Coretan Terbaru KakakeciK

Tuesday, June 19, 2012

Sudah Kemerahan…Sekarang Sudah Musimnya…

 

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

 

Banyak betul kemerahan nya sekarang nie…merah ini di jari, merah buah rambutan di pepohon nya, merah la hidung ini…

 

Bila musim inai merah di jari…jenuh la kita nak makan kenduri kan..memenuhi jemputan sana sini..(Tahniah kepada Adam dan Isteri, Siti Jusiza dan Amir Ridhwan…masing2 dah de tanggungjawab..Selamat Pengantin Baru)

 

Bila musim buah rambutan merah di pokok…waktu nie la nak selesma merah je hidung nie…inilah apa yang berlaku pada kakakecik sekarang nie…punya la makan buah rambutan tak kira siang atau pun malam…almaklum la pokok depan umah je..dah tu pokok nya tak tinggi mana…jinjat skit dah boleh paut dahan amik buah ngaaaaaaaap masuk mulut…Kebetulan weekend lepas..family kakakecik berkumpul kat rumah..so rancak la makan ramai2 sambil borak kan…

 DSCN9119 Kan senang je tu kakakecik nak amik buah rambutan untuk makan…

 

DSCN9130

 

Time makan tu x mau ingat…Tak pasal-pasal je dah 2 hari tekak nie perit..dok bersin tak berhenti..tadi plak air hidung menitik pun tak sedar..nyaris2 nak masuk mulut…sabar je la…Sapa nak makan buah rambutan datang la umah kakakecik…walau pun tak banyak tapi boleh la untuk kami anak beranak makan…tak perlu beli di tepi jalan…2 pokok dah berbuah merah…ada 2 pokok lagi yang belum masak merah…

 

 

Pssst: rasa nak buat WW auto-post la…sebab last week dah terlepas 2 entry WW

4 comments:

kiera'sakura said... [Reply]

mesti pokok kt umah tue pun dh mula berbuah.. hihi

ieda said... [Reply]

sedapnyeeeeeee
tempat akk skrg tgh durian
sayang x leh makan sbb panas
ngan cuaca yg panas , x berani nak makan banyak huhuhu

Cik Z@i Pen@nG said... [Reply]

syok la...xyh susah2 nk beli...umah kami dh xdak pokok buah dh...dl ada mempelam teloq,cermai n jambu ayaq tp semua kena tebang...huhuhu...

kakchik@ella said... [Reply]

rambutan feveret KC .. sampai kembung2 perut KC makan tauuuu. Hehehe.