Raja Sehari…erm…kad kahwin artis mana le plak ni yang hantar kat kakakecik..tak kan Scha & Awal kot…tak mungkin la kan dorang artis popular tu nak bagi kad kahwin dorang kat kakakecik….

 

Erm..jom kita tengok sapa la yang jemput kakakecik nie ye…

DSCN8614

Ohhhh….Ala, kenalan yang kakakecik kenal kat Room YM…dah lama jugak kenal dia nie..baik sangat dengan dia nie..dah jadi macam kakak n adik..tapi adik jugak yang kawen dulu..dah jodoh dia kan..bila tengok sampul macam nie..lagi la tak sabar kakakecik nak tengok isi nya…

  DSCN8627

DSCN8640

Waaaaaaaaaah…sejibik macam design surat khabar Utusan Malaysia..tapi ini Utusan Cinta..Utusan Raja Sehari…psst pssst…ala, ko ngan farid kenal kat utusan ke..hahahaa…tak kan…

Yang sweet nya tu…siap ada Senyum Kambing lagi…agak2 apa la dialog kat kolum Senyum Kambing Utusan Cinta Ala dan Farid nie yer..

 

DSCN8631

Eh, Ala kenapa lak loghat Perak nie…sepatutnya kena loghat Kedah la..ayah cheq kan 1 kapal dengan akak..hehehe..

Itu berita di MS 1…kalau nak lebih lanjut kena la lihat muka 2 dan 3…cepat selak muka 2 dan 3..

 

DSCN8617

Jemputan Ala untuk kakakecik, keluarga dan kawan..sebab dia memang dah tau yang kakakecik akan pergi dengan kawan ke majlis dia nanti..hehehe..thanks ala…

 

Opsss bukan itu saja…Utusan Cinta..Utusan Raja Sehari juga siap ada kalender 2012..untuk simpanan dan kenang-kenangan para jemputan..

DSCN8616

Menarik kan…erm.. tarikh apa la plak yang dibirukan tu… cuba zoom dekat skit

DSCN8625

Oh ho…..kreatif je kan…bulat dan birukan 13 Mei 2012..memang akan ingat la selagi simpan kalender nie..

 

Tak lengkap rasa nya kad kahwin kalau tanpa pelan lokasi kan..nanti orang tatau plak arah tuju…tapi sekarang nie dah de GPS tak perlu risau kan..macam kakakecik yang tak de GPS nie kena la bawak kad nie nanti…

DSCN8626 

Setiap muka mesti ada gambar bakal pengantin kan..alhamdulillah…akhirnya mereka berdua akan menjadi suami isteri setelah beberapa tahun menyulam kasih…betul la tu macam kata2 dalam Utusan Raja Sehari, “Takdir Ilahi Penuhi Perjalanan Hasrat Cinta Farid & Ala”

DSCN8637 

“Pernikahan menyingkap tabir rahsia, isteri yang kamu nikahi, tidaklah semulia Khadijah, tidaklah setaqwa Aisyah, pun tidak setabah Fatimah, Justeru itu isteri hanyalah, wanita akhir zaman yang punya cita-cita menjadi solehah, pernikahan ataupun perkahwinan mengajar kita kewajipan bersama, menginsafkan kita perlu nya iman dan taqwa, untuk belajar meniti sabar dan redha. Kerana memiliki isteri yang tidak sehebat mana,kamu akan tersentak dan alpa, kamu bukanlah Rasulullah SAW, pun bukanlah Saidina Ali, cuma kita, suami akhir zaman yang berusaha menjadi soleh”

 

InsyaAllah Ala, akak akan sampai majlis kamu nanti…akak doakan semua nya berjalan lancar dan dipermudahkan urusan olehNYa..

 

 

psssst: jangan lupa cari inai tu..kalau leh dapat inai daun lagi best…

8 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply]

dasyat gila kad kawen ni....cantik..

tapi GK dh ada idea sndiri nk wat kad kawen nti...insyaallah kalo da duit lebih hehe

LYAfrina said... [Reply]

kad kawin skrang sgt2 advance.. x mcm dulu..mcm2 peseng skarang ni kan

fRaMe+LenSeS said... [Reply]

styloo la kan? ahhaa.. :D

Cik Diana said... [Reply]

kreatif nye. unik2. menarik larh!

Reena said... [Reply]

wow...hebat...tgk kad je da rse meriah..bpe RM la satu kad ni ek..

Cik Wanie Ghani said... [Reply]

cantik kad kawen nie,
semakin hari smakin maju,
kalau sblum nie kad kawen "FaceBook",
skg nie paper plak...

CW nak buat kad kawen "Twitter" lah,
hihihihi

::Miss Pikon:: said... [Reply]

time sy nnt xdak kad dh kot. bkn takat kad ntah2 majlis pun xdak pa.. :P

kiera'sakura said... [Reply]

kira pernah tgk kad kawen nie dlm web kad kawen tue.. tp x bpe minat design dia.. x minat jugak nk letak gmbr.. hihihihi

*laen org laen caranya kan* ;)