Coretan Terbaru KakakeciK

Wednesday, June 27, 2012

TM Hutang Kakakecik

 

Assalamualaikum dan Selamat Petang…

 

Sambil asyik buat kerja..sambil online tapi line macam sengal je..kejap ada kejap takde…sabar aje la…dah hampir sebulan kot macam nie…nak kol 100 pun macam dah naik malas…tetapi arini terajin plak kol sebab gara2 TM hutang Kakakecik…

 

Eh bukan kol sebab nak tanya pasal hutang TM tu…tapi nak report kesengalan line..tapi operator teknikal macam ntah…opps tak baik kutuk…abaikan dia….

 

Sebenarnya tengahari tadi agak mengejutkan bila dapat bil TM…jumlah bayaran –RM 118.30..uit camne leh minus nie…TM Hutang Kakakecik…bila tengok item bayaran RM 520.00….haiiiiiii aritu bayar RM250.00 tunai…camne plak leh jadi RM520.00 nie…dorang silap type ke apa…lain la kalau kakakecik bayar guna cek mungkin la jugak kakakecik yang tersilap tulis ke apa….

 

Pikir punya pikir….tak tembus tembus….terpaksa la tengok bil yang sebelum nie….last bayaran kakakecik RM270.00 by cek pada 30 Mei 2012…bayaran sebenar-benar kena bayar RM270.75…kira nya kakakecik hutang TM la 75sen…

 

Tetiba teringat yang tengah bulan aritu pergi TM Point..Ntah camne masa pergi TM Point Astar untuk buat bayaran akaun penamat satu lagi..kakakecik dok ingat tak bayar lagi akaun yang aktif guna nie…pergi la bayar RM250.00 pulak.. pada 16 Jun 2012….

 

Demn…patut la sampai je bil tadi jumlah bayaran kakakecik RM520.00 dalam tempoh lebih kurang 2 minggu…HAHAHAHA..terlebih belanja la bulan nie…aduuuuuuuus..sabar je la..so, 2bulan la guna tanpa kena pikir bab bayar…sebab dah terlebih bayar…

 

 

pssst:line masih sengal walau dah bayar lebih….tasuketasuke

moral of story: lain kalai bayar bil tu refer la bil yang dapat jangan suka hati je g bayar

4 comments:

Citarasa Rinduan said... [Reply]

ayu pun kerap terlebih bayar.. hahha

tapi tak byk selalu seringgit kebwh., kalau ratus., mmg tau.. sbb ayu byr lebih u 2 kali, walahemag\h. bulan lepas dh sattle, tapi telebih tarikh..

kikik

THE LEKAT LEKIT STORY said... [Reply]

jrg dengar org terlebih byr bil selalu terkurang je manjang.. mcm kita ni la.. slgi TM x call suruh byr slgi tu x remind hubby byr. kekekeke

bersama kak Es said... [Reply]

terlebih ok gak shida...bil bulan depan untung2 dapat -ve lagi hehehe

akak tag Shida to join contest...korean beg . Lawa :)

eZmALiZa said... [Reply]

biar lebih jgn kurang...hehehe

tapi bahaya jugak ade typo ttg number ni...tak pasal2 kene bayar lebih