Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, June 26, 2012

HANTU….waktu malam je muncul

 

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

 

Kalau dulu ada seorang sepupu kakakecik nie selalu tido bermalam di rumah..lepas tu dia dah tak sanggup lagi bermalam kat umah kakakecik..sebab dia takut….dia tak sanggup lagi tinggal..apa la yang dia takut sangat erk..

 

Malam tadi..masa di dapur…kakakecik tanya kepada Kakak Izzati, seorang lagi sepupu kakakecik yang tinggal bersama dengan kami sepanjang tempoh praktikal nya…

 

“Kakak, tak takut ke dok umah long, kak ani (sepupu kakakecik yang tinggal sebelum nie) takut dok umah long”

“Awat lak nak takut”

“Erm, kat umah long nie ada hantu..mau mau waktu malam macam nie….waktu tengah malam pun ada”

HANTU….hantu apa le plak….bela HANTU RAYA ke…nie HANTU MAKAN la…..hahahhaa..kakakecik dan adik jenis suka makan lewat malam…walaupun kami dah makan nasi sebelum or sesudah maghrib…dalam pukul 10 malam tengah rancak tengok TV mesti akan lapar semula…

 

 

Mula la adik akan kata “Kak shida, cheq lapaq..p la wat apa pun..tomyam ke apa ke” xpun kakakecik lak.. “adik, kak lapaq….nak makan apa erk..”

Itu ok lagi kan sebab masih awal…tapi kakakecik nie plak..kalau tido lewat,…mau pukul 12.30 malam tu terhegeh2 pergi dapur cari makanan…lapoooooooooo…kalau macam nie memang badan akan naik la……kena tido awal le lepas nie..malam tadi dah ngadu kat mak yang time jalan……….mak suruh kawal skit makan tu..dah kawal la nie mak…dah 2 malam tak makan nasi…hehhehe

 

moral of story : tido awal lepas nie…kalau x biar je perut tu lapar…kalau takut jadi katek…gemok pendek #OHTIDAK

3 comments:

Cik Z@i Pen@nG said... [Reply]

hohoho...sm la dgn cik zai n adik...hantu mkn tgh2 mlm...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply]

gemok pendek! tak lawa tau u. baik u minum susu je malam2.eh u tak minum susu lak kan?huhu

kiera'sakura said... [Reply]

klu kira lapooo time ngantok mmg xde maknanye nk ke dapur cari makan.. tido lagi penting.. hiihhi