Coretan Terbaru KakakeciK

Saturday, June 16, 2012

16 Jun 2012 : Dekat Di Hati…

 

Assalamualaikum dah selamat malam…

 

Ada yang tengah menonton cerekarama TV3 “Begitulah Sayang”….kakakecik jeling jeling je sebab dok online..bukan selalu nak online malam hari…arini….program DEKAT DIHATI telah berjaya diadakan di SK Malau, Jitra…program nie lebih khusus kepada penduduk setempat sahaja..DUN JITRA..tetapi kakakecik ni kira special la sebab dari Pendang boleh lak berada kat program tu…alahai sapa pun leh je pergi kan…

 

EH EH kakakecik bukan pergi saja2 ok…pergi jual produk kat sana..produk apa…kek karamel memang sah sah kakakecik tak jual..sebab nya..baca la kat SINI

 

Dah tak jual kek karamel..kakakecik jual Decoupage ke….bukan jugak..habis tu apa..hahahha…suka je kan buat korang tertanya2…erm kakakecik pergi jual bunga daun getah yang mak kakakecik buat tu…

DSCN9106

Kali nie kakakecik pergi jual dengan adik bongsu tanpa mak..mak kan x sihat..esok pun mak de checkup dengan Dr.Chan kat PMC..Alhamdulilah ada jugak rezeki kami kat program tersebut…adik2 pelatih PLKN Kem Sintok yang banyak beli..puas melayan dorang..adik yang 1st time ikut kakakecik menjual terkejut gak kakakecik agak peramah melayan customer…hehehe..biasa la adik..cari makan…

DSCN9108

 

Macam-macam aktiviti yang diadakan..tapi apakan daya bila kita jaga gerai…tak dapat la pergi ke sana ke mari….hanya sempat tengok abang2 askar buat demo gerak tempur tanpa senjata..sebab masa tu masih awal dalam pukul 10 lebih macam tu..customer pun tak mai beli apa lagi..semua pakat dok tengok abang2 askar kita nie wat demo..tapi lepas je habis demo..ada adik PLKN beli bunga yang dalam casing tu berduyun duyun plak adik2 PLKN yang datang membeli..siap ada 1 group nie beli hampir 20 kuntum utk dihadiahkan kepada kawan dorang sempena birthday..bagus jugak budak2 tu…share duit dah beli bunga sebagai kenangan..

 

DSCN9098

Aksi abang abang askar yang menarik perhatian ramai pengunjung..

 

psst : mata dah tak boleh nak celik..nak masuk tido dah..esok nak bawak mak pegi PMC lak…boleh jugak ziarah kwan YM kakakecik yang operation…

4 comments:

Citarasa Rinduan said... [Reply]

cantik molek hasil tangan mak shda....
Moga mak cepat sembuh....

Baiknya hati shda dan adik

Sunah Sakura said... [Reply]

ok la tu kan~ dapat cari pendapatan lebih...

Cik Z@i Pen@nG said... [Reply]

Cantik cantik...

kiera'sakura said... [Reply]

lupa la nk tnjuk kt mama bunga telur tue..huhuhu